Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Smirnovam ceturtie vārti šosezon, Punnenovam 47 atvairīti metieni

Smirnovam ceturtie vārti šosezon, Punnenovam 47 atvairīti metieni
Deniss Smirnovs. Foto: KEYSTONE/MARCEL BIERI

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) divu uzvaru sērija pārtrūkusi 20 gadus vecā latviešu uzbrucēja Denisa Smirnova pārstāvētajai Ženēvas "Servette", kas savā laukumā ar 1:2 piekāpās valsts čempiones "Bern" priekšā. Ženēviešu vienīgos vārtus guva tieši Smirnovs.

Smirnovs šovakar ne tikai izcēlās ar savu 11. punktu (4+7) šosezon, bet 11:57 minūtēs arī uzvarēja sešos no deviņiem (66,67%) iemetieniem un nopelnīja +/- koeficientu -1. "Servette" ar 43 punktiem 26 spēlēs saglabāja trešo vietu turnīra tabulā.

Citā mačā lielisku sniegumu parādīja vārtsargs Ivars Punnenovs, kurš atvairīja 47 no 50 pretinieku metieniem, kaldinot Langnavas "Tigers" uzvaru 4:3 pār "Ambri-Piotta". Punnenova komandas biedrs uzbrucējs Toms Andersons palika uz rezervistu soliņa. Tīģeri pārtrauca četru zaudējumu sēriju un ar 23 mačos izcīnītiem 33 punktiem pakāpās uz septīto vietu kopvērtējumā.

Paralēli ar 25 cīņās iekrātu 41 punktu līdz NLA kopvērtējuma piektajai vietai nokrita uzbrucēja Ronalda Ķēniņa "Lausanne", kas ar 2:3 viesos pagarinājumā atzina Frībūras-Goteronas pārākumu. Ķēniņš 15:55 uz ledus pavadītajās minūtēs nopelnīja lietderības koeficientu +1.

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) trešo uzvaru pēc kārtas svinējusi Leonīda Tambijeva trenētā Karagandas "Saryarka", kas viesos ar 2:1 pēcspēles metienos pieveica Učalu "Gornyak". Pēcspēles bullīšu trešajā kārtā Kazahstānas kluba labā rezultatīvs bija uzbrucējs Edgars Kulda, kurš šodien 17:37 minūtēs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu -1.

Savukārt latviešu aizsargi Edgars Siksna un Eduards Hugo Jansons "Saryarka" sastāvā laukumā pavadīja attiecīgi 18:19 un 20:57 minūtes, katrs izdarot pa vienam metienam pa vārtiem. Siksnas rēķinā arī divas soda minūtes un lietderības koeficients -1. VHL čempionvienība ar 39 punktiem 29 spēlēs pakāpās uz VHL 2. konferences ceturto pozīciju.

Ceturto zaudējumu pēc kārtas VHL piedzīvoja uzbrucēja Gunāra Skvorcova, kā arī aizsargu Artūra Salijas un Kristapa Bazeviča pārstāvētā Pekinas "KRS-BSU" (20 punkti, 17. vieta 1. konferencē), ar 0:3 izbraukumā kapitulējot Permas "Molot-Prikamye" priekšā. Skvorcovs 17:50 minūtēs zaudēja vienā iemetienā, Salija 16:10 minūtēs nopelnīja +/- rādītāju -2, kā arī divas soda minūtes, bet Bazevičs 17:01 minūtēs izdarīja trīs metienus pa vārtiem un iekrāja lietderības koeficientu -1.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт


Miks Indrašis. Foto: brynas.se
8

Indrašis Zviedrijas augstākajā līgā iekļuvušo "Brynäs" pārstāvēs arī nākamsezon

LETA. Latvijas hokejists Miks Indrašis arī nākamsezon pārstāvēs Zviedrijas klubu Jēvles "Brynäs", kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, sarunā ar mediju "Sportbladet" atklāja sportists.
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC
3

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" komanda. Foto: Hockey Allsvenskan
7

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".