Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bļugeram trešie vārti, Kivleniekam - otrā uzvara

Andrejs Siliņš

Bļugeram trešie vārti, Kivleniekam - otrā uzvara
Teodors Bļugers. Foto: Wilkes-Barre/Scranton Penguins

Ar trešo vārtu guvumu šosezon Amerikas hokeja līgā (AHL) naktī uz svētdienu izcēlās latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, bet otro uzvaru divos mačos izcīnīja vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks.

Teodors Bļugers guva "Penguins" otros vārtus otrās trešdaļas septītajā minūtē, uz to brīdi izvirzot komandu vadībā ar 2:1. "Penguins" bija vadībā trīsreiz (1:0, 2:1, 3:2), bet mājinieki allaž atspēlējās, un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (3:3). Arī pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pēcspēles metienu sērijā labāki bija "Bears" hokejisti.

Teodors Bļugers bez gūtajiem vārtiem atzīmējās arī ar četriem izdarītajiem metieniem un pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Šosezon Teodoram astoņos mačos trīs vārti, un tie arī ir vienīgie trīs rezultativitātes punkti pagaidām. Kristofers Bindulis uzvarētāju rindās nebija pieteikts mačam.

Matīss Kivlenieks atvairīja 24 no 25 metieniem, sekmējot Klīvlendas "Monsters" uzvaru pār Rokfordas "IceHogs" - 2:1. Vienīgos vārtus latviešu vārtsargs ielaida pēdējās trešdaļas septītajā minūtē, komandai spēlējot mazākumā. Kivleniekam šī bija otrā spēle sezonā un otrā uzvara. 120 minūtēs Kivlenieks ielaidis tikai vienus vārtus, atvairot 98,2% pretinieku metienu.

Belevilas "Senators" mājās ar 1:3 atzina "Griffins" pārākumu, bet Rūdolfs Balcers spēles protokolā palika bez ierakstiem. Lavalas "Rocket" ar 2:3 viesos piekāpās Ročesteras "Americans", un Ņikita Jevpalovs protokolā atzīmējās ar divām soda minūtēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu (-2).

Austrumkrasta līgā (ECHL) "Nailers" mājās ar 3:2 apspēlēja "Royals", bet Renārs Krastenbergs palika bez ierakstiem protokolā. Arī Roberts Locāns statistikā neatzīmējās, bet viņa "Admirals" viesos ar 5:3 pieveica "Stingrays". Savukārt rezultatīvu piespēli atdeva Kristiāns Rubīns, taču "Growlers" ar 2:3 mājās zaudēja "Beast". Rubīnam arī viens metiens pa vārtiem. Šosezon Kristiānam četri punkti (1+3) astoņās spēlēs.

ASV junioru līgā (USHL) "Fighting Saints" ar 6:3 uzveica ASV komandu, bet Verners Egle izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Šovakar 21:00 abas komandas tiksies atkārtoti.

NCAA čempionātā Meinas universitāte ar Eduardu Tralmaku sastāvā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bet nespēja arī uzvarēt - neizšķirts 2:2 pret Konektikutu. Tralmaks izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kas viņam bija otrā šajā sezonā (arī otrais punkts).

Aļaskas universitātei kārtējā neveiksme, šoreiz ar 1:3 zaudējot Minesotas štata universitātei. Komanda nav uzvarējusi jau astoņas spēles pēc kārtas, tiesa, vienā no tām fiksēts neizšķirts. Neraugoties uz to, komandas vārtu drošība aizvien pārsvarā tiek uzticēta zviedram Antonam Martinsonam - arī šīs nakts spēlē latvietis Gustavs Grigals palika rezervē.

Arī Leiksaperioras universitātes vārtsargs Mareks Mitens šosezon pārsvarā ir rezervē, taču šonakt aizvadīja savu otro spēli, sekmējot komandas uzvaru pār Alamabas-Hantsvilas universitāti ar 2:1. Mitens atvairīja 29 no 30 metieniem, tiekot atzīts par spēles trešo zvaigzni. Savā pirmajā spēlē Mitens nosargāja vārtus neskartus. "Lakers" vienībai šosezon tikai panākumi - sešas uzvaras.

Klārksonas universitātei trešā uzvara pēc kārtas - ar 4:1 sakauta Kanisiusa. Haralds Egle guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, izdarīja divus metienus un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+2). 22 gadus vecajam uzbrucējam šosezon seši (2+4) punkti.

Kvinipeka izcīnīja piekto uzvaru piecās spēlēs, ar 9:2 sakaujot Amerikāņu Starptautisko koledžu. Uzvarētāju rindās Kārlis Čukste atdeva divas rezultatīvas piespēles, izdarīja trīs metienus, saņēma divas soda minūtes un nopelnīja pozitīvu lietderību (+1). Zaudētāju sastāvā Jānis Jaks veica trīs metienus un sakrāja negatīvu koeficientu (-3).

Arizonas štata universitāte izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas un sesto astoņos mačos, ar 7:2 pieveicot Nebrasku. Filips Buncis uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem, bet Gvido Jansons izdarīja divus metienus un sakrāja koeficientu +1.

Slēpts komentārs: oskaris_bartulis_106147947049236

  +5 [+] [-]

, 2018-10-28 11:19, pirms 5 gadiem
Lake Superior latviski ir Augšezers. Attiecīgi Lake Superior State University nav Leiksuperiora, bet gan Augšezera Pavalsts universitāte.

     [+] [-]

, 2018-10-28 11:52, pirms 5 gadiem
Kivleniekam ir jābūt pirmajam vārtsargam ko tie trenneri domā

  +1 [+] [-]

, 2018-10-28 13:12, pirms 5 gadiem
oskaris_bartulis_106147947049236 rakstīja: Nez nakamgad atkal Bunci ar saviem 0+1 aicinaas uz izlases treninnometni par godu profesoram abragelim???
nu tevi jau točna neviena izlase neaicinās! Izņemot nācijas nodevēju apvienotā komanda!

  -1 [+] [-]

, 2018-10-28 17:08, pirms 5 gadiem
kāpēc par Merzļīkinu neko neraksta?