Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" bez variantiem kapitulē "Almaz"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Rīga" bez variantiem kapitulē "Almaz"
"Almaz" Čerepovecā vajadzēs izcīnīt tikai vienu uzvaru
Foto: Kaspars Volonts

Otro zaudējumu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piedzīvojuši HK "Rīga" hokejisti. Rīdzinieki bez lieliem variantiem savā laukumā vēlreiz atzina Čerepovecas "Almaz" pārākumu ar rezultātu 0:5, nonākot iedzinējos sērijā līdz trīs uzvarām ar 0-2.

"Rīga" izslēgšanas turnīru varēja sākt ar divām spēlēm savā laukumā, tādējādi tiekot arī pie iespējas pirms došanās uz Čerepovecu izvirzīties vadībā sērijā līdz trīs uzvarām ar 2:0. Labākais, uz ko rīdzinieki varēja cerēt bija viena uzvara, jo vakar laukuma saimniekus terorizēja Pāvels Bučņevičs, gūstot trīs vārtus, atdodot rezultatīvu piespēli un ļaujot "Almaz" svinēt uzvaru ar 6:3. Šodien "Rīgai" vajadzēja revanšēties, lai pirms maksimums trīs izbraukuma spēlēm nenonāktu bezdibeņa malā.

Spēli komandas iesāka līdzīgi, bet, kad spēlētas bija trīs minūtes, rīdzinieki pieļāva ļoti rupju kļūdu aizsardzībā. Labajā malā pilnīgi brīvs ripu saņēma Vladislavs Lonovenko un, neviena netraucēts, varēja pieslidot pie Nila Grīnfogela sargātajiem vārtiem un raidīt ripu zem vārtu pārliktņa (1:0). Pēc gūtajiem vārtiem viesi vēl vairāk uzbruka, bet nedubultoja pārsvaru. Divreiz labās metiena pozīcijās nonāca arī Nikolajs Jeļisējevs, bet neapdraudēja pretinieku vārtus.

Drīz sekoja "Rīgas" vairākums, kurā gan reālākā vārtu gūšanas iespēja bija viesiem, kad brīnumainā kārtā komandu no teju vai 100% vārtu zaudējuma glāba "Rīgas" kapteinis Edmunds Augstkalns, pieliekot nūju tukšu vārtu priekšā. Mājinieku aizsardzība turpināja būt vājā līmenī, viegli to vienatnē apspēlējot un vārtus gūstot Vasilijam Habarovam. Pat komandām esot vienādos sastāvos, varēja likties, ka "Almaz" spēlē vairākumā. Perioda izskaņā "Rīga" nerealizēja arī otro vairākumu, paliekot iedzinējos ar 0:2.

Otro periodu aktīvi sāka laukuma saimnieki, bet pirmās reālās vārtu gūšanas iespējas nāca ar grūtībām, kamēr "Almaz" tas nāca daudz vieglāk. Tā rezultātā ar metienu no zonas vidus trešos vārtus guva Dmitrijs Moisējevs. Uzreiz sekoja arī vārtsargu maiņa, Nilu Grīnfogelu nomainot Egīlam Marekam Mitenam. Lai arī "Rīgas" hokejisti nopietni Kirilu Grigorjevu vārtos netraucēja, kopumā mājinieki cīnījās ar pavisam citu apņēmību. Ar to gan šoreiz bija par maz. Perioda izskaņā, ja pirmajā reizē ripa trāpīja pa mājinieku vārtu stabu, tad pāris minūtes vēlāk 4:0 panāca Eduards Gimatovs, principā izdzēšot rīdzinieku izredzes uz panākumu šajā mačā. Vēl pēdējā minūtē pēc rupja spēka paņēmiena pret Rodrigo Ābolu sākās nelieli asumi. Drīz pēc tam tika izprovocēts Linards Mazurs-Mago, kuru tiesneši izslēdza no spēles, piespriežot 5+20 minūšu noraidījumu.

Līdz ar to trešo periodu komandas sāka ar četriem laukuma spēlētājiem. Pēc nepilnām divām spēlētām minūtēm "Rīga" varēja spēlēt parocīgā vairākumā četri pret trīs, bet arī šoreiz nedaudz pietrūka līdz vismaz vienu vārtu guvumam. Tikmēr "Almaz" hokejisti divas minūtes varēja spēlēt pieci pret trīs rīdziniekiem. Viesi centās izspēlēt savas kombinācijas līdz vieglam vārtu guvumam, līdz tas arī izdevās, kad no vārtu priekšas precīzs bija Sergejs Kupcovs. Līdz mača beigām "Almaz" turpināja kontrolēt notikumus laukumā un arī mazākumā tika pie iespējas gūt vārtus, ko gan uzdāvināja Kārlis Ozoliņš. Mazākumā spēli pabeidza "Rīga", jo diskutablā situācijā 5+20 minūšu noraidījumu saņēma arī Ralfs Grīnbergs. "Almaz" šajā laikā daudz saspēlējās, bet vēl kādus vārtus neguva, svinot uzvaru ar rezultātu 5:0 un sērijā līdz trīs uzvarām panākot 2-0.

