Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Četrus Latvijas hokejistus izvēlas Kanādas junioru līgu draftā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Četrus Latvijas hokejistus izvēlas Kanādas junioru līgu draftā
Rūdolfs Polcs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien noticis Kanādas junioru līgu – Ontario, Kvebekas un Rietumu – jauno spēlētāju drafts, kurā izraudzīti arī četri latvieši.

Kā pirmo ar 11. numuru "Barrie Colts" no Ontario līgas izraudzījās 18 gadus veco vārtsargu Artūru Šilovu, kurš nule tika draftēts arī Nacionālajā hokeja līgā, kad viņu izvēlējās Vankūveras "Canucks". Pagājušajā sezonā "Colts" nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm, kaut gadu iepriekš kļuva par savas divīzijas čempioni.

Ar 18. numuru tika izvēlēts centra uzbrucējs Rūdolfs Polcs, kuru aizrunāja Kvebekas līgas komanda "Val-d'Or Foreurs". Pērn komanda sasniedza izslēgšanas cīņas, bet jau pirmajā kārtā zaudēja ar 3-4. U18 pasaules čempionātā Polcs piecos mačos izcēlās ar divām piespēlēm. Sezonas gaitā viņš spēlēja gan HK "Rīga" (17 punkti 53 mačos), gan HS "Rīga" (viens punkts četrās spēlēs).

Ar 33. numuru aizsargu Hariju Brantu izvēlējās "Chicoutimi Sagueneens" no Kvebekas līgas. Regulārajā čempionātā tā bija trešā spēcīgākā komanda Austrumu konferencē, bet cīņa par titulu beidzās "play-off" pirmajā kārtā. 17 gadus vecais aizsargs U18 čempionātā tika pie 1+0, bet HK "Rīga" sastāvā, būdams jaunākais spēlētājs, 49 spēlēs iekrāja 13 punktus.

Visbeidzot "Baie-Comeau Drakkar" no Kvebekas līgas ar 105. numuru izvēlējās uzbrucēju Raivi Kristiānu Ansonu. "Drakkar" pagājušajā sezonā ierindojās austrumu otrajā vietā, taču arī no tālākas cīņas izstājās jau pirmajā kārtā. Ansons bija rezultatīvākais U18 izlases uzbrucējs, izceļoties ar vārtiem un piespēli. HS "Rīga" rindās viņam 28 spēlēs 14 punkti Latvijas čempionātā.

Pagājušajā sezonā Kanādas junioru līgās nespēlēja neviens latvietis.

Izmantotie resursi:
https://chl.ca/draft

  +3 [+] [-]

, 2019-06-27 20:45, pirms 5 gadiem
Patīkami, lai tik močī uz ZA smelties hokeja gudrības...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-27 21:50, pirms 5 gadiem
Labi, ka atkal parādās kāda masveidība CHL. Tiesa, drafts vēl nenozīmē spēlēšanu un izdošanos.

Protams, ka visvairāk tiks gaidīts no Šilova, kuram komanda izskatās tīri prātīga, ja, protams, Suzuki nedosies uz NHL.

     [+] [-]

, 2019-06-27 22:00, pirms 5 gadiem
prognozējami

  +1 [+] [-]

, 2019-06-27 22:02, pirms 5 gadiem
CHL ne tuvu nav nekāda panaceja. Ir ļoti šaura robeža starp augstvērtīgu izaugsmi 17 gadu vecumā un pamatīgu aizsēdēšanos kā overagerim 20+ gadu vecumā, kas ir regresīva un sapūdē visus iepriekšējo sezonu augļus.

Ja nesanāk tikt draftētam vai aizķerties AHL līdz 19 gadiem, tad daudz vērtīgāk ir doties atpakaļ uz Eiropu un debitēt pro hokejā pēc iespējas ātrāk, nevis dauzīt bērnus 20 gados.

Mums ir pietiekami daudzi slikti piemēri pēdējo 5-7 gadu laikā.

     [+] [-]

, 2019-06-27 22:04, pirms 5 gadiem
Fullback rakstīja: Labi, ka atkal parādās kāda masveidība CHL. Tiesa, drafts vēl nenozīmē spēlēšanu un izdošanos.

Protams, ka visvairāk tiks gaidīts no Šilova, kuram komanda izskatās tīri prātīga, ja, protams, Suzuki nedosies uz NHL.
Masveidība CHL nav nekāda panākumu atslēga.