Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Latvijas hokejistiem uzvaras VHL "play-off" mačos, Leščovam piespēle Alpos

Latvijas hokejistiem uzvaras VHL "play-off" mačos, Leščovam piespēle Alpos
"Saryarka" galvenais treneris Leonīds Tambijevs. Foto: http://www.saryarka-hc.kz

Trīs no četrām Latvijas hokejistu komandām izcīnīja uzvaras Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) mačos, bet Alpu hokeja līgā aizsargs Imants Leščovs atzīmējās ar 17. piespēli šosezon, kas gan nepalīdzēja viņa vienībai uzvarēt.

Pirmo uzvaru Augstākās hokeja līgas (VHL) astotdaļfinālā izcīnīja Leonīda Tambijeva trenētā Karagandas „Saryarka”, kas ar 3:2 apspēlēja Ērika Ševčenko Hantimansijskas „Yugra”. Uzvarētāju galvenā trenera dēlam Kirilam 16:56 minūtes, viena piespēle un -1, bet aizsargs Edgars Siksna cīņai nebija pieteikts. Savukārt Ševčenko bija laukumā abos zaudētajos vārtos, tādējādi nopelnot negatīvu lietderību -2 sev atvēlētajās 19:28 minūtēs.

Pie panākuma sērijas pirmajā cīņā tika arī Artūra Ozoliņa „Lada”, kas ar 2:0 pieveica Krasnojarskas „Sokol”. Latviešu uzbrucējs vienu reizi rezultatīvi piespēlēja maiņas partnerim, ka arī divas reizes meta pa vārtiem un uzvarēja astoņus no 15 iemetieniem, laukumā pavadot 18:16 minūtes, kas ir otrais lielākas laiks starp uzbrucējiem.

Regulārā turnīra otrā labākā komanda Aļmetjevskas „Neftyanik” ne bez grūtībām tika galā ar 15. vietas īpašnieci „Tseng Tou” ar 2:1. Uzvarētāju komandā 20:36 minūtes uz ledus pavadīja aizsargs Eduards Hugo Jansons, laukumā esot abās vārtu gūšanas epizodēs, maču noslēdzot ar +2, ka arī uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs, kurš gan 15:18 minūšu laikā ar rezultativitāti neizcēlās.

Norvēģijā Maksima Ponomarenko pārstāvētā „Stjernen” cieta 34. sakāvi šosezon, zaudējot „Lillehammer” ar 2:5. Aizsargam 15:31 minūtes laukumā un vēl četras – uz noraidīto soliņa, ka arī -1 koeficients. Šosezon Ponomarenko aizvadījis 44 spēles, kurās ticis pie septiņiem (4+3) punktiem, bet viņa pārstāvētā komanda ieņem astoto vietu no deviņām ar 38 punktiem 46 cīņās.

Zviedrijā Rodrigo Ābola „Orebro” ar 1:4 piekāpās trešajā pozīcijā esošajai „Frolunda”. Latviešu uzbrucējs, kas ir „Orerbro” labākais vārtu guvējs, šodien palika sausā, 15:19 minūšu laikā atzīmējoties ar diviem metieniem un -1 lietderību. Ābola kontā ir 16 vārti un piecas piespēles 39 cīņās. „Orebro” piedzīvoja pirmo zaudējumu pēdējo sešu spēļu laikā, turpinot ieņemt desmito pozīciju līgā.

Alpu hokeja līgā divu Latvijas hokejistu „Ritten/Renon” ar 2:3 zaudēja „Red Bull”. Aizsargs Imants Leščovs sezonas 37. mačā izdarīja vienu piespēli, palielinot punktu skaitu līdz 23 (6+13), bet uzbrucējs Oļegs Šišļaņņikovs palika ar 36 (14+22) punktiem 37 spēlēs. „Ritten/Renon” saglabāja ceturto pozīciju līgā ar 77 punktiem 37 cīņās.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Hjem
SHL.se Officiell hemsida för Svenska...
Alps Hockey League