Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" negūst vārtus arī otrajā spēlē pret Beresņeva "Kapitan", un mājās atgriežas bez uzvarām

"Rīga" negūst vārtus arī otrajā spēlē pret Beresņeva "Kapitan", un mājās atgriežas bez uzvarām
Foto: www.hk-kapitan.com

Hokeja klubs „Rīga” otro reizi pēc kārtas nespēja gūt vārtus pret Leonīda Beresņeva vadīto „Kapitan” komandu Krievijas jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē, piedzīvoja zaudējumu ar 0:3, un no izbraukuma sērijas atgriežas ar četriem zaudējumiem četros mačos.

Vakar lauvas piekāpās „Kapitan” ar 0:4, otro reizi sezonā nespējot iemest ripu pretinieku vārtos. Jau tradicionāli izbraukuma spēlēm, otrajā mačā Aigars Cipruss veica vārtsargu maiņu, un Brūno Brūvera vietā „Rīgas” cietoksni sargāja Niklāvs Rauza. Ja vakar mājinieki atklāja rezultātu 15. minūtē, tad šodien rīdzinieki nonāca iedzinējos pirmā perioda vidū. Lai gan viesiem bija skaitliskais pārsvars savā zonā, „Kapitan” hokejisti divatā izspēlēja kombināciju, Jurijs Kožuhovs nonāca labā metiena pozīcijā un no tuvās distances pārspēja Rauzu – 0:1.

Pēc pusotras minūtes rīdzinieki palika četratā, ļaujot mājiniekiem dubultot pārsvaru. Uzbrucējs Amirs Garajevs saņēma piespēli iemetiena aplī, apspēlēja Jegoru Mateiko un iemeta otro ripu Rauzas sargātajos vārtos – 0:2. Lai gan pēc pirmajām 20 minūtēm rezultāts nebija „Rīgas” labā, tieši Latvijas komandai piederēja pārsvars metienos – 10:8. Mača otrajā perioda rezultāts nemainījās, bet abas vienības arī nebija tik aktīvas vārtu apdraudēšanā – 6:6 metienos. Rīdzinieki pielietoja desmit spēka paņēmienus trešdaļas laikā, bet visai neveiksmīgi spēlēja iemetienos – 6:14, kas brīžiem neļāva veidot ātros uzbrukumus.

„Rīgai” bija divas labas iespējas gūt kaut vienus vārtus trešajā periodā, jo komanda divas reizes pēc kārtas spēlēja vairākumā. Mājinieki abos gadījumos izturēja, un uzreiz pēc otrā mazākuma organizēja bīstamu pretuzbrukumu. Rauza izglāba, bet ripa palika viesu zonā, un pēc Ņikitas Dorofejeva metiena no zilās līnijas arī vārtsargs bija bezspēcīgs – 0:3.

Spēles pēdējā minūtē Patriks Zabusovs no šaurā leņķa tomēr pārspēja mājinieku vārtsargu Arseniju Ahmetovu, tomēr pēc video atkārtojuma noskatīšanas tiesnesis nolēma to neieskaitīt, līdz ar ko mačs tā arī noslēdzās ar 0:3. Tā bija pēdējā cīņa izbraukumā, kurā komanda piedzīvoja zaudējumus visos četros mačos. Nākamās četrus spēles „Rīga” aizvadīs mājās – 20. un 21. oktobrī pret Jaroslavļas „Loko”, bet 24. un 25. datumā – pret Čerepovecas „Almaz”.

Pēc šī zaudējuma „Rīga” noslīdēja uz 14. vietu Rietumos, 16 cīņās Aigara Ciprusa vadītā komanda guvusi piecas uzvaras un spējusi sakrāt 12 punktus.

Jaunatnes hokeja līga (MHL), 16. oktobris

Rīga – Kapitan 0:3 (0:2; 0:0; 0:1)
Vārti: 9:29 Kožuhovs (Alijevs, Tjutčevs) 0:1, 12:30 Garajevs (Gordejevs, Ponkratovs, vair.) 0:2, 55:12 Dorofejevs 0:3
Metieni: 23:31
Iemetieni: 26:36
Soda minūtes: 6:12
Vārtsargi: Niklāvs Rauza – Arsenijs Ahmetovs

Izmantotie avoti:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт