Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Salijam piespēle Slovākijā, Reķa "Panther" iekļūst DEL pusfinālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Salijam piespēle Slovākijā, Reķa "Panther" iekļūst DEL pusfinālā
Artūrs Salija Foto:Hokej.sk

Slovākijas Ekstralīgas pusfināla sērijā ar rezultatīvu piespēli izcēlies latviešu aizsargs Artūrs Salija, kura pārstāvētā "Poprad" viesos ar 1:2 atzina Banskas Bistricas "05` iCLINIC", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot zaudētājos ar 2-3.

Līdz otrā perioda sākumam Banskas Bistricas vienība, kas pagājušajā sezonā kļuva par Slovākijas čempioni, bija iekrājusi divu vārtu pārsvaru (2:0). Tomēr mača 30. minūtē Dāvids Bondra samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, šajā "Poprad" vārtu guvumā rezultatīvi asistējot Salijam. Aizsargam tas bija 13. rezultativitātes punkts (3+10) sezonā. Diemžēl vārti šajā mačā vairs gūti netika, "Poprad" nonākot soli no sezonas beigām.

Veiksmīgāk sezonu turpina cita aizsarga Arvīda Reķa Augsburgas "Panther", kas Vācijas hokeja līgas (DEL) ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā septītajā spēlē ar 2:1 apspēlēja "Dusseldorf", sērijā triumfējot ar 4-3 un pusfinālā nodrošinot spēkošanos ar pašreizējo Vācijas čempioni Minhenes "Red Bull".

40 gadus vecais Reķis šovakar nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Šosezon Reķis laukumā pavadījis 33 spēles, gūstot vienus vārtus un atdodot astoņas rezultatīvas piespēles.

Citās līgās

Lielbritānijas Elites līgas regulārās sezonas pēdējā kārtā ar rezultatīvām piespēlēm izcēlušies gan aizsargs Ričards Birziņš, kurš šosezon guvis 18 rezultativitātes punktus (3+15), gan uzbrucējs Georgs Golovkovs, kam šis bija 39. rezultativitātes punkts (16+23).

Birziņa Kērkoldijas "Fife Flyers" mājās ar 2:4 atzina Glāzgovas "Clan" pārākumu, kopvērtējuma tabulā noslīdot uz sesto pozīciju, kas nozīmē, ka Elites līgas ceturtdaļfinālā Skotijas klubam būs jāspēkojas ar Notingemas "Panthers". Savukārt Golovkova pārstāvētā Miltonkeinsas "Lightning" mājās ar 1:4 piekāpās Šefīldas "Steelers", piedzīvojot astoto neveiksmi pēdējos deviņos mačos un turnīra tabulā paliekot pārliecinošā pēdējā vietā.

Visbeidzot Austrijas EBEL čempionāta pusfinālā Grācas "Moser Medical 99ers" izbraukumā ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Klāgenfurtes "KAC", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot zaudētājos ar 0-2. Ārpus "Moser Medical 99ers" sastāva palika uzbrucējs Zintis-Nauris Zuševics.