Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Rīdzinieki atzīst MHL līderes pārākumu, nespējot iespraukties "play-off" zonā

Rīdzinieki atzīst MHL līderes pārākumu, nespējot iespraukties "play-off" zonā
Sanktpēterburgas "SKA-1946" pret "Rīgu". Foto: mhl.khl.ru

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs piedzīvojusi Raimonda Vilkoita trenētie "Rīgas" hokejisti, kas izbraukumā ar 1:3 piekāpās turnīra līdervienībai Sanktpēterburgas "SKA-1946". Sanktpēterburgieši tādējādi izcīnīja jau 13. uzvaru pēc kārtas.

Rīdzinieki kā savu otro vārtsargu šovakar vairs nepieteica uzbrucēju Ņikitu Sažko, bet gan no HS "Rīga" piesaistīto vārtsargu Oliveru Bantersonu, kurš šosezon "Optibet" hokeja līgā (OHL) vēl nebija debitējis. 14. no 17 izbraukuma spēlēm pēc kārtas Latvijas komanda aizvadīja pret pārliecinošo MHL turnīra līderi "SKA-1946", kam Piņķos bija piekāpusies ar 1:4 un 2:5. "SKA-1946" atradās 12 uzvaru sērijā.

Spēles ziņā ļoti līdzvērtīgajā pirmajā periodā veiksme tomēr uzspīdēja mājiniekiem, kad 11. minūtē Bruno Brūveri rīdzinieku vārtos pārspēja Artjoms Gradovičs. Tāpat arī otrās trešdaļas ievadā "SKA-1946" komanda lielā mērā ar veiksmes palīdzību dubultoja savu vadību, Andrejam Galuškinam izlecot no noraidīto soliņa un izraujoties vienam ar Brūveri - 2:0.

Par spīti šādam sāpīgam pavērsienam "Rīga" vēl kādu brīdi spēja izrādīt ļoti cienīgu pretestību, 26. minūtē Kārlim Buceniekam pietuvinot viesus līdz 1:2. Tomēr spēles beigu daļā arvien vairāk izpaudās meistarīgāko sanktpēterburgiešu pārākums, trešajā periodā mājiniekiem metienu skaita ziņā dominējot ar 17:3 un gūstot vēl vienus vārtus - 49. minūtē gala rezultātu 3:1 uzstādīja Alekseja Ciplakovs.

"Rīga" ar 45 spēlēs izcīnītiem 53 punktiem Rietumu konferencē ir devītā. Vietu virs Latvijas komandas ar 53 punktiem 48 spēlēs atrodas Čehovas "Russkie Vityazi". Rītvakar "SKA-1946" un "Rīga" savā starpā spēkosies vēlreiz, savukārt 18. un 19. janvārī rīdzinieki ļoti svarīgos mačos Maskavā eksaminēs ar 55 punktiem 47 spēlēs sestajā pozīcijā esošo "Dynamo", kas šovakar sensacionāli mājās ar 0:1 piekāpās līdz šim 46 (!) cīņās punktus neguvušajai Pekinas "ORG Junior". Ķīnas klubs uzvarēja pat par spīti graujošam maskaviešu pārsvaram (49:18) izdarīto metienu ziņā.

Sanktpēterburgas "SKA-1946" – "Rīga" 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Vārti: 10:51 Gradovičs (Husnutdinovs) 1:1, 21:40 Galuškins (Kirsanovs) 2:0, 25:02 Bucenieks (Brikmanis, Siņegubovs) 2:1, 48:52 Ciplakovs (Žuks, Altibarmakjans) 3:1.
Metieni: 33:25
Soda minūtes: 4:10
Vārtsargi: Pāvels Romaškins – Bruno Brūveris.

Izmantotie resursi:
https://mhl.khl.ru/


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.