Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilgvars Čevers

Homjakova dublis minūtes laikā panāk neizšķirtu, "Rīga" vēlreiz zaudē Sanktpēterburgā

Homjakova dublis minūtes laikā panāk neizšķirtu, "Rīga" vēlreiz zaudē Sanktpēterburgā
Artūrs Homjakovs
Foto: hkr.lv

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) ar rezultātu 2:5 otro zaudējumu divu dienu laikā Sanktpēterburgā pret vietējo "SKA-Serebryanye Lvi" piedzīvoja Latvijas klubs "Rīga". Rīdzinieku labā abus vārtus minūtes laikā guva Artūrs Homjakovs.

Abu komandu duelī vakar, neskatoties uz rīdzinieku spiedienu un centieniem mača izskaņā panākt vismaz neizšķirtu, ar rezultātu 3:1 virsroku guva mājinieki. Līdzīgi kā vakardienas mačā, arī šodien kā pirmie pie iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā tika viesi no Rīgas. Iespējas izvirzīties vadībā netrūka, izspēlējot kombinācijas pat līdz tukšiem vārtiem, taču atklāt rezultātu mūsējiem neizdevās. Ko nepaveica "Rīga", paveica Sanktpēterburgas klubs - Deniss Kujanovs ar ne sevišķi spēcīgu, toties ļoti precīzu raidījumu pāri Niklāva Rauzas plecam vadībā izvirzīja mājiniekus (1:0). Nepilnas četras minūtes vēlāk Denisa Fjodora noraidījums atstāja mūsējos mazākumā. Sekoja ātra laukuma saimnieku kombinācija, un ripu jau tukšā vārtu stūrī raidīja Artjoms Sadretdinovs (2:0).

Rīdzinieki negrasījās padoties, un ar Artūra Homjakova pūliņiem rezultāta tablo īsā laikā jau vēstīja neizšķirtu. Vispirms Artūrs bija pirmais pie atlēkušās ripas vārtu priekšā, ar saviem 11.vārtiem šosezon panākot 1:2, bet precīzi minūti vēlāk vairākumā pēc Roberta Kaļķa un Fjodorova piespēlēm Homjakovs izlīdzināja rezultātu (2:2). Diemžēl otrās trešdaļas vidū par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju izpelnījas ar 2+2 minūšu noraidījumu sodīts tika Antons Trastašenkovs, kas noveda pie trešā vārtu zaudējumu - ar spēcīgu raidījumu no iemetiena apļa mājiniekus atkal priekšā izvirzīja Sergejs Tjuņejevs (3:2). Perioda atlikušajā daļā rīdziniekiem, spēlējot piecatā pret četriem, radās vairākas labas izdevības panākt līdzsvaru, taču notika pretējais, un 39.minūtē 4:2 uzreiz pēc uzvarēta iemetiena panāca Timurs Ibragimovs. Pēc šāda pavērsiena "Rīga" vārtos Rauzas vietā stājās Jānis Voris.

Viesu izredzes vēlreiz atspēlēties ievērojami sarežģījās 46.minūtē, kad ar atkārtotu metienu Vori pārspēja Efims Miškins (5:2). Par labu nenāca arī ilgstoša spēlēšana skaitliskajā mazākumā, tostarp gandrīz divas minūtes trijatā pret pieciem. Pašaizliedzīgie rīdzinieki veiksmīgi izturēja lielo mazākumu un uzreiz pēc tam nopelnīja vairākumu, ko gan realizēt neizdevās. Mača izskaņā izcēlās kautiņš starp "Rīga" kapteini Alekseju Popovu un Denisu Kujanovu, kurā virsroku ņēma mājinieku hokejists. Atlikušajās minūtēs rezultāts vairs neizmainījās, kas nozīmēja Sanktpēterburgas "SKA-Serebryanye Lvi" uzvaru ar 5:2.

Rīdziniekiem šis jau bija astotais zaudējums pēdējās desmit cīņās un Ronalda Ozoliņa trenētā vienība ar 34 punktiem 44 mačos Rietumu konferencē joprojām apsteidz vien 17.vietā esošo "Kapitan". Savukārt "Serebryanye Lvi" līdz ar šo panākumu no "play-off" zonas rietumos šķir vairs tikai divi punkti.

MHL, 18.janvāris

"SKA-Serebryanye Lvi" - "Rīga" 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Vārti: 09:41 Kujanovs (Miškins) 1:0, 14:28 Sadretdinovs (Kalmikovs, Glušenko)(vair.) 2:0, 24:45 Homjakovs (Ģēģeris, Cipruss) 2:1, 25:45 Homjakovs (Kaļķis, Fjodorovs) (vair.) 2:2, 32:10 Tjuņejevs (Šļahtovs, Kuļikovs) (vair.) 3:2, 38:40 Ibragimovs (Abramovs) 4:2, 45:01 Miškins (Kujanovs, Boļšakovs) 5:2
Metieni: 30:27
Soda minūtes: 35:39

Izmantotie resursi:
https://mhl.khl.ru/


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.