Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābolam uzvaras vārti Zviedrijas SHL spēlē, Freibergs divreiz iemet Čehijā

Rolands Eliņš

Ābolam uzvaras vārti Zviedrijas SHL spēlē, Freibergs divreiz iemet Čehijā
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey

Rodrigo Ābols šovakar izcēlās ar uzvaras vārtu guvumu Zviedrijas hokeja līgā, kamēr Ralfs Freibergs iemeta divas ripas pretinieku vārtos Čehijas čempionātā, ieskaitot vārtus, kas 58. minūtē izglāba komandu no zaudējuma pamatlaikā.

Ralfs Freibergs šovakar guva savus trešos un ceturtos vārtus šosezon Čehijas līgā, uzspodrinot savu statistiku līdz 16 punktiem (4+12) 30 spēlēs. Čehijas līgā aizsargu konkurencē tas ir ceturtais labākais rādītājs. Izbraukuma spēlē pret „Karlovy Vary” Freibergs iemeta pirmajā periodā, realizējot vairākumu, un 58. minūtē, izraujot savai komandai neizšķirtu 3:3. Bullīšos Freiberga un Edgara Kuldas pārstāvētā „Zlin” gan tāpat piedzīvoja neveiksmi (3:4).

Freibergs nospēlēja 26:21 minūtes un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu +1, turklāt viņš gandrīz sešas minūtes spēlēja mazākumā (pārliecinoši lielākais rādītājs komandā). Savukārt Kulda 13:21 minūtē izdarīja četrus metienus pa vārtiem un ieguva negatīva lietderības koeficientu mīnus viens.

Vācijas čempionātā zaudējums Riharda Bukarta pārstāvētajai komandai „Schwenninger”, ar 1:4 savā laukumā atzīstot „Kolner” pārākumu. Neveiksme arī Arvīdam Reķim un „Panther”, kas ar 2:5 piekāpās Straubingas „Tigers”. Kamēr Bukarta komanda saglabā pēdējo vietu līgā, „Panther” ar 60 punktiem 34 spēlēs ieņem ceturto vietu.

Zviedrijā ar uzvaras vārtiem pagarinājumā izcēlās Rodrigo Ābols, sarūpējot „Orebro” uzvaru izbraukumā pār „Brynas”. Ābola komanda jau spēles pirmajās deviņās minūtēs ieguva vadību 3:0, taču neprata to nosargāt un nācās spēlēt papildlaiku. Ābolam šie bija jau desmitie vārti šosezon Zviedrijas augstākajā līgā (21 spēlē 10+1). Pēc spēles "Orebro" ziņoja, ka Ābols atzīts par šī mača labāko spēlētāju komandā.

Austrijas EBEL Zintis Nauris Zuševics palīdzēja Grācas „99ers” ar 9:0 sagraut bijušo KHL klubu „Medvescak”. Zuševics guva vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Alpu Hokeja līgā Oļegs Šišļaņņikovs un Imants Leščovs palīdzēja „Ritten” tikt pie uzvaras pār „Fassa” vienību ar 4:0. Šišļaņņikovs guva vārtus un izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli. Tikmēr Norvēģijā pie uzvaras tika Maksima Ponomarenko pārstāvētā „Stjernen”, ar 3:1 pieveicot „Ringerike”, līgas pastarīti.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) „Saryarka” ar 2:0 pieveica „Kazzinc-Torpedo”, un abos vārtus guvumos ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Kirils Tambijevs, kurš tikai pirms dažām dienām pievienojās šai komandai. Viņa komandas biedrs Edgars Siksna „Saryarka” uzvarā punktus neguva.

Slovākijas līgā Jānis Andersons spēlēja „Nove Zamky” pirmajā aizsargu pārī un palīdzēja komandai ar 6:0 satriekt „Zilina”, vienu no līgas pastarītēm. Andersons pats punktus neguva, bet viņa komandai ceturtā uzvara pēc kārtas un nostabilizēta sestā vieta turnīrā. Savukārt Artūrs Salija šodien nebija „Poprad” sastāvā komandas neveiksmē 1:6 pret „Nitra”.