Sērijas trešā spēle, kā arī ceturtā un piektā, ja tas būs nepieciešams, notiks Čerepovecā. Nākamais mačs ceturtdien, 5. martā.

MHL izslēgšanas spēles, 2. marts

"Rīga" - "Almaz" 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Vārti: 02:58 Lonovenko (Habarovs, Stepanovs) 0:1, 11:07 Habarovs (Lonovenko) 0:2, 26:23 Moisējevs (Vovčenko) 0:3, 37:52 Gimatovs (Kupcovs, Bučņevičs) 0:4, 47:54 Kupcovs (Gimatovs, Arefjevs) 0:5.
Metieni: 20-34
Soda minūtes: 60-18
Vārtsargi: Nils Grīnfogels (26:23 Egīls Mareks Mitens) - Kirils Grigorjevs

Sērijā: 0-2

  +1 [+] [-]

, 2015-03-02 21:51, pirms 9 gadiem
MHL play-offi ir līdz 3 uzvarām? Tas būs grūti. Jo spēlē atklāti sakot nekā. 2periodus ar vienu aci noskatījos. Nekam neder.

  +8 [+] [-]

, 2015-03-02 21:53, pirms 9 gadiem
Uz vietas Arēnā visu spēles laiku bija sajūta, ka pieaugušo komanda spēlē pret bērnu komandu.

  +3 [+] [-]

, 2015-03-02 21:54, pirms 9 gadiem
Mazie gaileeni. Spēlēt nemāk , bet lekties māk. Drausmīgs hokejs. Pareizi komentētāji teica, ko cali kam ir pedejais gads iekš hk riga dariis nākamsezon. Neko spēlēs rumānijā

  +3 [+] [-]

, 2015-03-02 21:56, pirms 9 gadiem
Ne abols ne maslovskis ne mazurs ne jelisejevs neko nevar iesakt ...līderi būšot... Smiekli naak

  -1 [+] [-]

, 2015-03-02 22:12, pirms 9 gadiem
Taktikjis Ankipans atnaaca , tas ir manaams , noraka Dinaamo , U 20 izlasi un tagad novelk bedree arii HK Riga

  -3 [+] [-]

, 2015-03-02 22:15, pirms 9 gadiem
Kenins nosutita uz ahl

     [+] [-]

, 2015-03-02 22:21, pirms 9 gadiem
kristapskristaps rakstīja: Kenins nosutita uz ahl
Tūliņ izsauks atpakaļ, stresa nav. Viņš šodien bija jānosūta, lai drīkstētu AHL Plovos spēlēt

     [+] [-]

, 2015-03-02 23:13, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Uz vietas Arēnā visu spēles laiku bija sajūta, ka pieaugušo komanda spēlē pret bērnu komandu.
Jebkurā gadījumā ,tas ir ūberlīmenis, jo tā tak krievija

  +2 [+] [-]

, 2015-03-02 23:26, pirms 9 gadiem
Tā bija katastrofa! Ne rezultāts, bet spēle. Katrs skrien uz savu pusi, spēlētājus ne tas, ka sadalīt nevar, bet pat paši likās nejēdz, kurā sektorā atrodās. Ja neizskrien līdz, tad samainīties vienkārši nemāk. Stāv un bolās kā brīvi izslido uz viņu vārtiem. Katastrofa. Pēc tādām divām spēlēm treneriem vispār jāaizliedz ar jauniešiem strādāt, kamēr viņi vēl vismaz taisni slidot vēl māk. Tik briesmīgu hoķi sen nebiju redzējis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-02 23:54, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Jebkurā gadījumā ,tas ir ūberlīmenis, jo tā tak krievija
Es, godīgi sakot, tā arī nesapratu, kas tas bija šajās abās spēlēs. Pilnīga katastrofa. Tie čaļi var krietni labāk, ir taču redzēts. Varbūt kaut kāda laža ar fiziskās sagatavotības treniņiem, kāds treneris kaut ko ne tā izrēķināja? Varbūt kādi citi plašāk nezināmi apstākļi? Negribas ticēt, ka visa komanda pēkšņi vairs neko neprot un neko nevar.

     [+] [-]

, 2015-03-03 15:28, pirms 9 gadiem
Izskatās tā: kur Ģirts tur neiet....
Bet ja pajautāsietĢirtam: vēl nekas nav zaudēts un Rīga būs nākamajā kārtā!


dzabars3000 rakstīja: Taktikjis Ankipans atnaaca , tas ir manaams , noraka Dinaamo , U 20 izlasi un tagad novelk bedree arii HK Riga

     [+] [-]

, 2015-03-03 22:04, pirms 9 gadiem
IĢIS1 rakstīja: Neizskatas ka Abols un Dirkalis izslegsanas speles ir lietaskoki.
Kāds skauģis?