Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Zabusovs pārtrauc sauso sēriju, taču "Rīga" turpina zaudēt

Andrejs Siliņš

Zabusovs pārtrauc sauso sēriju, taču "Rīga" turpina zaudēt
Patriks Zabusovs, Foto: hkr.lv

Pēc trīs spēļu pārtraukuma "Rīgas" hokejisti beidzot guva vārtus, taču Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē svētdien Piņķos piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas, ar 2:3 atzīstot čempionvienības Jaroslavļas "Loko" pārākumu.

Niklāva Rauzas vietā šodien vārtu drošība bija uzticēta Bruno Brūverim, un arī "Loko" vienīgā bija notikusi vārtsargu nomaiņa. Šodien vārtus sargāja Jegors Tulepovs. Pirmais tika pārspēts rīdzinieks, mača sestajā minūtē Jegoram Maņinam noslēdzot lieliski izspēlētu pretuzbrukumu.

"Rīga" nebija guvusi vārtus jau trīs iepriekšējās spēlēs pēc kārtas, bet šodien beidzot sausā sērija tika pārtraukta. Pēc 194 minūšu un 26 sekunžu pārtraukuma "Rīga" guva vārtus, un devītajā minūtē to paveica labākais komandas snaiperis Patriks Zabusovs, kurš no vārtu priekšas iemeta savu devīto ripu sezonā, bet mačā panāca 1:1.

Tiesa, pagājušās sezonas čempionei "Loko" bija redzams pārsvars pēc spēles, un otrās trešdaļas sākumā tas tika konvertēts vēl divos vārtu guvumos. Vispirms Maksims Berjozkins atguva vadību viesiem ar metienu no labā iemetiena punkta, bet Mihails Smirnovs pusotru minūti vēlāk pirmo reizi mačā panāca divu vārtu pārsvaru "Loko", vārtu priekšā pielabojot sava komandas biedra no zilās līnijas mesto ripu (1:3).

Vēlāk "Loko" vēl trāpīja pa vārtu stabu, bet otrās trešdaļas izskaņā jau labāk sāka darboties tieši mājinieki. Jānim Švanenbergam bija teicama iespēja gūt komandas otros vārtus, taču viņš neizmantoja iespēju viens pret vienu, savukārt pēdējās trešdaļas sekundēs Harijs Brants ar metienu no zilās līnijas vairākumā trāpīja ripu pa vārtu pārliktni.

Pēdējās trešdaļas sākumā, izturējuši mazākumu, rīdzinieki devās uz priekšu, un piektajā minūtē Rūdolfs Polcsguva savus ceturtos vārtus sezonā, pietuvinot mājiniekus līdz vienu vārtu atstatumam - 2:3. Izlīdzinājumu panākt Rīgas vienībai tā arī nesanāca, līdz ar to nācās atzīt pretinieku pārākumu visā mačā ar 2:3.

"Rīga" piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas, devīto zaudējumu pēdējās desmit spēlēs, un tā bija 13. neveiksme sezonā kopumā. Komanda ieņem 14. vietu 17 komandu konkurencē, kamēr "Loko" ar ceturto uzvaru pēdējās piecās cīņās pacēlusies uz otro pozīciju konferencē.

Nākamos mačus jāaizvada 24. un 25. oktobrī, Piņķos tiekoties ar citu spēcīgu Rietumu konferences komandu "Almaz".

Jaunatnes hokeja līga, 21. oktobris

Rīga – Loko 2:3 (1:1; 0:2; 1:0)
Vārti: 5:21 Maņins (Haliuļins, Smirnovs) 0:1, 8:05 Zabusovs (Švanenbergs) 1:1, 23:50 Berjozkins (Bičkovs) 1:2, 25:11 Smirnovs (Gutkins, Lukičevs) 1:3, 44:55 Polcs (Bērziņš, Svars) 2:3.
Metieni: 23:19
Soda minūtes: 8:8
Vārtsargi: Bruno Brūveris - Jegors Tulepovs