Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" gadu ievada ar zaudējumu Čerepovecā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Rīga" gadu ievada ar zaudējumu Čerepovecā
Artjoms Pankevičs
Foto: dinamoriga.eu

Zaudējumu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas spēlē (MHL) piedzīvojuši "Rīgas" hokejisti. Pēc mēneša ilga pārtraukuma rīdzinieki devās uz Čerepovecu, kur ar 1:4 atzina vietējās "Almaz" vienības pārākumu.

Abas komandas pirmo reizi šosezon savā starpā tikās 8. un 9. oktobrī Rīgā, kad rīdzinieki divās spēlēs guva vienus vārtus, atzīstot "Almaz" pārākumu ar 0:2 un 1:2. Jāsaka, ka Čerepovecas komanda savā laukumā liekama viennozīmīgas favorītes statusā, bet tas gan nenozīmēja, ka rīdzinieki nespēs pacīnīties par uzvaru.

Jau uzreiz pēc centra iemetiena rīdziniekiem izdevās izveidot asu un bīstamu pretuzbrukumu, bet Iļja Dončenko glāba savu komandu no nonākšanas iedzinējos. Mājinieki uz brīdi ieguva iniciatīvu, bet tad viesi spēja ripu pārvirzīt uz pretinieku zonu, kas beidzās ar vārtu guvumu. Precīzs vārtu priekšā bija Lūkass Šičevs. Devītajā minūtē "Almaz" hokejisti aizturētā soda laikā iespieda pretiniekus to zonā, bet ar vairākiem metieniem neguva vārtus. Spēle vairākumā jau vairs nebija tik izteiksmīga, rīdziniekiem izturot mazākumu.

Perioda otrajā pusē spēle ritēja samērā līdzīgi, rīdziniekiem cenšoties maču padarīt arvien ātrāku. Reālas vārtu gūšanas epizodes neradās ne vienai, ne otrai komandai. "Almaz" tika pie vēl viena vairākuma, bet tikpat labi tajā varēja zaudēt arī otros vārtus, kad rīdzinieki spēja izveidot asu pretuzbrukumu. Pirmā perioda izskaņā "Rīga" jau dominēja laukumā, bet rezultāts palika nemainīgs 1:0.

Otro periodu aktīvāk sāka "Almaz" hokejisti un ceturtajā minūtē guva arī vārtus, Gustavu Grigalu pārspējot Jegoram Zaplatņikovam. Turpinājumā ik pa laikam "Almaz" radīja bīstamus momentus, bet rīdzinieki neitralizēja briesmas pie saviem vārtiem. Viesiem sevišķi daudz uzbrukuma iespējas netika dotas, otrajam periodam noslēdzoties ar rezultātu 1:1.

Trešais periods viesiem sākās vēl sliktāk nekā otrais. Jau savā pirmajā uzbrukumā "Almaz" hokejisti izlauzās cauri rīdzinieku aizsardzībai un izvirzījās vadībā ar 2:1. Mājinieki turpināja kontrolēt mača gaitu, daudz uzbruka un pieturēja ripu. Nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām viņi tomēr pārcentās un palika mazākumā, dodot "Rīgai" iespēju atspēlēties. Rīdzinieki atzīmējās ar diviem bīstamiem metieniem, bet Dončenko bija savā vietā. Izturējuši skaitlisko mazākumu, "Almaz" hokejisti noķēra rīdziniekus ātrajā pretuzbrukumā, kas beidzās ar Germana Gračjova vārtu guvumu pēc skaistas izspēles. "Rīga" vēl ķērā pie pēdējā salmiņa, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tas gan beidzās ar vēl vienu vārtu zaudējumu un kapitulēšanu mačā ar 1:4.

Rīt abas komandas tiksies atkārtoti, aizvadot pēdējo savstarpējo maču šajā sezonā. Spēles sākums plkst. 13:00.

MHL, 9. janvāris

"Almaz" - "Rīga" 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Vārti: 04:21 Sičevs (Baranovskis, Kaļķis) 0:1, 23:50 Zaplatņikovs (Juškevičs) 1:1, 40:38 Geraskins (Gračovs, Skobeļevs) 2:1, 58:25 Gračjovs (Geraskins, Skobeļevs) 3:1, 59:52 Daņilovs (Koļesņikovs, Šļahtovs) 4:1.
Metieni: 30-16
Soda minūtes: 2-6
Vārtsargi: Iļja Dončenko - Gustavs Grigals

  +2 [+] [-]

, 2017-01-09 15:30, pirms 7 gadiem
kāds pārsteigums

  -1 [+] [-]

, 2017-01-09 16:20, pirms 7 gadiem
Nuu nez nez. Sàkuma bija labi bet tgd atkal neiet

     [+] [-]

, 2017-01-09 17:16, pirms 7 gadiem
Nopietni? Nevar būt!!! ))))))