Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

HK "Rīga" ar četriem izbraukuma mačiem sāks savu desmito MHL sezonu

HK "Rīga" ar četriem izbraukuma mačiem sāks savu desmito MHL sezonu
"Rīgas" vārtsargs Jānis Voris. Foto: www.hkr.lv

Rīgas “Dinamo” sistēmas jauniešu komanda “Rīga” šodien aizvadīs pirmo spēli jaunajā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonā, šovakar 18:00 tiekoties ar “Russkije Vitjazi”.

HK “Rīga” sezonu sagaida ar jaunu galveno treneri – šajā pozīcijā nozīmēts Raimonds Vilkoits, kurš iepriekšējās divās sezonās bija trenera asistents šajā komandā. 29 gadus vecajam trenerim asistēs Aleksandrs Ņiživijs un vārtsargu treneris Nikolajs Žurkovs.

Pēc vienas sezonas Ziemeļamerikā komandā atgriezies vārtsargs Jānis Voris, Latvijas U20 izlases vārtsargs, kurš bija “Rīgas” pamatvārtsargs jau 2017./18. gada sezonā. Vilkoits intervijā portālam Sportacentrs.com gan nevēlējās apstiprināt, ka Voris akmenī iekalts pamatvārtsarga pozīcijā šosezon.

“Rīgas” sastāvā palikuši vairāki spēlētāji, kas iepriekšējā sezonā bija starp rezultatīvākajiem komandā, ieskaitot 31 punktu savākušo Jāni Švanenbergu, kurš bija komandas labākais vārtu guvējs un piespēlētājs. Uz Kanādas junioru līgu toties devies Rūdolfs Polcs, pagājušajā sezonā MHL spēlēs 17 punktus guvis spēlētājs.

“Rīga” MHL spēlē Rietumu konferencē kopā ar 16 citām komandām. Kopumā līgā ir pārstāvētas 34 komandas, par vienu vairāk nekā iepriekšējā sezonā. “Rīga” iepriekšējo sezonu pabeidza 13. vietā Rietumu konferencē, par 26 punktu tiesu atpaliekot no izslēgšanas spēlēm, kurām tā nav spējusi kvalificēties četras reizes pēc kārtas.

Pirms sezonas sākuma “Rīga” aizvadīja pārbaudes turnīru Kārlstadē, kur ieņēma sesto vietu. Spēles tika aizvadītas vairāku valstu U20 izlasēm, zaudējot Norvēģijas un Ungārijas jauniešiem, bet pieveicot Austrijas un Francijas U20 valstsvienības.

“Rīga” sezonu sāks ar četru spēļu izbraukumu, bet sezonas pirmā mājas spēle paredzēta 13.septembrī, uzņemot “ORG Beijing Junior”. Septembra otrajā pusē Rīgas komandai paredzētas tikai mājas spēles, kopumā aizvadot deviņu spēļu sēriju savā laukumā.

Arī šosezon “Sportacentrs.com” piedāvās “Rīga” mājas spēļu tiešraides.

”Rīga” sastāvs sezonas pirmajā izbraukumā

vārtsargi – Bruno Brūveris, Jānis Voris;
aizsargi – Arvils Bergmanis, Gustavs Bergs, Artūrs Brikmanis, Ričards Groskops, Ņikita Mateiko, Ernests Ošenieks, Rūdolfs Spilva, Miks Tumānovs;
uzbrucēji – Aleksandrs Biškins, Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Bulats Galimovs, Ričards Grīnbergs, Gustavs Millers, Mikus Mintautišķis, Roberts Priževoits, Kristaps Roķis, Antons Siņegubovs, Kristaps Skrastiņš, Jānis Švanenbergs, Antons Trastašenkovs.

HK RĪGA spēles izbraukumā (Latvijas laiks)

DatumsLaiksVietaSpēle
5. septembrisplkst. 18:00ČehovaRUSSKIJE VITJAZI – HK RĪGA
6. septembrisplkst. 18:00ČehovaRUSSKIJE VITJAZI – HK RĪGA
9. septembrisplkst. 19:00StupinoHC KAPITAN– HK RĪGA
10. septembrisplkst. 19:00StupinoHC KAPITAN– HK RĪGA

Izmantotie resursi:
https://www.hkr.lv/lv/hk-riga-zinas...


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.