Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

"Kurbads" atspēlējas un sezonu sāk ar uzvaru Liepājā, panākums arī "Zemgalei"

"Kurbads" atspēlējas un sezonu sāk ar uzvaru Liepājā, panākums arī "Zemgalei"
Bruno Zabis "Kurbads" labā guva pirmos vārtus
Foto: Ģirts Gertsons

Trešdien, 7. septembrī Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadīta oficiālā jaunās sezonas atklāšanas spēle, kurā pagājušās sezonas fināliste HK "Kurbads" izbraukumā ar rezultātu 2:1 apspēlēja čempioni HK "Liepāja". Otrajā dienas spēlē HK "Zemgale/LLU" pārliecinoši uzveica "Pārdaugavas vienību."

Pēc septiņu sezonu pārtraukuma pirmo spēli kādā no Latvijas klubu sastāviem bija gatavs aizvadīt pieredzējušais “Kurbada” vārtsargs Mārtiņš Raitums. Rezultāts tika atklāts spēles 16. minūtē, ripai šķērsojot tieši Mārtiņa sargātos vārtus. Pēc iemetiena pie HK “Kurbads” vārtiem ripa nonāca pie Matīsa Gelaža, kurš nesapratās ar komandas biedriem, atstāja ripu liepājniekiem, kas nekavējās ar ātru saspēli nogādāt ripu pie kreisa vārtu stūra, kur Egilam Kalnam atlika vien raidīt to tukšajos vārtos – 1:0.

HK “Kurbads” aizsardzība mēdza savā laukuma galā spēlēt nepārliecinoši un otrās trešdaļas astotajā minūtē mājiniekiem bija lieliska iespēja dubultot pārsvaru, tomēr nesaprašanās komandas biedru starpā traucēja Martinam Lavrovam izmantot ērto situāciju. Dažas minūtes vēlāk Māris Diļevka izgāja viens pret vienu ar Mārtiņu Raitumu, bet otrais izrādījās pārāks.

Otrās trešdaļas izskaņā viesi pēc pārkārtojumiem virknējumos beidzot ilgāku laiku izdarīja spiedienu pie “Liepājas” vārtiem un 24 sekundes pirms beigām beidzot tika panākts izlīdzinājums. Pēc Mārtiņa Giptera no laukuma vidus piespēles Edgars Lipsbergs skaisti uz zilās līnijas apspēlēja pretinieku, ripu izslidinot caur kājām, pietuvojās vārtiem no labās puses, izdarīja metienu, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Bruno Zabis, kurš raidīja ripu vārtos – 1:1.

Pēdējās trešdaļas sākumā ātrā pārejā no aizsardzības uzbrukumā “Kurbads” pirmoreiz izvirzījās vadībā. Pēc piespēles no kreisās malas vidū, ripu neapstrādājot, spēcīgu un precīzu metienu veica Mārtiņš Gipters, panākot 2:1 viesu labā. Trešdaļas septītajā minūtē pēc Jura Štāla noraidījuma liepājnieki sarīkoja bīstamus uzbrukumus, spēlējot vairākumā. Vienā no epizodēm pēc Raimonda Tūbeļa metiena “Kurbadu” no vārtu zaudējuma glāba vārtu stabs. Nepilnas piecas minūtes pirms spēles beigām arī "Kurbada" uzbrucējs Zabis trāpīja pa vārtu stabu.

Nepilnu minūti pirms mača beigām liepājnieki pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, pēc kura Miščuks palika uz rezervistu soliņa, bet uz ledus kāpa papildus laukuma spēlētājs. Neko īpaši sakarīgu gan izveidot neizdevās, un "Kurbads" svinēja uzvaru ar rezultātu 2:1.

Starpsezonā Jelgavā gāja visai karsti, jo īsi pirms pirmā treniņa uz Rīgas ''Dinamo'' devās Aigars Cipruss. Tāpat ar hokejistu noturēšanu klājās visai grūti, jo ierobežoties budžets neļāva konkurēt ar HK ''Kurbads'' un HK ''Mogo'' piedāvājumiem. Tomēr sezonas pirmajā mačā gūts neliels gandarījums par grūto starpsezonu.

Jāteic gan, ka "Pārdaugavas" komanda sastāv no pārsvarā gados ļoti jauniem spēlētājiem, un šodien tie nespēja izrādīt līdzvērtīgu pretestību jelgavniekiem. Jau sestajā minūtē mājinieki atklāja rezultātu, bet pēc 14 minūtēm tablo vēstīja 4:0 par labu JK "Zemgale/LLU". Turpinājumā ne brīdi neradās šaubas par mājinieku uzvaru un pie teikšanas tika abi jelgavnieku vārtsargi Rihards Cimermanis un Reinis Petkus - spēle beidzās ar rezultātu 9:2.

Olafs Aploks uzvarētāju labā guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet pa vārtiem un piespēlei Jāņa Bērziņa, Raivja Kurņigina un Mārtiņa Mežuļa kontos, savukārt divas piespēles Raimondam Vilkoitam. Viesu rindās ar precīziem raidījumiem izcēlās Andrejs Maslovskis un Artūrs Treimanis.

Nākamās Virslīgas spēles paredzētas jau šo sestdien, kad HK "Prizma" uzņems HK "Kurbads", HK "Zemgale/LLU" savā laukumā sacentīsies ar HK "Mogo" un HK "Liepāja" savu skatītāju priekšā spēkiem mērosies ar "Pārdaugava".

Teksts: Sportacentrs.com