Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:739, Did:0, useCase: 3

LHF disciplinārā komisijas sēdes prot. Nr.11

Šī gada 13. aprīlī notika vienpadsmitā 2015./2016. gada sezonas Latvijas Hokeja federācijas disciplinārās komisijas sēde, kurā tika skatīti trīs iautājumi.

1. Par U 16 grupas spēli starp Brocēnu NBSS un HS Rīga komandām š. g. 26. janvārī pēc LHF valdes lēmuma komisijai vēlreiz pārskatīt minētās spēles rezultātu.
Klausījās: spēles sekretāru A. Vītolu un Brocēnu NBSS hokejistus, kuri apstiprināja iepriekš paskaidrojumos rakstīto, ka komandas ceturtie un uzvaru nesošie vārti gūti pareizi, jo J. Kvēlem-Kvālam nav bijis jāatrodas uz sodīto spēlētāju soliņa, jo incidentā laukumā nav piedalījies un ieraksts spēles protokolā ir tikai sekretāra kļūda.
Savukārt HS Rīga spēlētāji apstiprināja savu paskaidrojumos rakstīto versiju, ka J. Kvēle-Kvāls kopā ar viņiem piedalījies incidentā laukumā un saņēmis 2 minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar nūju, kas arī bijis incidenta sākums.
Disciplinārā komisija, pēc HS Rīga trenera J. Ozola protesta saņemšanas, savā 5. februāra sēdē lēma, ka Brocēnu NBSS komandas gūtie ceturtie vārti anulējami, jo tos guvis spēlētājs, kuram bija jāatrodas uz sodīto spēlētāju soliņa. Spēles rezultāts noteikts 3:3 un klubiem jāvienojas par pēcspēles metienu izpildes vietu un laiku uzvarētāja noskaidrošanai. LHF valde šo lēmumu apstiprināja tikai sadaļā spēles rezultāts 3:3, atceļot pēcspēles metienus.
Savukārt pēc komandas Lido iesnieguma par Brocēnu NBSS – HS Rīga spēles rezultāta 3:3 pārskatīšanu, LHF valde savā 7. aprīļa sēdē nolēma uzdot disciplinārajai komisijai vēlreiz izskatīt minēto jautājumu, jo, mainot spēles rezultātu uz 4:3 Brocēnu NBSS labā pirmo vietu U 16 grupā var iegūt Lido komanda, pie rezultāta 3:3 – pirmajā vietā varētu būtu HS Rīga komanda.
Nolēma:
1.1.Ņemot vērā radušos situāciju lūgt LHF valdi papildināt 2016. gada LBJMH nolikuma sadaļu U 16 grupa ar tekstu: uzvarētāja noskaidrošanai iespējams nozīmēt izšķirošo finālspēli par pirmo vietu.
1.2. Atstāt spēkā Brocēnu NBSS – HS Rīga spēles rezultātu 3:3, saskaņā ar LHF valdes lēmumu.
1.3. Noteikt, ka gadījumā ja HS Rīga komanda atlikušajā U 16 grupas spēlē pret Daugava komandu gūs uzvaru, nozīmēt izšķirošo finālspēli U 16 grupas uzvarētāja noteikšanai starp HS Rīga un Lido komandām.

2. Par Venta 2002 iesniegumu vēlreiz pārskatīt 7. aprīļa LHF valdes lēmumu par spēles Venta 2002 – Prizma/Pārdaugava I līgā rezultāta 5:4 Prizma/Pārdaugava labā atstāšanu spēkā, pamatojoties uz to, ka divus vārtus uzvarētāju komandai guvis spēlei nepieteikts hokejists, ko neapstiprina spēles protokols, kurā minētais hokejists ir ierakstīts.
Nolēma:
2.1. Pamatojoties uz LHF statūtiem disciplinārā komisija nav tiesīga pārskatīt vai mainīt LHF valdes lēmumu tāpēc Venta 2002 atkārtotais iesniegums netiek izskatīts.

3. Par HK Liepāja hokejista D. Korņilova noraidījumu no laukuma uz 5+20 minūtēm virslīgas izslēgšanas spēlē 5.aprīlī HK Liepāja – Kurbads.
Nolēma:
3.1. Pamatojoties uz to, ka D. Korņilovs sezonas laikā divas reizes noraidīts no laukuma uz 25 minūtēm, vienu reizi 5+20 un četras reizes sodīts ar 10 minūšu noraidījumiem diskvalificēt D. Korņilovu līdz 2016. gada 1. decembrim un nosacīti līdz 2016./2017. gada sezonas beigām.
3.2. Pamatojoties uz IIHF Transfer Regulations un LHF pārejas noteikumiem diskvalifikācijas laikā D. Korņilovam pāreja uz jebkuru citu klubu jebkurā valstī ir aizliegta.