Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Melnalksnis un olimpiskais debitants Nauris Sējējs pievienojas Šveices vicečempiones fārmklubam

Agris Suveizda

Melnalksnis un olimpiskais debitants Nauris Sējējs pievienojas Šveices vicečempiones fārmklubam
Rihards Melnalksnis. Foto: imago images/Sergio Brunetti/Scanpix

Šveices hokeja klubs Cīrihes "Lions" pavēstījis par 23 gadus vecā latviešu uzbrucēja Riharda Melnalkšņa un 21 gadu vecā aizsarga Naura Sējēja pievienošanos fārmklubam Kisnahtas "Lions" Šveices otrajā spēcīgākajā līgā.

Abi hokejisti līgumus parakstījuši uz gadu, un abi hokeja zinības Šveicē apguvuši pietiekami ilgi, lai skaitītos vietējo spēlētāju statusā. Sējējs ziemā debitēja Pekinas olimpiskajās spēlēs, vienā mačā uz ledus tiekot pie 78 sekundēm ilga spēles laika, bet pavasarī netika uz pasaules čempionātu, esot pēdējā atskaitīto grupiņā. Melnalksnis rudenī tika izsaukts uz pārbaudes spēlēm Dānijā.

Sējējs debijas sezonā pieaugušo hokejā pārstāvēja "La Chaux-de-Fonds", kas Šveices otrās līgas regulārajā sezonā ieņēma trešo vietu un izstājās pusfinālā. Aizsargs 40 spēlēs sakrāja 10 (3+7) punktus un pozitīvu lietderību, bet 11 izslēgšanas spēlēs tika pie rezultatīvas piespēles un pozitīvas lietderības +2.

Melnalksnis pieaugušo hokejā aizvadīja ceturto sezonu. Viņa rēķinā sešas spēles un rezultatīva piespēle augstākās līgas klubā "Tigers", bet lielāko sezonas daļu viņš pavadīja otrās līgas čempionē "Kloten". Regulārajā sezonā viņam 26 spēlēs pieci (2+3) punkti, bet septiņās izslēgšanas spēlēs divas rezultatīvas piespēles. Karjeras laikā Melnalksnis augstākajā līgā aizvadījis 49 spēles, tiekot pie četriem (1+3) punktiem, bet līgu zemāk viņam 66 spēles un 10 (3+7) punkti.

Cīrihes "Lions" Šveices finālsērijā ar 3-4 piekāpās "Zug", bet fārmklubs starp vienpadsmit komandām ieņēma astoto vietu un ceturtdaļfinālā ar 0-4 kapitulēja "Kloten".

Izmantotie resursi:
https://www.zsclions.ch/news/artike...