Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

"Rīga" ielaiž 11 sekundes pirms beigām un piedzīvo sāpīgu neveiksmi

"Rīga" ielaiž 11 sekundes pirms beigām un piedzīvo sāpīgu neveiksmi
Jānis Voris tika galā ar 24 pretinieku metieniem.
Foto: hkr.lv

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionāta kārtējā spēlē sāpīgu neveiksmi piedzīvoja Latvijas vienība “Rīga”, kas Sanktpēterburgā femonstrēja itin atzīstamu sniegumu, taču zaudēja izšķirošos vārtus tikai 11 sekundes pirms pamatlaika beigām, galarezultātā ar 1:2 atzīstot vietējās “MHK Dynamo” vienības pārākumu. Vienīgos vāruts rīdzinieku labā guva Reinis Lejnieks.

Izbraukumu uz Sanktpēterburgu, kur paredzētas četras spēles, Ronalda Ozoliņa trenētā “Rīga” sāka ar maču ar “Dynamo”. Dinamieši ir vieni no līgas Rietumu konferences līderiem – ar 115 punktiem (35 uzvaras 44 spēlēs) ieņem trešo vietu un dalību izslēgšanas spēļu turnīrā jau ir garantējuši. Rīdzinieki pēdējās četrās spēlēs aizvadīja veiksmīgi, tiekot pie četrām uzvarām, kas ļāva pacelties uz 15. vietu (41 punkts), apsteidzot “Amurskie Tygri”. “Rīga” un “MHK Dynamo” šosezon tikās savā starpā Piņķos, rīdziniekiem piedzīvojot divas neveiksmes ar 0:3 un 2:5.

Spēle sākumā abas komandas apmainījās noraidījumiem. Vispirms skaitliskajā vairākumā bīstami uzbruka “Rīga”, bet vēlāk jau nācās aizsargāties četratā. Neizmantojuši skaitlisko pārsvaru, laukuma saimnieki pakāpeniski pārņēma iniciatīvu un uzbruka biežāk, lai gan saskaņotības trūka abu komandu darbībās. Piecas minūtes pirms pirmā pārtraukuma divās epizodēs pēc kārtas rīdziniekus glāba vārtsargs Jānis Voris. Trīs sekundes pirms trešdaļas beigām sadursmē ar pretiniekiem pamatīgi cietis rīdzinieku līderis Artūrs Homjakovs un viesi saņēma piecu minūšu skaitlisko vairākumu.

Otrās trešdaļas sākums aizritēja “Rīgas” centienos nostāties sāncenšu zonā, kam tika patērēts daudz laika. Kad tas izdevies, rīdzinieki daudz izspēlēja ripu un meta pa vārtiem, bet vairākuma beigās tomēr izdevās atklāt rezultātu – pēc virknes metienu ripu vārtos pielaboja Reinis Lejnieks (0:1). Nonākot iedzinējos, krietni aktivizējās dinamieši un pēc nepilnām četrām minūtēm panāca izlīdzinājumu, kad Vjačeslavs Ševčenko vārtu priekšā pielika nūju pēc Antona Vasiļjeva metiena no distances - 1:1.

Līdz otrās trešdaļas beigām rīdziniekiem izdevās neitralizēt pretinieku aktīvu darbību savu vārtu tuvumā un līszsvarot spēli. Pretinieki vēl apmainījās noraidījumiem, bet trešdaļas izskaņā divas minūtes skaitliskajā vairākumā aizvadīja jau “Rīga”, taču no jauna izvirzīties vadībā neizdevās, otrajam periodam noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Spēles trešajā periodā abas komandas laimi meklēja uzbrukumos, rīdziniekiem īpaši neatpaliekot no pretiniekiem un arī veidojot bīstamus momentus. Mājinieki nereti rupji kļūdījās savu vārtu tuvumā, taču rīdzinieki savas iespējas neizmantoja, lai gan to netrūka. Lai gan “Rīga” trešajā trešdaļā bija pat tuvāk uzvarai, to tomēr izcīnīja Sanktpēterburgas klubs. Tikai 11 sekundes līdz pamatlaika beigām ripa nonāca rīdzinieku vārtu priekšā, kur Jāni Vori pārspēja Vjačeslavs Ševčenko, gūstot savus otros vārtus spēlē – 2:1. Atlikušajās sekundēs rīdzinieki sešatā mēģināja glābt spēli, taču rezultāts palika nemainīgs un nācās samierināties ar sāpīgu neveiksmi.

Svētdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Krievijas Jaunatnes hokeja līga (MHL)

MHK Dynamo - Rīga 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Vārti: 24:30 Lejnieks (Kārkls, vair.) 1:0, 28:17 Ševčenko (Vasiļjevs) 1:1, 59:49 Ševčenko (Nazarevičs, Baranovs) 2:1.
Soda minūtes: 31:4.
Metieni: 26:28..
Vārtsargi: Ustimenko – Voris (59:49-60:00 tukši vārti).

Izmantotie resursi:
mhl.khl.ru


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.