Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" negūst vārtus arī pret "Loko", komandai trešais sausais zaudējums

"Rīga" negūst vārtus arī pret "Loko", komandai trešais sausais zaudējums
"Loko" uzbrucējs Iļja Nikolajevs pret "Rīgas" vārtsargu Niklāvu Rauzu. Foto: www.hkr.lv

Hokeja klubs „Rīga” piedzīvoja 12. neveiksmi Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL), zaudējot vienai no čempionāta labākajām komandām Jaroslavļas „Loko” ar 0:2, nespējot gūt vārtus jau trešajā mačā pēc kārtas.

Lauvas veiksmīgi uzsaka sezonu, svinot trīs uzvaras četros mačos pirmajā mājas sērijā pret komandām no Tālajiem Austrumiem. Taču turpinājums nav bijis tik labs, jo nākamajās 12 spēlēs tika piedzīvoti desmit zaudējumi. Pēdējo uzvaru „Rīga” guva 6. oktobrī pret „Kunlun”, taču pēdējās divas cīņās komandai parādījās vēl viena problēma – tā nespēja gūt vārtus, līdz ar ko pirms mača pret „Loko” rīdzinieki sausā sērija ilga jau 126:21 minūtes.

Piecas minūtes pēc mača sākumā mājinieki palika mazākumā – par pretinieka turēšanu ar nūju uz noraidīto soliņu devās Janis Švanenbergs. „Loko” ilgi mēģināja izmantot skaitlisko pārsvaru, metieni no zilās līnijas tika bloķēti, taču vairākuma priekšpēdējā sekundē Aleksandrs Darjins no aizvārtes piespēlēja Mihailam Smirnovam, kurš no tuvās distances pārspēja Niklāvu Rauzu – 0:1.

Viesiem izdevās palielināt pārsvaru otrajā periodā, kad deviņu sekunžu laikā uz noraidīto soliņa nonāca Arvils Bergmanis un Deniss Fjodorvs. Arī šoreiz „Loko” rezultatīvo kombināciju uzsāka spēlētājs aiz vārtiem, un arī šoreiz tas bija Darjins. Pēc viņa piespēles ripa nonāca pie Romana Bičkova, kura metienu no iemetiena apļa Rauza atvairīja, taču veiksmīgāks cīņā par ripu izrādījās Iļja Morins – 0:2. Ja pirmajās 20 minūtēs rīdzinieki spēja turēt līdz viesu piedāvātajām tempam, izdarot deviņus metienus pa Danila Jakovļeva vārtiem, tad otrajā periodā „Loko” bija iespaidīgs pārsvars – 14:5.

Noslēdzošajā trešdaļā „Rīga” divas reizes spēlēja vairākumā, ka arī izveidoja dažus momentus vienādos sastāvos, taču rezultāts no tā nemainījās. Lauvu vārtos droši un pārliecinoši nospēlēja Rauza, neļaujot viesiem palielināt pārsvaru, līdz ar ko spēle tā arī noslēdzās ar 0:2, bet rīdzinieku sausā sērija turpinās, un tagad tā ilgst 186:21 minūtes.

Nākamo spēli pret „Loko” rīdzinieki aizvadīs rītdien, 20. oktobrī plkst. 13:00. Ar 12 punktiem 17 mačos „Rīga” ieņem 14. pozīciju Rietumu konferencē un atpaliek no „play-off” zonas par desmit punktiem. Tikmēr „Loko” tika pie 14. panākuma un pacēlās uz otro vietu Rietumos, apsteidzot „Rīgas” nākamo pretinieci – Čerepovecas „Almaz”.

Jaunatnes hokeja līga, 20. oktobris

Rīga – Loko 0:2 (0:1; 0:1; 0:0)
Vārti: 7:04 Smirnovs (Darjins, Maņins, vair.) 0:1, 22:41 Morins (Darjins, Bičkovs, vair.) 0:2
Metieni: 21:31
Iemetieni: 21:33
Soda minūtes: 10:10
Vārtsargi: Niklāvs Rauza – Danils Jakovļevs

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт