Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

"Rīga" atspēlē divu vārtu deficītu pret "Krilya Sovetov", bet zaudē pēcspēles metienos

"Rīga" atspēlē divu vārtu deficītu pret "Krilya Sovetov", bet zaudē pēcspēles metienos
"Rīgas" pirmo vārtu autors Patriks Zabusovs. Foto: hkr.lv

Hokeja klubs "Rīga" piedzīvoja 35. neveiksmi šosezon, bullīšos zaudējot "Krilya Sovetov" ar 2:3. Pēcspēles metienu sērijā rīdzinieki neizmantoja nevienu no pieciem mēģinājumiem.

„Rīga” atgriezās Piņķos pēc četru maču izbraukuma sērijas, kurā Aigara Ciprusa vadītā komanda piedzīvojusi trīs zaudējumus. Viesiem no Maskavas šī spēle bija svarīgāka, nekā mājiniekiem – ja rīdzinieku iespējas uz „play-off” ir vien teorētiskās, tad „Krilya Sovetov” pirms mača ieņēma astoto vietu Rietumu konferencē, taču vienība aizvadījusi par piecām spēlēm vairāk, nekā tuvumā esošās konkurentes.

Pirmajā periodā komandas daudz meta pa vārtiem, kopā izdarot 26 metienus, bet vārti netika gūti. Uzreiz pēc pārtraukuma viesu uzbrucējs Jefims Miškins divas reizes pārspēja Niklāvu Rauzu divu minūšu laikā – pirmajā gadījumā tas bija metiens tukšos vārtos pēc izspēlētās kombinācijas pretuzbrukumā, bet otrajā gadījumā „Rīgas” hokejisti pieļāva rupju kļūdu pozicionālā spēlē, atstāja Miškinu vienatnē vārtu priekšā, kur uzbrucējs sagaidīja piespēli un dubultoja viesu pārsvaru – 0:2.

Lauvu atspēlēšanos pamatlaika vidū uzsāka Patriks Zabusovs, kura šķēliens vairākumā no tālās distances sasniedza mērķi – 1:2, savukārt, savukārt, trešā perioda sākumā nepārliecinoši nospēlēja „Krilya Sovetov” vārtsargs Artjoms Meļņikovs, kurš nespēja noķert Ričarda Grīnberga metienu – 2:2. Līdz mača pamatlaika beigām rezultāts vairs nemainījās, bet papildlaika sākumā rīdzinieki palika mazākumā, kas tika uzvarēts.

„Rīgas” sezonas statistika bullīšos nebija iepriecinošā – viena uzvara sešās sērijās. Uzlabot situāciju neizdevās – visi pieci rīdzinieku pēcspēles metieni lidojuši garām, bet Niklāvs Rauza tika pārspēts vienu reizi, un lauvas zaudēja ar 2:3, paliekot 14. vietā konferencē ar 40 punktiem 50 spēlēs.

Jaunatnes hokeja līga, 4. februāris

Rīga – Krilya Sovetov 2:3 (0:0; 1:2; 1:0, 0:0; 0:1)
Vārti: 21:10 Miškins (Glušenko, Ļaļins) 0:1, 23:43 Miškins (Ļaļins, Glušenko) 0:2, 31:17 Zabusovs (Brants, Švanenbergs, vair.) 1:2, 41:44 Grīnbergs (Bucenieks, Roķis) 2:2, 65:00 Kizikovs
Metieni: 33:38
Soda minūtes: 6:12
Iemetieni:35:29
Vārtsargi: Niklāvs Rauza – Artjoms Meļņikovs

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.