Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņš nākamajā sezonā spēlēs citā Šveices klubā "Lausanne"

Krišs Upenieks

Ķēniņš nākamajā sezonā spēlēs citā Šveices klubā "Lausanne"
Ronalds Ķēniņš atzīmē vārtu guvumu
Foto: ZSC Lions

LETA. Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš piektdien ar Cīrihes klubu "Lions" trešo reizi karjerā kļuva par Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) čempioni, apstiprinājis, ka nākamajā sezonā spēlēs citā NLA vienībā "Lausanne".

Jau vēstīts, ka "Lions" piektdien viesos NLA finālsērijas izšķirošajā - septītajā - spēlē ar 2:0 uzvarēja Elvja Merzļikina pārstāvēto "Lugano" komandu, sērijā triumfējot ar 4-3. Ķēniņš piektdien raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos, iemetot šīs sērijas pēdējo ripu.

Savukārt pēc mača komandas ģērbtuvē, Ķēniņš intervijā atzina, ka nākamajā sezonā spēlēs "Lausanne" komandā.

Par to, ka viņš varētu pārcelties uz šo vienību, tika ziņots vēl pērn oktobrī, taču tad informācija neguva oficiālu apstiprinājumu.

Ķēniņš izslēgšanas turnīrā 18 spēlēs guva piecus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, būdams starp komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem. Savukārt regulārajā čempionātā viņam neklājās tik labi, jo uzbrucējs 40 mačos guva vienus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Merzļikins 18 "play-off" mačos ielaida vidēji 2,17 ripas, atvairot 93,45% metienu, abos rādītājos esot izslēgšanas spēļu labākais vārtsargs.

Sērijas pirmajā mačā "Lions" viesos uzvarēja ar 1:0, bet otrajā duelī Cīrihes komanda savā laukumā pagarinājumā bija pārāka ar 5:4, sērijā panākot 2-0. Otrajā mačā Ķēniņš atzīmējās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, lai gan sākotnēji viņam bija piešķirtas pat trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt trešajā mačā "Lugano" mājās revanšējās ar 3:0, ceturtajā duelī Cīrihē "Lions" bija pārāka papildlaikā ar 3:2, bet tad Lugāno vienība svinēja divas uzvaras ar 4:0 un 3:2, panākot izšķirošo maču.

"Lions" klubs par Šveices čempionu kļuvis deviņas reizes, iepriekšējo reizi to paveicos 2014. gadā, bet 2012. gadā komanda kopā ar Ķēniņu to paveica, kad to trenēja Bobs Hārtlijs, kurš pašlaik vada Latvijas valstsvienību. Tikmēr "Lugano" par Šveices čempioni kļuvusi septiņas reizes, bet pēdējo reizi tas notika tālajā 2006. gadā.

Pateicoties iekļūšanai Šveices čempionāta finālā, "Lugano" un "Lions" komandas nodrošinājušas iespēju nākamsezon sacensties Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

"Lugano" regulārajā čempionātā ieņēma ceturto vietu, bet "Lions" bija septītā. Tikmēr devītajā vietā bija vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers", kam sezonas beigās pievienojās uzbrucējs Tomas Andersons, latviešu pārstāvētajai komandai piedaloties vājāko komandu turnīrā, kurā tika saglabāta vieta NLA.

Izmantotie resursi:
LETA

  +6 [+] [-]

, 2018-04-28 13:47, pirms 6 gadiem
No top kluba uz itka nosacīti vājāku,laikam grib būt līderis.

  +4 [+] [-]

, 2018-04-28 13:48, pirms 6 gadiem
Prātīgs lēmums! Šveice ir teicama valsts dzīves baudīšanai.

  +5 [+] [-]

, 2018-04-28 14:23, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Prātīgs lēmums! Šveice ir teicama valsts dzīves baudīšanai.
Tieši tā. Augsts hokeja līmenis, laba alga un skaista, patīkama valsts un dabas ainava!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-28 16:40, pirms 6 gadiem
Tas tā kā ir baigi labi uzcept vēl vienu rakstu par to, ka Ķēniņš izcīna titulu?
Malacis Krišs, nauda nopelnīta!!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-28 17:00, pirms 6 gadiem
EUcerin rakstīja: Tas tā kā ir baigi labi uzcept vēl vienu rakstu par to, ka Ķēniņš izcīna titulu?
Malacis Krišs, nauda nopelnīta!!
Būs vēl viens raksts par šo, jo netika pieminēts, kuru vietu šosezon ieņēma Lozannas klubs. To sauc par medijprasmi.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-28 17:12, pirms 6 gadiem
līgums uz 3 sezonām :
Ronalds Kenins à Lausanne - Lausanne Hockey Club

  -1 [+] [-]

, 2018-04-28 17:48, pirms 6 gadiem
varēja jau tomēr rakstā precizēt, ka labākais Latvijas uzbrucējs

  -2 [+] [-]

, 2018-04-28 18:31, pirms 6 gadiem
Protams, jebkuram ja piķiti piedāvā lielāku ar lielāko prieku ies uz vājāku komandu!

     [+] [-]

, 2018-04-28 18:39, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: līgums uz 3 sezonām :
http://www.lausannehc.ch/ronalds-kenins-a-lausanne/
interesanti, ka par šo līgumu Šveicē jau rakstīja sezonas vidū.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-28 18:40, pirms 6 gadiem
vozā rakstīja: Protams, jebkuram ja piķiti piedāvā lielāku ar lielāko prieku ies uz vājāku komandu!
pirmkārt, Tu jau nezini, vai Cīrihe viņam ko piedāvāja, otrkārt, vai tad tas nav loģiski, ka no līdzvērtīgiem darbiem cilvēks izvēlas to, kur ir labāks atalgojums.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-28 21:21, pirms 6 gadiem
нaрод недaвно рaскрыли секрет стройного и подкаченого тела, не зaнимаясь спортом и без диет. Этот способ вычитaл в одном блоге и решил сразу же опробовать, результaт удивил: зa две недели убрал живот и начали проступать кубики, подкачал руки и спину.Тeпеpь и жeна захотeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диетaх и ходить в cпоpт зал и цена вoпpоca копeeчнaя. Вот тот блог, где подробно все описaно --- Блог Домашнего качка