Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Krastenbergs pēc dažām dienām AHL atkal nosūtīts uz ECHL

Ints Megnis
Ints Megnis

Krastenbergs pēc dažām dienām AHL atkal nosūtīts uz ECHL
Renārs Krastenbergs. Foto: www.wbspenguins.com

Latviešu malējais uzbrucējs Renārs Krastenbergs sestdien atkal no Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Skrentonas "Penguins" nosūtīts līmeni zemāk uz ECHL vienību Vīlingas "Nailers". Uz Ziemeļamerikas otro spēcīgāko līgu viņš tika pacelts iepriekš šonedēļ, bet savu debiju vēl nepiedzīvoja.

Krastenbergam šī ir pirmā sezona profesionālajā hokejā un lielāko daļu no tās viņš pavadījis ECHL - kamēr "Nailers" ar 68 punktiem 67 spēlēs ieņem pēdējo vietu savā divīzijā, Krastenbergs 57 spēlēs sakrājis 41 (17+24) punktu, kas ir trešais labākais rādītājs komandā. Tiesa gan, latviešu uzbrucējam ir arī sliktākais lietderības koeficients vienībā (-15). Rezultatīvākais spēlētājs "Nailers" ir Zeks Linčs ar 63 (16+47) punktiem, bet 52 (18+34) punktu sakrājis 23 gadus vecais japānis Juširohs Hirano. Pirms izsaukšanas uz AHL latvietis pēdējās 11 spēlēs bija ticis pie 10 (3+7) punktiem.

Krastenbergs AHL līgumu nopelnīja pēc labas sevis parādīšanas septembrī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" treniņnometnē. Pagaidām gan viņš pie debijas AHL vēl nav ticis.

Pitsburgas "Penguins" fārmklubs Skrentonas "Penguins" ar 76 punktiem 68 spēlēs ieņem piekto vietu Atlantijas divīzijā un astoņas spēles līdz regulārās sezonas beigām no nepieciešamās ceturtās vietas, lai iekļūtu Kaldera kausā, atpaliek par trim punktiem. Joprojām starp rezultatīvākajiem spēlētājiem komandā ir Teodors Bļugers, kurš 45 spēlēs nopelnīja 39 (21+18) punktus, bet nu Nacionālajā hokeja līgā spēlē Pitsburgas otrajā maiņā, 24 spēlēs tiekot pie desmit (6+4) punktiem.

Pirms tam iepriekšējās divas sezonas 20 gadus vecais Krastenbergs pavadīja Ontārio Hokeja līgā.

Krastenbergs vēl nav spēlējis pasaules čempionātā, iepriekšējā pavasarī nometni pametot 24. aprīlī un netiekot Latvijas izlases galīgajā sastāvā. Latvijas U20 izlasē viņš piedalījies divos čempionātos, ieskaitot arī 1. divīziju iepriekšējā gada decembrī.

Izmantotie resursi:
PENGUINS REASSIGN RENĀRS KRASTENBERGS TO WHEELING