Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Zabusovam divi vārti, "Rīga" Hārtlija klātbūtnē apspēlē "Spartak"

Zabusovam divi vārti, "Rīga" Hārtlija klātbūtnē apspēlē "Spartak"
Ričards Grīnbergs (nr. 86) atzīmē vārtu guvumu. Foto: www.hkr.lv

Hokeja klubs "Rīga" izcīnīja 16. uzvaru Jaunatnes hokeja līgā (MHL) šosezon, apspēlējot "Spartak" ar 4:2. Divus vārtus komandas labā guva Patriks Zabusovs.

Vēl pirms mača bija zināmas piecas no 17 Rietumu konferences komandām, kurām vairs nav izredžu kvalificēties „play-off”. „Rīgai” ir vismazāk punktu no tām vienībām, kuras vēl saglabā iespējas uz sezonas turpinājumu, taču ar katru spēle izredzēs kļūst arvien mazākas.

Spēli pret „Spartak” klātienē vēroja Bobs Hārtlijs kopā ar Arti Ābolu. Jau mačā sākumā pret viesiem no Maskavas lauvas palika mazākumā uz četrām minūtēm, jo Gustavs Bergs tika noraidīts par bīstamo spēli ar augsti pacelto nūju. Viesiem neizdevās izmantot vairākumu, bet rīdzinieki atklāja rezultātu pirmā perioda vidū, kad Ričards Grīnbergs saņēma ripu vārtu priekšā un apspēlēja Andreju Skovronski, gūstot savus astotos vārtus sezonā – 1:0. „Rīgas” pārsvaru dubultoja Patriks Zabusovs, pāradresējot ripu pēc Artūra Brikmaņa metiena no zilās līnijas – 2:0.

Otrajā trešdaļā Mihails Šalagins samazināja deficītu līdz minimumam – 2:1, bet drīzumā divu vārtu pārsvars tika atjaunots – Renārs Kārkls vairākumā nospēlēja kā īsts uzbrucējs, pēc ripas saņemšanas pietuvojās vārtiem, un ar metienu no šaurā leņķa panāca 3:1. Piecas minūtes vēlāk otro reizi spēlē precīzs bija Zabusovs, kurš izlauzās pie vārtiem un iemeta ripu tuvajā stūrī – 4:1. Tikmēr „Spartak” pirmo vārtu autors atzīmējās arī otro reizi, un pēc diviem periodiem rezultāts bija 4:2.

Noslēdzošajās 20 minūtēs rezultāts vairs nemainījās. „Spartak” treneri mēģināja izglābt spēli, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī tas neatnesa rezultātu. „Rīgai” tā bija 16. uzvara šosezon, un ar 42 punktiem 51 spēlē Aigara Ciprusa komanda turpina ieņemt 14. vietu Rietumu konferencē. Jāatzīmē, ka rīdzinieki guvuši 99 vārtus šosezon, un jau rītdienas spēlē pret „Spartak” var tikt sasniegta 100 gūtu vārtu robeža.

Jaunatnes hokeja līga, 7. februāris

Rīga – Spartak 4:2 (2:0; 2:2; 0:0)
Vārti: 10:19 Grīnbergs (Roķis, Bergs) 1:0, 16:09 Zabusovs (Fjodorovs, Brikmanis) 2:0, 25:16 Šalagins (Trišins) 2:1, 28:46 Kārkls (Siņegubovs, Bērziņš, vair.) 3:1, 33:53 Zabusovs 4:1, 36:01 Šalagins (Levanovs) 4:2
Metieni: 29:37
Soda minūtes: 12:10
Iemetieni: 38:26
Vārtsargi: Niklāvs Rauza – Andrejs Skovronskis (līdz 58:44)

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт