Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Robertam Bļugeram vārti latviešiem klusā naktī Ziemeļamerikā

Ints Megnis
Ints Megnis

Robertam Bļugeram vārti latviešiem klusā naktī Ziemeļamerikā
Roberts Bļugers, Foto: janesvillejets.com

Savus sezonas pirmos vārtus USHL čempionātā piektdien iemeta Roberts Bļugers, tomēr kopumā latvieši aizvadīja klusu nakti Ziemeļamerikas līgās.

Bez punktiem AHL ietvaros piektdien palika šosezon veiksmīgu sniegumu rādošie Rūdolfs Balcers un Teodors Bļugers. Tā Balcers izcēlās ar vienu metienu un negatīvu lietderības koeficientu -1, bet Belvilas "Senators" ar 5:3 (2:1, 2:2, 1:0) apspēlēja Grandrapidsas "Griffins", kamēr Bļugeram bija trīs metieni un pozitīvs koeficients +1, bet Vilksbāres/Skrentonas “Penguins” ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) pārspēja Hēršijas "Bears", kuras pieteikumā atkal nebija Kristofera Binduļa.

Vēl vienā spēlē rezervē palika Matīss Kivlenieks, bet viņa pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" ar 2:3 (0:2, 2:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja Milvoki "Admirals". Kivlenieka pārinieks vārtos Žans Fransuā Berubē atvairīja 15 no 18 pretinieku metieniem.

ECHL turnīrā statistikā neizcēlās Roberts Locāns, bet Norfolkas "Admirals" izbraukumā ar 2:5 (0:0, 1:2, 1:3) zaudēja Dienvidkarolīnas "Stingrays".

Tikmēr USHL junioru līgā vārtus iemeta Roberts Bļugers, bet Medisonas "Capitols" ar 4:3 (0:0, 3:1, 1:2) savā laukumā pārspēja Centrālilinoisas "Flying Aces". Bļugers otrās trešdaļas sākumā panāca 2:0. Drīz vien "Capitols" izvirzījās vadībā arī ar 3:0, pēc tam pretinieki panāca izlīdzinājumu, tomēr mājiniekiem tāpat izdevās izraut uzvaru.

Sezonas devītajā spēlē jaunākais no brāļiem Bļugeriem tika pie pirmā punkta. Viņam mačā bija arī divi metieni pa vārtiem, divas soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Savukārt Verners Egle izcēlās ar četrām soda minūtēm duelī, kurā Dabjūkas "Fighting Saints", kuras viens no īpašniekiem ir Zemgus Girgensons, ar 3:6 (1:3, 1:1, 1:2) zaudēja Jangstaunas "Phantoms".

NCAA studentu līgā savstarpējā mačā tikās Kārlis Čukste un Jānis Jaks. Čukste izcēlās ar vienu metienu un pozitīvu koeficientu +1 un viņa "Quinnipiac" ar 4:1 (2:0, 0:1, 2:0) uzvarēja "American International College", kuras rindās Jakam bija divi metieni un koeficients -1.

Gvido Jansons un Filips Buncis palīdzēja "Arizona State" ar 6:3 (3:2, 0:0, 3:1) pārspēt "Nebraska-Omaha". Jansonam divi metieni un pozitīvs koeficients +1, kamēr Buncis palika "uz nullēm". Viens metiens, uzvarēts viens no diviem iemetieniem un negatīvs lietderības koeficients -1 bija Eduardam Tralmakam, kura pārstāvētā Mena ar 2:5 (1:2, 0:0, 1:3) piekāpās sieviešu basketbolā labi pazīstamajai Konektikutai jeb "UConn".

Savukārt laukumā sestdien netika vārtsargi Gustavs Grigals un Mareks Mitens, bet viņu pārstāvētās augstskolas tāpat svinēja uzvaras.

Roberta Bļugera gūtie vārti