Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" pašā mača izskaņā piekāpjas konferences līderei

"Rīga" pašā mača izskaņā piekāpjas konferences līderei
Gustavs Dāvis Grigals
Foto: Kaspars Volonts, HK Rīga

Trešo mājas spēli pēc kārtas aizvadīja HK "Rīga" komanda, kura piedzīvoja zaudējumu vienai no līgas līdervienībām "SKA-1946" ar 1:3, lai gan vēl 57. minūtē rezultāts bija neizšķirts.

Iepriekšējās divās mājas spēlēs "Rīga" cīnījās ar ''SKA-Serebranye Lvy'' hokejistiem. Pirmajā spēlē "Rīga" piedzīvoja smagu zaudējumu ar 1:10, bet otrajā mačā demonstrēja diametrāli atšķirīgu sniegumu, izcīnot uzvaru ar 3:2. Pirms šīs dienas mača ar 25 gūtiem 40 spēlēs "Rīga" atradās 30. pozīcijā līgas kopvērtējumā, kamēr "SKA-1946" ar 91 punktu 40 spēlēs ieņēma trešo vietu.

Spēles rezultātu atklāja viesi 50. sekundē, kad pēc nesekmīga "Rīgas" uzbrukuma, "SKA-1946" pārtvēra ripu un devās pretuzbrukumā. Neviena nepieskatīts, viesu uzbrucējs saņēma ripu vārtu priekšā un raidīja to viesu mūrī. Perioda septītajā minūtē lieliski sevi apliecināja Gustavs Grigals, kurš tvēra pretinieka mesto ripu brīvā vārtu stūrī. 11. minūtē par turēšanu ar rokām tika noraidīts "Rīgas" kapteinis Kirils Galoha. Aizstāvot savu vārtsargu, mazākuma laikā, dūres izvicināja Aleksandrs Visockis ar Staņislavu Šepitko, abi karstgalvji tika noraidīti uz divām minūtēm. Piecas minūtes pirms trešdaļas beigām "Rīga" spēlēja vairākumā. Vairākuma sākumā Emīlam Ģēģerim bija iespēja gūt vārtus, tomēr vārtsargs tvēra ripu. Uzreiz pēc vairākuma beigām, Roberts Baranovskis ar skaistu pauzi nolika vārtsargu uz ceļiem un raidīja ripu vārtu augšējā stūrī. Pirmais periods noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

Otro periodu abas komandas iesāka ar aktīvie uzbrukumiem. Sestajā minūtē ar skaitliskā sastāva pārkāpumu tika sodīta "Rīgas" komanda. Vairākumā "SKA-1946" izveidoja bīstamus momentus pie Grigala vārtiem, bet vārtsargs palika nepārspēts. 13. minūtē bīstamu pretuzbrukumu izveidoja viesu hokejisti, bet vārtos pārliecinoši darbojās "Rīgas" vārtuvīrs Grigals. Trīs minūtes pirms perioda beigām, aizturētā soda laikā, "Rīga" pavizināja viesu hokejistus karuselī, Lūkass Sičevs trāpīja pa vārtu stabu. Tomēr prieki bija īsi, rīdzinieki vairākumā spēlēja tikai septiņas sekundes, par klupināšanu tika noraidīts Pauls Svars. Spēlējot četri pret četriem, hokejistiem laukumā bija lielākas iespējas izpausties. Viena no iespējām bija Robertam Baranovskim, kurš izskrēja viens pret viesu vārtsargu, šoreiz vārtuvīrs bija pārāks. Periods noslēdzās ar nemainīgu rezultātu 1:1.

Trešā perioda pašā sākumā viesu aizsargs Vladislavs Sjomins ar spēka paņēmienu izslēdza mājinieku hokejistu Robertu Baranovski. Mediķi uz ledus pabija vairākas minūtes, līdz hokejists uzmanīgi tika novietots uz nestuvēm. Spēlei atsākoties, abas komandas rādīja aktīvu hokeju, vieni vārti varēja izšķirt spēles likteni. Devītajā minūtē "Rīgas" hokejistiem bija iespēja spēlēt vairākumā, izspēles bija pietiekami sekmīgas, bet metieni pa pretinieku vārtiem nebija. Neilgi pirms vairākuma beigām, uz divām minūtēm tika noraidīts mājinieku hokejists Aleksandrs Smirnovs. SKA hokejisti vairākumu neizmantoja, īsi pēc tam noraidījums sekoja viesu rindās. Pēcāk rīdzinieki vairākumā atkal nopelnīja divas soda minūtes, spēlējot četriem pret četri, mājinieki pamanījās noraidīties vēlreiz. Lielo mazākumu "Rīga" izturēja, bet neilgi pēc tam ielaida vārtus 1:2. Pēc ielaistajiem vārtiem rīdzinieki saspurojās un pretinieku zonā izveidoja vairākus bīstamus momentus. Pēc ilgas mājinieku ofensīvas viesi izskrēja pretuzbrukumā un Dmitrijs Ovečkins panāca 1:3. Īsi pirms spēles beigām "Rīga" veica vārtsargu maiņu, bet rezultāts palika nemainīgs (1:3).

HK Rīga - SKA-1946 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Vārti: 00:50 Šepitko (Petkovs, Ožgihins) 0:1, 17:33 Baranovskis (Visockis) 1:1, 56:58 Petkovs (Ožgihins, Šepitko) 1:2, Ovečkins (Miljohins) 1:3.
Vārtsargi: Gustavs Grigals - Konstantīns Volkovs
Metieni: 25 - 29
Soda min.: 14 - 35

HK "Rīga" pēdējo piecu spēļu rezultāti

SpēleRez.
Loko - Rīga7:1
Loko - Rīga1:0
Rīga - SKA Lvy1:10
Rīga - SKA Lvy3:2
Rīga - SKA-19461:3

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Игроки

  -1 [+] [-]

, 2017-01-23 21:29, pirms 7 gadiem
""Rīga" piedzīvo tikai pašā izskaņā piekāpjas līgas līdervienībai"
Izcils virsraksts!!!