Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

HK "Rīga" zaudē Rietumu konferences pēdējās vietas īpašniecei

HK "Rīga" zaudē Rietumu konferences pēdējās vietas īpašniecei
Foto: Hkr.lv

LETA. "Rīgas" komanda ceturtdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta sezonas pēdējo mājas spēļu sēriju sāka ar 2:3 (0:1, 0:2, 2:0) zaudējot Stupino "Kapitan" komandai, laukumā tiekoties divām vājākajām Rietumu konferences komandām.

Latvijas vienība piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas, bet līdz sezonas beigām "Rīgai" atlikuši vēl trīs mači savā laukumā.

"Kapitan" pēc Vladimira Kapkina, Georgija Merkulova un Ivana Ulogova metieniem līdz otrā perioda beigām bija panākuši 3:0 savā labā.

Tikmēr laukuma saimnieki abus savus vārtus iemeta pamatlaika beigās skaitliskajā vairākumā, tobrīd spēlējot bez vārtsarga. Vispirms Renārs Kārkls 58.minūtē iemeta goda ripu, bet 65 sekundes vēlāk Roberts Priževoits starpību samazināja līdz minimumam. Tobrīd atlika spēlēt 69 sekundes un "Rīga" vēlreiz nomainīja vārtsargu, kā arī pēdējās 23 sekundes atkal darbojās vairākumā, taču izglābties no zaudējuma nespēja.

Abas komandas piektdien tiksies atkārtoti, bet sezonas noslēdzošajos divos mačos Latvijas vienība tiksies ar Čehovas "Ruskije vitjazi" vienību.

"Rīga" ar 49 punktiem 61 spēlēs ieņem 16.vietu starp 17 Rietumu konferences komandām, kamēr "Kapitan" ar 32 punktiem 63 mačos ir pēdējā vietā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Izmantotie resursi:
LETA


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.