Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Pečura Francijā gūst divus vārtus, Latvijas vārtsargiem uzvaras Šveicē

Pečura Francijā gūst divus vārtus, Latvijas vārtsargiem uzvaras Šveicē
Elvis Merzļikins
Foto: KEYSTONE/GABRIELE PUTZU

Latvijas hokejisti šajā vakarā aizvadījuši spēles Šveices, Krievijas, Francijas, Vācijas, Austrijas un Slovākijas čempionātos.

Šveices hokeja līgā Ivara Punnenova ''SCL Tigers'' viesos ar 5:3 apspēlēja ''Bern''. Ivars atvairīja 20 no 23 pretinieku izpildītajiem metieniem pa vārtiem jeb 86.96%. Elvja Merzļikina ''Lugano'' tika galā ar ''Davos'' - 5:4. Merzļikins atvairīja 34 no 38 pretinieku metieniem jeb 89.47%. Savukārt Ronalda Ķēniņa ''ZSC Lions'' pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās ''EV Zug''. Ronalds spēlēja 12:37 minūtes, vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, nopelnīja divas soda minūtes un spēli pabeidza ar neitrālu lietderību.

Krievijas hokeja līgā (VHL) Eduarda Hugo Jansona ''Neftjannik'' ar 1:0 pieveica Permas hokeja komandu. Latvijas hokeja aizsargs uz ledus pavadīja 13:02 minūtes, nopelnīja divas soda minūtes un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Francijas hokeja līgā ''Mullhouse'' papildlaikā ar 3:2 pieveica ''Strasbourg''. Uzvarētāju sastāvā panākumu nesošos vārtus guva Rolands Vīgners, kuram arī divi metieni pa vārtiem un neitrāla lietderība. Artūrs Ševčenko pa vārtiem meta divas reizes un nopelnīja lietderību mīnus divi. Pretinieku sastāvā abus vārtus guva Sergejs Pečura, viņa arī seši metieni pa vārtiem un lietderība plus viens. Edmundam Augstkalnam rezultatīva piespēle, četri metieni pa vārtiem, divas soda minūtes un neitrāla lietderība. Savukārt Edgaram Dīķim viens metiens un neitrāla lietderība.

Citā Francijas čempionāta spēlē Renāra Demitera, Artūra Mickēviča un Māra Jučera ''Lyon'' ar 4:3 uzvarēja ''Amiens''. Renārs atdeva rezultatīvu piespēli, piecas reizes meta pa vārtiem un spēli pabeidza ar neitrālu lietderību. Arī Artūram rezultatīva piespēle un neitrāla lietderība.

Pieredzes bagātais aizsargs Arvīds Reķis Vācijas hokeja čempionātā (DEL) spēlē Augsburgas ''Panthers'' otrajā aizsargu pārī, bet komanda pēcspēles metienos ar 2:3 piekāpās ''Adler''.

Austrijas hokeja čempionātā Zintis Nauris Zuševics un Grācas ''99ers'' ar 0:3 zaudēja Vīnes ''Capitals''. Latvijas hokejists izpildīja trīs metienus pa vārtiem un spēli pabeidza ar negatīvu lietderību mīnus viens.

Pamatīgu sakāvi piedzīvojusi Artūra Salijas, Māra Jasa un Koba Jasa pārstāvētā ''Nove Zamky'', kas ar 0:7 piekāpās Košices vienībai. Artūrs un Māris spēlē attiecīgi pirmajā un otrajā aizsargu pārī, bet Koba darbojās trešajā uzbrucēju trijniekā.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Протокол игры
https://huste.joj.sk/hokej/slovensk...
https://www.del.org/event/adler-man...
erstebankliga.at
Saxoprint Ligue Magnus
Saxoprint Ligue Magnus
https://www.sihf.ch/de/game-center/...


, 2017-11-29 13:48, pirms 6 gadiem
vakar spēlēja arī Ponomarenko: https://www.hockey.no/live/BoxScore...
T.Andersons un Puide https://www.sihf.ch/de/game-center/... .
Miks Indrašis. Foto: brynas.se
8

Indrašis Zviedrijas augstākajā līgā iekļuvušo "Brynäs" pārstāvēs arī nākamsezon

LETA. Latvijas hokejists Miks Indrašis arī nākamsezon pārstāvēs Zviedrijas klubu Jēvles "Brynäs", kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, sarunā ar mediju "Sportbladet" atklāja sportists.
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC
3

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" komanda. Foto: Hockey Allsvenskan
7

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".