Francijā ar vārtu guvumu atzīmējās Roberts Jekimovs, bet viņa un Elvija Biezā sniegums neglāba „Gap” no zaudējuma 3:5 pret turnīra vicelīderi „Grenoble”. Tikmēr „Nice” ar Ervīnu Muštukovu vārtos pieveica trīs Latvijas hokejistu pārstāvēto „Lyon” ar 4:2. Lionas komandas sastāvā Martins Lavrovs izdarīja rezultatīvu piespēli, bet Artūrs Mickevičs un Kalvis Ozols palika bez punktiem. Bet „Mulhouse” komandas zaudējumā 2:5 pret „Anglet” abus komandas vārtus guva Latvijas spēlētāji – Artūrs Ševčenko un Rolands Vīgners. Viņu un Sanda Zolmaņa pārstāvētā komanda līdz ar to atkāpusies uz pēdējo vietu līgā.

     [+] [-]

, 2018-12-28 23:13, pirms 5 gadiem
Ābols! Kaut nu šādi līdz sezonas beigām novilktu!
Canucks var drīz sākt interesēties, jo, lai nu kurš, bet Ābols, manuprāt,
ir NHL materiāls... un tikai 22 gadus vecs!

     [+] [-]

, 2018-12-28 23:35, pirms 5 gadiem
dobrecovs rakstīja: Ābols! Kaut nu šādi līdz sezonas beigām novilktu!
Canucks var drīz sākt interesēties, jo, lai nu kurš, bet Ābols, manuprāt,
ir NHL materiāls... un tikai 22 gadus vecs!
Cerība mirst pēdējā , bet ir reti bijis kad kāds latvietis uz eiropu nonākot tiek NHL komandā , bet nu cerēsim uz labāko un cerēsim ka Rodrigo spēs šādi spēlēt visu atlikušo sezonu

  +1 [+] [-]

, 2018-12-28 23:35, pirms 5 gadiem
dobrecovs rakstīja: Ābols! Kaut nu šādi līdz sezonas beigām novilktu!
Canucks var drīz sākt interesēties, jo, lai nu kurš, bet Ābols, manuprāt,
ir NHL materiāls... un tikai 22 gadus vecs!
Neuzskatu, ka gatavs NHl! Ļoti labi būtu vēl sezonu SHL nokapāt un tad perspektīvas meklēt! Līmenis tak SHL ir ļoti labs!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-29 05:02, pirms 5 gadiem
dobrecovs rakstīja: Ābols! Kaut nu šādi līdz sezonas beigām novilktu!
Canucks var drīz sākt interesēties, jo, lai nu kurš, bet Ābols, manuprāt,
ir NHL materiāls... un tikai 22 gadus vecs!
Viņam ar Canucks vairs nav nekāda sakara...
vasarā starp citu bija Toronto Maple Leafs nometnē!
p.s. es nezinu nevienu gadījumu, kad klubs kurš draftējis spēlētāju un pēcak izbrāķējis spēlētāju jeb atteicies - būtu pēc tam tomēr noslēdzis pirmo līgumu vai atkal aicinātu uz nometnēm! Spēlētāji un viņu aģenti arī no tādiem variantiem izvairās, kur reizi jau nav noveicies jeb ticis izbrāķēts!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-29 05:49, pirms 5 gadiem
izredzētais rakstīja: Cerība mirst pēdējā , bet ir reti bijis kad kāds latvietis uz eiropu nonākot tiek NHL komandā , bet nu cerēsim uz labāko un cerēsim ka Rodrigo spēs šādi spēlēt visu atlikušo sezonu
Pēdējā laikā arī tie, kurus čekerē pa AHL, tāpat nekur netiek, tāpēc lielu atšķirību neredzu. Zviedrijas augstākā līga ir ļoti piemērota attīstībai, turklāt tādējādi viņš ir labāk pieejams LV izlasei.

     [+] [-]

, 2018-12-29 10:47, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Neuzskatu, ka gatavs NHl! Ļoti labi būtu vēl sezonu SHL nokapāt un tad perspektīvas meklēt! Līmenis tak SHL ir ļoti labs!
Tā, kā man bija tā iespēja pačolēt, tā sakot, viņa spēli SHL... 5% klāt un var maukt uz ZA. Viņš ir gatavāks, kā mums te visiem liekas.

     [+] [-]

, 2018-12-29 10:48, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Pēdējā laikā arī tie, kurus čekerē pa AHL, tāpat nekur netiek, tāpēc lielu atšķirību neredzu. Zviedrijas augstākā līga ir ļoti piemērota attīstībai, turklāt tādējādi viņš ir labāk pieejams LV izlasei.
Godīgi sakot, viņš ir pat labāks NHL materiāls, nekā Balceris un Bļugers. Vēlreiz atkārtoju, redzēju SHL spēles...