Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Tambijevs: "Nerēķināmies, ka "Loko" varētu zaudēt punktus"

Jānis Celmiņš

Tambijevs: "Nerēķināmies, ka "Loko" varētu zaudēt punktus"
Leonīds Tambijevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

HK „Rīga” šovakar un rīt aizvadīs divas pēdējās regulārā čempionāta spēles Krievijas Jaunatnes Hokeja līgā (MHL). Pirms diviem atlikušajiem mačiem situācija turnīra tabulā ir vairāk nekā saspringta, un, visticamāk, arī pēc šīvakara mača nekas vēl nebūs skaidrs.

HK „Rīga” šodien plkst. 19.30 Piņķu „Inbox.lv” ledus hallē spēkosies ar Stupino „Kapitan” komandu, kas šobrīd MHL Rietumu divīzijas turnīra tabulā ierindojas 15 vietā 17 komandu konkurencē un jau ir zaudējusi cerības piedalīties izslēgšanas spēlēs. Rīdzinieki, ar izcīnītu 101 punktu, šobrīd Rietumu divīzijā ir astotie, taču situācija ir nestabila – rīdzinieki var pakāpties gan augstāk, gan pēdējā brīdī zaudēt vietu astoņu labāko vienību skaitā. Atlikušajās divās Regulārā čempionāta spēlēs „Rīgai” jāizcīna uzvaras, jo arī „Loko” (šobrīd ieņem devīto vietu) pēdējās divas regulārā čempionāta spēles aizvadīs ar čempionāta pastarīti „Junstj”.

„Atlikušas divas spēles, kurās jāizcīna uzvaras,” stingri saka „Rīgas” galvenais treneris Leonīds Tambijevs. „Viss ir mūsu pašu rokās. Domāju, ka tik jaunai komandai iekļūšana izslēgšanas spēlēs būs ievērojams sasniegums. Pusei no komandas čaļiem šī ir pirmā sezona MHL, taču es jau tagad redzu, ka progress ir,” teica Tambijevs. Laikam trenerim jāpiekrīt, atceroties kaut vai smago sezonas sākumu, kad pirmo uzvaru pamatlaikā komanda svinēja vien desmitajā mačā. „Skaidrs, ka mums vairs nav tik spēcīga komanda kā pirms pāris gadiem, kad te spēlēja tādi vīri kā Vilkoits, Indrašis, Bukarts, Karamnovs, Bičevskis, Biezais… Ar vārtu gūšanu mums joprojām ir problēmas, nav tik labu izpildītāju, taču prieks redzēt, ka komanda progresē,” saka treneris. Komanda šosezon maz ripu ielaiž savos vārtos, taču maz arī gūst vārtus – 156-151.

„Situāciju visi labi zina, čaļus lieki nevēlos satraukt, viss ir mūsu pašu rokās. Ja paši padarīsim savu darbu, tad arī citi palīdzēs. Es nerēķinos, ka „Loko” varētu zaudēt punktus. Ja „Junostj” izdosies paņemt kaut ko, viss kārtībā, ja nē – neko darīt. Viss atkarīgs no mūsu pašu snieguma, pašatdeves, attieksmes, vēlēšanās… Tas, ka turnīra tabulā esam augstāk par mūsu pretiniekiem, neko nenozīmē. Mums nav tādu izpildītāju kā citās komandās, mēs varam uzvarēt ar disciplīnu un komandas spēli,” uzskata Tambijevs.

No „Dinamo” nometnes papildinājuma šovakar „Rīgai” nebūs – Juris Upītis spēlēs „Dinamo” sastāvā pret Minskas „Dinamo”. Tambijevs tikmēr var rēķināties ar Mārtiņa Poreja palīdzību. „Prieks, ka Upītim arī lielajā komandā veicas, secinām, ka ieguldītais darbs atmaksājas,” saka treneris.

Motivāciju pēdējās divās regulārā čempionāta spēlēs rīdziniekiem lieki jāmeklē nebūs. Sezonas sākumā viesos "Kapitan" divreiz tika zaudēts, un arī pagājušajā sezonā tikai reizi pārāki savstarpējās spēlēs bijuši rīdzinieki, turklāt vien pēcspēles metienos.

Šovakar mačs „Inbox.lv” ledus hallē pulksten 19.30, tiešraide LTV7 kanālā.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-07 13:42, pirms 11 gadiem
HKR>RD, šodien jāskatās!!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-07 14:10, pirms 11 gadiem
kaut sit mani nost, bet nu nekādi nespēju saprast kāpēc tik izmisīgi nepieciešams šis play off? Junioru komandas trenerim daudz svarīgāk būtu gatavot spēlētājus lielajam hokejam, strādāt pie to individuālās meistarības, pie fiziskās gatavības, veicināt viņu spēju ieiet KHL līmenī, strādāt ar spēlētājiem kā ar materiālu hokejam nevis kā ar profesionāliem hokejistiem, kuri mērķis ir uzvaras.
Pasekojot līdzi HKR šķiet, ka viņi tur bez maz vai trauksmes režīmā spēlē, tā itkā tā būtu nevis junioru komanda, bet NHL komanda, kurai uzstādīts mēķis izcīnīt Stenlija kausu.
Tā ir, ka pie kluba stūres ir cilvēks, kurš hokeju skatās jau piecus gadus...

     [+] [-]

, 2013-03-07 14:13, pirms 11 gadiem
Loko ir labs papildinājums no Lokomotīves, viņi savu paņems. Jāpaņem mums savs.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-07 14:14, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: kaut sit mani nost, bet nu nekādi nespēju saprast kāpēc tik izmisīgi nepieciešams šis play off?
Kad paaugsies un būs jāspēlēs playoff, tad nezinās, kas tas par zvēru...
Tad varēs atkal čīkstēt.

     [+] [-]

, 2013-03-07 14:15, pirms 11 gadiem
2 playthegame
Tu domā , ka tas viens otram briesmīgi traucē?

  +2 [+] [-]

, 2013-03-07 14:16, pirms 11 gadiem
Tambijevs, vnk, alkst revanšēties par nullei līdzīgo sniegumu ar U-20, jo, ja vēl netiks play-off, gan jau St.Juris aizdomāsies par Tambika spējām.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-07 14:18, pirms 11 gadiem
Starp citu, viņa uz čempi nepaņemtais Dašutins vairs nav MVD sastāvā, bet ir pacelts uz VHL klubu Dinamo. Viena spēle,7 minūtes pagaidām pa nullēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-07 17:10, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: kaut sit mani nost, bet nu nekādi nespēju saprast kāpēc tik izmisīgi nepieciešams šis play off? Junioru komandas trenerim daudz svarīgāk būtu gatavot spēlētājus lielajam hokejam, strādāt pie to individuālās meistarības, pie fiziskās gatavības, veicināt viņu spēju ieiet KHL līmenī, strādāt ar spēlētājiem kā ar materiālu hokejam nevis kā ar profesionāliem hokejistiem, kuri mērķis ir uzvaras.
Pasekojot līdzi HKR šķiet, ka viņi tur bez maz vai trauksmes režīmā spēlē, tā itkā tā būtu nevis junioru komanda, bet NHL komanda, kurai uzstādīts mēķis izcīnīt Stenlija kausu.
Tā ir, ka pie kluba stūres ir cilvēks, kurš hokeju skatās jau piecus gadus...
gribu tev pateikt to ka labākais treniņš ir spēle un neviens trenuiņš neiemācīs tevi darboties uz laukuma tā kā spēle un ja tas vel ir play off tad vispar lai džeki saprot kā ir spēlēt ar augstu atbildības sajūtu un mandriku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja