Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Edgaram Kuldam uzvaru nesošais "bullītis", Ķēniņam piektā ripa sezonā

Edgaram Kuldam uzvaru nesošais "bullītis", Ķēniņam piektā ripa sezonā
Edgars Kulda. Foto: Roman Turovský / Zlin Press, hokej.zlin.cz

Piektdien Eiropas hokeja līgās spēles aizvadījušas vairākas latviešu pārstāvētās komandas. Ar rezultativitāti tajās izcēlušies Edgars Kulda un Ronalds Ķēniņs, Rolands Vīgners un Kalvis Ozols.

Čehijā uzvaru nesošais bullītis Edgaram Kuldam. Viņa un Ralfa Freiberga pārstāvētais "Aukro Berani" ar 3:2 pārspēja "Pirati". Kopumā Kulda laukumā pavadīja 14:50 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu un zaudēja vienīgajā iemetienā, taču pēcspēles metienu sērijā izpildīja komandas trešo metienu, kurš izrādījās precīzs un uzvaru nesošs. Savukārt Freibergam ilgākais spēles laiks komandā, 25:22 minūtes (3:02 vairākumā, 3:51 mazākumā).To laikā aizsargs vienreiz meta pa vārtiem un izdarīja vienu spēka paņēmienu, taču iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2 un saņēma divu minūšu noraidījumu par rupjību.

Tikmēr "Mountfield" ar 2:4 piekāpās "Plzen". Mārim Bičevskim 14:06 minūtēs viens spēka paņēmiens, trīs metieni, uzvarēti septiņi no 11 iemetieniem un negatīvs lietderības koeficients -1, taču Oskars Cibuļskis laukumā nedevās.

Šveicē vārti komandas zaudējumā Ronaldam Ķēniņam - "Lausanne" ar 2:5 piekāpās "Fribourg". Ķēniņš laukumā atradās 16:14 minūtes , trešā perioda sākumā izcēlās ar komandas pirmajiem vārtiem, kopumā pa vārtiem meta divas reizes un bija viens no četriem spēlētājiem "Lausanne" sastāvā, kurš spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Uzbrucējam vārtu guvums ir piektais sezonā un kopā 24 spēlēs iekrāti 15 punkti (5+10).

Zaudējumi arī abu vārtsargu pārstāvētajām komandām. Elvis Merzļikins atvairīja 27 no 31 metiena un "Lugano" ar 3:4 piekāpās "Biel-Bienne", savukārt Ivaram Punnenovam atvairīti 25 no 27 metieniem "Tigers" zaudējumā pret "Zug" ar 1:2.

Papildlaikā Krievijas Augstākās hokeja līgā zaudējumu piedzīvojusi Edgara Siksnas un trenera Leonīda Tambijeva pārstāvētā "Saryarka" - 1:2 pret "Himik". Siksnam 17:10 minūtēs trīs metieni pa vārtiem, četras soda minūtes un neitrāls lietderības koeficients. Citā spēlē "Torpedo" ar 3:2 pārspēja "Zvezda", taču Kirils Tambijevs laukumā nedevās.

Slovākijā uzvaras abām latviešu komandām. "Poprad" ar 3:2 papildlaikā pieveica "Zvolen", savukārt "Nové Zámky" ar tādu pašu rezultātu uzvarēja "07 Detva". Artūram Salijam "Poprad" sastāvā negatīvs lietderības koeficients -1, savukārt Jānim Andersonam viens metiens pa vārtiem un neitrāla lietderība.

Vācijas DEL "Panthers" papildlaikā piekāpās "Tigers" ar 1:2. Arvīdam Reķim negatīvs lietderības koeficients -1. Tikmēr Riharda Bukarta "Wild Wings" pēc pārliecinošas sausās uzvaras zaudējusi "Roosters" ar 2:5. Bukartam divi metieni pa vārtiem un negatīvs lietderības koeficients -2.

Austrijā "99ers" ar 4:2 pārspēja "Captials". Zintis Nauris Zuševics spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Francijā uzvara "Gap", kura ar 3:2 pārspēja "Bordeaux". Elvijam Biezajam trīs metieni pa vārtiem, tikmēr Roberts Jekimovs laukumā nedevās. Panākums arī "Nice", kura ar 8:5 pārspēja "Anglet". 25 no 27 metieniem atvairīja Ervīns Muštukovs, taču spēles gaitā viņš tika nomainīts, un pārējās trīs ripas ielaida komandas biedrs Bariērs-Heiligens.

Pārējām divām latviešu pārstāvētajām komandām sakāves. Rolanda Vīgnera divas piespēles neglāba "Mulhouse" no zaudējuma "Angers" ar 2:4, kamēr Kalvis Ozols guva savus pirmos vārtus "Lyon" komandas zaudējumā pret "Grenoble" (2:5). Artūram Mickēvičam spēlē septiņi metieni, Martinam Lavrovam trīs, kā arī 20 soda minūtes.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.hokej.cz
https://www.sihf.ch
https://www.erstebankliga.at