Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņš iemet pret "Crunch", vārti arī Lipsbergam un Freibergam

Rolands Eliņš

Ķēniņš iemet pret "Crunch", vārti arī Lipsbergam un Freibergam
Ronalds Ķēniņš pret "Crunch"
Foto: Lindsay A. Mogle/Utica Comets

Ronalds Ķēniņš guvis savus ceturtos vārtus AHL, palīdzot Jutikas "Comets" ar 5:4 pārspēt Kristera Gudļevska pārstāvēto Sirakjūzas "Crunch". Latviešu vārtsargs gan palika rezervē, taču ECHL ar vārtu guvumiem izcēlušies arī Ralfs Freibergs un Roberts Lipsbergs, turklāt pēdējam šis ir pirmais vārtu guvums profesionālajā hokejā

"Crunch" un "Comets" bija tikušās arī iepriekšējā spēlē, kuru klātienē noskatījās vairāk nekā 30 tūkstoši līdzjutēju. Šoreiz maču uzņēma "Comets", kurai arī izdevās gūt revanšu. Latvijas uzbrucējam Ronaldam Ķēniņam iespēja pārspēt savu tautieti Kristeru Gudļevski gan netika dota, jo gan nedēļas nogalē, gan šonakt Gudļevskis palika rezervē.

Taču Ķēniņš nesmādēja arī viņa komandas biedru Andreju Vasiļevski, otrā perioda beigās noslēdzot vairākuma izspēli un tobrīd panākot rezultātu 4:2. Ķēniņam šis ir astotais punkts Amerikas Hokeja līgā (4+4), turklāt ar punktiem viņš izcēlies jau četrās spēlēs pēc kārtas.

"Crunch" gan paspēja atspēlēties, taču 56. minūtē "Comets" tomēr iedabūja piekto ripu Vasiļevska vārtos un svinēja uzvaru 5:4. Jaunais krievu vārtsargs atvairīja 30 no 35 metieniem, bet Ķēniņš papildus savam golam statistikā ierakstīja arī trīs metienus pa vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Rezultatīvi spēlējuši arī Latvijas ECHL pārstāvji - Ralfs Freibergs ar precīzu metienu atklāja rezultātu "Reign" spēlē pret Vitālija Pavlova pārstāvēto "Eagles", bet Roberts Lipsbergs guva vārtus "Thunder" sastāvā. Freiberga un Pavlova komandu duelī ar 4:3 pārāka bija "Reign", Freibergam šodien gūtie vārti bija otrie ECHL (2+1), turklāt viņam punkts jau otrajā spēlē pēc kārtas, savukārt Pavlovs izcēlās ar četriem metieniem pa vārtiem (14 spēlēs 2+3).

Lipsbergs vārtus guva trešā perioda otrajā pusē, kad "Thunder" jau bija pamatīgos iedzinējos un beigās zaudēja ar 2:5, taču šī tomēr viņam būs īpaša nakts, jo tie ir jaunā latviešu uzbrucēja pirmie vārti ECHL. Viņš bija viens no retajiem savā komandā, kam pozitīvs lietderības koeficients plus viens, taču arī nopelnītas divas soda minūtes.

Rietumu hokeja līgā Edmontonas "Oil Kings" spēlē nepiedalījās Edgars Kulda, savukārt QJMHL par vārtu guvumu parūpējās Georgs Golovkovs, kura 55. minūtē realizētais metiens izrādījās "Drummondville" uzvaru nesošs (5:3 pret "Rouyn-Noranda"). Arī viņš spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu plusd viens, un sezonās 21 spēlē guvis 16 punktus (5+11).

Izmantotie resursi:
TheAHL.com
| The American Hockey League

The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page
QMJHL Network

     [+] [-]

, 2014-11-27 09:17, pirms 9 gadiem
Pavlovs BAIGI pieklusis. Laikama jau kapā 3/4 maiņā, tādēļ arī pie punktiem netiek.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-11-27 10:01, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Edgars Kulda kaut kaa shosezon klusee.
Kā Tu vari uguņot, ja nespēlē? Vai kāds zina iemeslu nespēlēšanai? Trauma vai kas cits?

     [+] [-]

, 2014-11-27 10:29, pirms 9 gadiem
marko_polo rakstīja: Kā Tu vari uguņot, ja nespēlē? Vai kāds zina iemeslu nespēlēšanai? Trauma vai kas cits?
bija trauma, cik no Edmontonas twitter sapratu, tad kāja.
edit: https://twitter.com/Notamerican/sta...

     [+] [-]

, 2014-11-27 10:31, pirms 9 gadiem
Kotad Gudļevskis nespēleja. viņa kārta tak bija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-11-27 10:50, pirms 9 gadiem
Forši, lai tik lādē veselu vagonu Vasiļevska vārtos

     [+] [-]

, 2014-11-27 14:17, pirms 9 gadiem

     [+] [-]

, 2014-11-27 16:18, pirms 9 gadiem
Ernijzz rakstīja: http://youtu.be/loCkXTQrnSA
Jāsaka, ka Grīns ir reti sakarīgs treneris, nav nekādu šaubu, ka tuvākā nākotnē paņems uz NHL. Ķēniņam šajā ziņā visdrīzāk ir paveicies.

     [+] [-]

, 2014-11-27 17:31, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Jāsaka, ka Grīns ir reti sakarīgs treneris, nav nekādu šaubu, ka tuvākā nākotnē paņems uz NHL. Ķēniņam šajā ziņā visdrīzāk ir paveicies.
Nedaudz vairāk tikai vajadzētu pa vārtiem mest, bet gan jau ar laiku piešausies. Uzticība jau ir, ja jau vairākumos laiž.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-27 19:49, pirms 9 gadiem
Manuprāt AHL ir laba skola vārtsargiem, jo šķiet - tur visi grib sevi pierādīt un tik skrien un met. Ne vienmēr aizsargi izdara to, ko pat KHL dara. Nav brīnums, ka KHL jaunā zvaigzne Vasiļevskis ielaiž 4-5 ripas, Gudijam tāpat trāpās. Neredzot konkrētās situācijas man grūti spriest. Bet laika netā skatīties spēles pilnīgi nav.