Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Buceniekam 2+1, "Rīga" atspēlē -3, pagarinājumā izraujot kārtējo uzvaru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Buceniekam 2+1, "Rīga" atspēlē -3, pagarinājumā izraujot kārtējo uzvaru
Kārlis Bucenieks. Kaspars Volonts/hkr.lv

Lieliski Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonu turpina Raimonda Vilkoita trenētā "Rīga", kas pavērsieniem bagātā cīņā atspēlējās no trīs vārtu deficīta, ieguva un pati pazaudēja pārsvaru, taču beigās ar 5:4 pagarinājumā pieveica Maskavas "Krylya Sovetov", izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Kārlis Bucenieks, kurš arī rezultatīvi asistēja Arvilam Bergmanim izšķirošo vārtu guvumā.

Abas komandas jauno MHL sezonu bija iesākušas pietiekami labi - ja "Rīga" ar piecām uzvarām sešos mačos bija Rietumu konferences galvgalī, tad maskavieši ar tikpat mačos iekrātiem septiņiem punktiem neatradās necik tālu.

Spēles sākums rīdziniekiem pagalam neizdevās - pirmos vārtus viesi guva jau trešajā minūtē, kad ļoti aktīvā cīņā vārtu priekšā ar atkārtotu metienu 1:0 panāca Vitālijs Ļebjodkins. Drīz vien "Rīga" nonāca mazākumā, tajā no zilās līnijas rezultatīvi metot "Krylya Sovetov" hokejistam Rodionam Porošinam (2:0). Turpinājumā iespēju spēlēt vairākumā ieguva arī rīdzinieki, taču tiem neizdevās izmantot dažas labas iespējas. Mājiniekus par izšķērdību sodīja viesi, pretuzbrukumā diviem pret vienu aizsargu viesu hokejistam Pāvelam Zubčinskim panākot 3:0.

Spēles gaita krietni vien mainījās pēc Mika Mintautišķa spēka paņēmiena, kurā smagi cieta viens no "Krylya Sovetov" spēlētājiem, kurš laukumu pameta tikai uz nestuvēm. Mintautišķis nopelnīja 5+20 minūšu noraidījumu, rīdziniekiem izturot pašu kritiskāko momentu šajā cīņā, kas mājiniekiem tālāk deva impulsu atspēlēties.

"Krylya Sovetov" hokejisti pēc komandas biedra gūtā savainojuma sāka spēlēt nedisciplinēti, nopelnot vairākus noraidījumus pēc kārtas. Par pirmo no šiem viesus sodīja Jānis Švanenbergs, kurš izmantoja lielisku Antona Siņegubova piespēli no aizvārtes (1:3). Nākamajā vairākumā lielisku izdevību neizmantoja Deniss Fjodorovs, tomēr Kārlis Bucenieks ar metienu no vārtu priekšas reabilitējās un trešajā no šiem skaitliskajiem pārsvariem realizēja metienu no vārtu priekšas (2:3). Pēcāk mazākumu izturēja "Rīgas" hokejisti un Buceniekam vienādos sastāvos izdevās pēc iemetiena panākt 3:3.

Pēdējā periodā abas komandas apmainījās ar vienu rezultatīvu raidījumu. Lai gan trešdaļas gaitā pārsvars piederēja "Krylya Sovetov", tomēr rīdziniekiem izdevās iegūt vadību 4:3, ripai laimīgā rikošetā no Riharda Liģa ielidojot viesu vārtos. Savukārt "Krylya Sovetov" neizšķirtu (4:4) atguva pēc tāla, taču ļoti precīza Daņila Ivanova uzmetiena.

Pagarinājumā uzvarētāja noskaidrošanai ilgi nebija jāgaida, pēc Bucenieka piespēles vienatnē ar vārtsargu Danilu Kadočņikovu izslidojot aizsargam Arvilam Bergmanim, kurš bija precīzs - 5:4.

"Rīga" ar septiņās spēlēs iekrātiem 12 punktiem šobrīd ierindojas Rietumu konferences otrajā pozīcijā. Rītdien abas komandas savā starpā Piņķos esošajā "Inbox.lv" ledus hallē tiksies atkārtoti.

"Rīga" – Maskavas "Krylya Sovetov" 5:4 (0:3, 3:0, 1:1, 1:0)
Vārti: 2:46 Ļebjodkins 0:1, 7:19 Porošins (Sivčuks, vair.) 0:2, 12:33 Zubčinskis (Odinokovs) 0:3, 20:39 Švanenbergs (Siņegubovs, Fjodorovs, vair.) 1:3, 29:55 Bucenieks (Fjodorovs, vair.) 2:3, 35:29 Bucenieks 3:3, 48:55 Liģis (Zabusovs) 4:3, 53:46 Ivanovs (Odinokovs) 4:4, 60:40 Bergmanis (Bucenieks) 5:4.
Metieni: 29:31
Soda minūtes: 31:12
Vārtsargi: Jānis Voris – Danils Kadočņikovs

  +1 [+] [-]

, 2019-09-20 21:21, pirms 5 gadiem
Ko viņi ir saēdušies ?

  +1 [+] [-]

, 2019-09-20 21:34, pirms 5 gadiem
Vai nu jaunie progresē, vai nu Vilkoits zin kā salikt pa plauktiem...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-20 21:44, pirms 5 gadiem
Malači,cerams tā turpinās spēlēt atlikušo sezonu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-09-21 07:49, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Voris arī iepriecina, prot spēlēt ne tikai vārtos, bet arī ārpus tiem, taupot laiku laukuma spēlmaņiem pretuzbrukumu veidošanā Lielā DR varotčiki, ar Gudiju priekšgalā, kaut kā raustās darboties aiz vārtiem, stāv kā stabi, kad pretinieks mazākumā izmet ripu no aizsardzības zonas Varbūt arī tieši tamdēļ lērums vairākumu tiek izniekoti?
Voris jāsāk likt dinamkas vārtos, lai atslogotu Gudiju. savādāk nākošsezon varēsim atkal runāt par kārtējo dinamkas nomarinēto prospektu...