Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

"Rīga" otro reizi sezonā negūst vārtus un piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas

"Rīga" otro reizi sezonā negūst vārtus un piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas
HK ''Rīga'' galvenais treneris Aigars Cipruss. Foto: hkr.lv

Hokeja klubs „Rīga” ar rezultātu 0:4 piekāpās „Kapitan” Krievijas jaunatnes hokeja līgas (MHL) izbraukuma spēlē, piedzīvojot otro sauso zaudējumu šosezon. Mača laikā rīdzinieki izdarīja par vienu metienu vairāk – 26:25.

Spēles 15. minūtē „Rīgas” vārtsargs Bruno Brūveris kapitulēja pirmo reizi – mājinieku uzbrucējs Grigorijs Ponkratovs saglabāja ripu uzbrukuma zonā neskatoties uz lauvu mēģinājumiem to atņemt, piespēlēja Amiram Garejevam, kurš izlauzās uz vārtu priekšu un eleganti apspēlēja vārtsargu – 0:1. Uzreiz pēc nonākšanas iedzinējos rīdziniekiem bija iespēja spēlēt vairākumā, kas netika izmantota.

Otrajā periodā "Rīgas" hokejisti nespēja gūt vārtos arī otrajā vairākumā, par ko drīz tika sodīti – mača vidū Danils Tjutčevs meta no zilās līnijas, Ruslans Alijevs pielika nūju vārtu priekšā un panāca 0:2. Līdz otrā perioda beigām arī trešā ripa ielidoja Brūvera vārtos – šoreiz ilgstoša uzbrukuma laikā Iļja Kožuhovs piespēlēja Danilam Popovam, apkārt uzbrucējam neviena nebija, un viņš to izmantoja – 0:3.

Trešajā trešdaļā mājiniekiem sanāca vēl viens vārtu guvums ar Kožuhova un Popova dalību – uzbrucēji divatā aizskrēja pretuzbrukumā pret vienu aizsargu, Kožuhovs piespēlēja, Popovs uzreiz nemeta, bet lielā ātrumā apspēlēja Brūveri un iemeta ripu tukšos vārtos – 0:4. Spēle tā arī noslēdzās, rīdziniekiem piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas. Otro reizi šosezon Aigara Ciprusa padotie nespēja gūt vārtus spēle.

Rītdien plkst. 19:00 abas vienības aizvadīs vēl vienu spēli. Tā būs pēdējā cīņa izbraukumā, un nākamos četrus mačus „Rīga” aizvadīs mājās – 20. un 21. oktobrī pret Jaroslavļas „Loko”, bet 24. un 25. datumā – pret Čerepovecas „Almaz”. Šobrīd rīdzinieki ieņem 13. vietu Rietumu konferencē, izcīnot piecas uzvaras piecos mačos.

Krievijas jaunatnes hokeja līga, 15. oktobris

Rīga – Kapitan 0:4 (0:1; 0:2; 0:1)
Vārti: 14:31 Garajevs (Ponkratovs) 0:1, 33:46 Alijevs (Tjutčevs) 0:2, 37:38 Popovs (Kožuhovs) 0:3, 45:06 Popovs (Kožuhovs) 0:4
Metieni: 25:26
Iemetieni: 24:37
Soda minūtes 6:6
Vārtsargi: Bruno Brūveris – Arsenijs Ahmetovs

Izmantotie avoti:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.