Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:739, Did:0, useCase: 3

LHF valdes sēdes 17. februāra lēmumi

17. februārī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas hokeja izlases gatavošanās plāns pasaules čempionātam;
- Latvijas čempionātu norise;
- Disciplinārās komitejas prot. Nr. 9 apstiprināšana.

Par Latvijas hokeja valstsvienības gatavošanās plāniem LHF valdi iepazīstināja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs. Viņš atzina, ka cītīgi tiek sekots Rīgas „Dinamo” komandas gaitām KHL, kur visi latviešu spēlētāji ir potenciālie kandidāti dalībai pasaules čempionātā Maskavā. Tāpat aktīvi tiek sekots pārējiem izlases kandidātiem citās līgās. Gatavošanos pasaules čempionātam izlase plāno uzsākt 21. marta. Gatavošanās posma ietvaros tiks aizvadītas astoņas „Euro Hockey Challenge” tūres spēles. Izbraukumā divas reizes ar Dānijas un Šveices izlasēm, savukārt mājās ar Baltkrievijas un Vācijas vienībām.

Par Latvijas čempionātu gaitu LHF valdi iepazīstināja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš sacīja, ka turnīra kalendārā un reglamentā savas korekcijas ievieš gripas epidēmija. Tādēļ, sakarā ar slimību profilakses un kontroles centra izsludināto epidēmiju valstī, no 2016. gada 27. janvāra līdz turpmākajam lēmumam, Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēs hokejā (LBJMH) visās vecuma grupās (izņemot U9 un U10) atļauts pieteikt kārtējai spēlei 11 spēlētājus (10+1 vārtsargs).

Pagodkiņs ziņoja, ka Latvijas kausa izcīņas finālā HK „Mogo” ar 4:3 uzveica HK „Kurbads”. Nākotnē aktīvi tiks strādāts pie sponsoru piesaistīšanas, lai šis turnīrs kļūtu par tradicionālu.

LHF valde izskatīja „Brocēnu BJSS” iesniegumu, kurā tā pārsūdzēja 2016. gada 5. februāra 9.disciplinārās komisijas lēmumu nr 1. LHF valde atstāja spēkā punktu 1.1 - anulēt ceturto vārtu guvumu „Brocēnu BJSS” labā, fiksēt pamatlaika rezultātu 3:3, piešķirot katrai komandai pa vienam punktam. Atcelt punktus 1.2, 1.3 un 1.4.

LHF valde izskatīja HK „Mogo” un Daniela Riekstiņa iesniegumu, kura tā pārsūdzēja 2016. gada 5. februāra 9.disciplinārās komisijas lēmumu nr. 2. LHF valde atstāja spēkā disciplinārās komisijas lēmumu bez izmaiņām.

LHF valde atcēla 5. disciplinārās komisijas lēmumu nr. 5 par „Pērkons” trenera I. Legzdas sodīšanu ar 142 EUR, sakarā ar jaunu attaisnojošu faktu parādīšanos.