Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Aizsargiem divi vārti, "Rīga" pārbaudes spēlē zaudē Kazahstānas komandai

Aizsargiem divi vārti, "Rīga" pārbaudes spēlē zaudē Kazahstānas komandai
HK "Rīga" aizsargs Arvils Bergmanis. Foto: Kaspars Volonts/hkr.lv

Trešo neveiksmi pārbaudes turnīrā Sanktpēterburgā piedzīvojusi Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komanda "Rīga", kas ar 2:5 kapitulēja Nursultānas "Sņežņije Barsi" kluba priekšā.

Pirmajā periodā vienīgos vārtus guva Kazahstānas galvaspilsētas komanda, kamēr otrās trešdaļas vidū aizsargs Arvils Bergmanis ar metienu no iemetiena zonas panāca neizšķirtu 1:1. "Sņežņije Barsi" trešā perioda sākumā vadību atguva (2:1), kamēr mača 51. minūtē cits aizsargs Ernests Ošenieks ar metienu no vārtu priekšas vēlreiz ļāva atgūt līdzsvaru (2:2).

Tiesa mača izskaņā pārliecinoši labāka bija "Sņežņije Barsi" komanda, kas guva trīs vārtus pēc kārtas, nodrošinot uzvaru ar 5:2. Pēdējā spēlē "Rīgas" hokejistiem būs jāspēlē ar pašreizējo MHL čempionvienību Jaroslavļas "Loko".

Bez "Rīga" vienības šajā turnīrā piedalās arī Sanktpēterburgas komandas SKA-1946, "Dinamo Spb", "SKA-Varjagi", kā arī Nursultānas "Snežnije Barsi" un Jaroslavļas "Loko". Vakardien "Rīga" ar 4:2 pārspēja "SKA-Varjagi" komandu, kamēr aizvakar rīdzinieki ar rezultātu 0:3 atzina "Dinamo" pārākumu. Savukārt turnīra pirmajā spēlē "Rīga" ar 1:2 bullīšos piekāpās SKA-1946 vienībai.

Tikmēr 20.augustā komandai paredzēts vēl viens pārbaudes turnīrs, kas norisināsies Zviedrijas pilsētā Kārstadē, kurā būs jāspēkojas ar Norvēģijas un Austrijas U-20 komandām, kā arī vietējo klubu "Farjestad".

Iepriekš jau ziņots, ka par "Rīga" galveno treneri apstiprināts Raimonds Vilkoits, bet viņam asistēs Aleksandrs Ņiživijs. Tikmēr par vārtsargu treneri strādās Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžeri turpinās strādāt Juris Opuļskis.

HK "Rīga" sastāvs pārbaudes turnīram Sanktpēterburgā:

Vārtsargi: Bruno Brūveris, Juris Ipatjevs, Reinis Liepiņš;
Aizsargi: Arvils Bergmanis, Gustavs Bergs, Artūrs Brikmanis, Ričards Groskops, Ņikita Mateiko, Ernests Ošenieks, Rūdolfs Spilva, Jevgēņijs Pika;
Uzbrucēji: Aleksandrs Biškins, Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Pāvils Galsons, Konstantīns Korkus, Emīls Masteiko, Gustavs Millers, Mikus Mintautišķis, Ričards Puriņš, Roberts Priževoits, Kristaps Roķis, Ņikita Sažko, Antons Siņegubovs, Kristaps Skrastiņš, Jānis Švanenbergs, Antons Trastašenkovs.

Izmantotie avoti:
Турнир имени Николая Маслова 2019 Санкт-Петербург


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.