Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Startējusi jaunā LBJMH sezona

Startējusi jaunā  LBJMH sezona
Šosezon LBJMH astoņās vecuma grupās piedalās 86 komandas.
Foto: Mārtiņš Aiše

Pagājušajā nedēļas nogalē, ar spēlēm piecās vecuma grupās: U11, U12, U14, U16 un U18 tika dots starts jaunajai Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja sezonai. Turnīra atklāšanas spēles norisinājās Rīgā, Liepājā, Jelgavā un Tukumā.

Šosezon Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēs (LBJMH) astoņās (!) vecuma grupās: U9, U10, U11, U12, U13, U14, U16 un U18 piedalās 86 komandas, pagājušajā gadā – 82 komandas. Jau otro gadu tiek rīkota arī Latvijas čempionāta 1. līga, kas dod U20 vecuma hokejistiem iespēju pilnvērtīgi piedalīties Latvijas čempionātā. LBJMH 2015./2016. gada sezonā kopumā tiks aizvadītas 1021 spēles.

Kopumā jauno hokejistu skaits pārsniedz pusotru tūkstoti. U12 un U16 vecuma grupas pulcē kuplāko komandu skaitu – attiecīgi 15 un 16 komandas.

Priecē tas, ka Latvijas reģioni joprojām gatavi nopietni konkurēt ar Rīgu. To parādīja arī pirmo spēļu rezultāti. LBJMH šajā sezonā aptver visu Latvijas teritoriju, spēles norisināsies visās Latvijas hokeja hallēs.

Tradicionāli Latvijas čempionātā spēlēs arī ārzemju komandas. U10 un U14 grupās startēs divas Klaipēdas vienības. Lietuviešu komandas savas mājas spēles aizvadīs Brocēnu „Cemex” ledus hallē.

Pēc ilgāka pārtraukuma kopā ar 2000./2001. gadā dzimušajiem puišiem U16 grupā spēlē arī mūsu Latvijas sieviešu klubu izlase, kas ļaus mūsu dāmu valstsvienībai veiksmīgāk sagatavoties pasaules čempionātam.

Šosezon Latvijas Hokeja federācija turpina aktīvi strādāt un nodrošināt Bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu norisi un tiesnešu darbu samaksu, kā arī finansiāli atbalstīt hokeja klubu dalību 2016. gada sezonā.

Atgādinām, ka ikviens interesents var skatīt vaigā visus šīs sezonas LBJMH dalībniekus, iepazīties ar viņu iespēto hokeja laukumā, aizvadīto spēļu skaitu, gūtajiem vārtiem, izdarītajām piespēlēm, nopelnītajām soda minūtēm, atverot LHF mājas lapu internetā www.lhf.lv.

Sezonas garumā visās LBJMH spēlēs tiks noteikti katras komandas labākie spēlētāji. Katras spēles labākos hokejistus noteikts komandas treneri. Mača labākie spēlētāji balvā saņems Hokeja treniņu centra „Metiens” atlaižu kuponu, kuru varēs izmantot iepriekš piesakoties pa telefonu 29199047.

Hokeja treniņu centrs "METIENS" sastāv no septiņiem treniņu sektoriem, ar kopēju platību 300 m2. Katrs sektors ir aprīkots ar specializēto hokeja un sporta inventāru, kurš ļauj pilnveidot hokeja iemaņas neatkarīgi no spēlētāja sagatavotības līmeņa. Klientiem būs iespēja izmantot treniņprocesā inovatīvus hokeja trenažierus, kurus var lietot:
• kā nodarbības virsmu - metienu tehnikas pilnveidošanai;
• kā piespēlētāju - precīzu un tiešu piespēļu saņemšanas un atdošanas uzlabošanai;
• kā veiklības trenažieru - nūjas un ripas tehnikas, reakcijas ātruma un koordinācijas uzlabošanai;
• un vēl daudzi citi varianti.