Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kuldam piespēle trešajā uzvarā, Jevpalovam komandas vienīgie vārti

Kuldam piespēle trešajā uzvarā, Jevpalovam komandas vienīgie vārti
Edgars Kulda "Oil Kings" sastāvā
Foto:Facebook/EdmOilKings

Rietumu hokeja līgas play-off turnīrā trešo uzvaru sērijā izcīnījusi Edmontonas „Oil Kings”, kur ar 5:1 sagrāvusi Kalgari „Hitmen”. Edgars Kulda atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli un lietderības koeficentu +2, bet Ņikita Jevpalovs QJMHL guvis vienīgos vārtus „Armada” komandas sastāvā un piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā.

Šīs nakts spēle „Oil Kings” vienībai bija tikpat svarīga kā „Hitmen”, jo rezultāts sērijā bija 2:2, tiesa, papildus motivāciju „Oil Kings” rada savā kapteinī Grifinā Reinhārtā, kurš savainojuma dēļ nespēlēs vismaz sešas nedēļas.

Jau pirmajā periodā „Oil Kings” izvirzījās vadībā ar 3:0, turklāt trešo vārtu guvuma brīdī laukumā bija arī Edgars Kulda. Šāds rezultāts saglabājās līdz pat trešā perioda vidum, taču ne jau tāpēc, ka „Oil Kings” necenstos to mainīt – viņu pārvars bija acīmredzams arī otrajā periodā (metienu attiecība 14:4).

Trešā perioda 14. minūtē Kulda ar rezultatīvu piespēli palīdzēja komandai gūt ceturtos vārtus, tiesa, „Hitmen” pavisam drīz nokļuva divu vīru vairākumā un vienus vārtus atspēlēja. Tas viņus mudināja arī jau piecas minūtes pirms pamatlaika beigām nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču „Oil Kings” ātri atsvieda viņus realitātē, gūstot piektos vārtus un uzvarot ar 5:1.

Edgars Kulda šajā mačā bez rezultatīvas piespēles atzīmējās arī ar pozitīvu lietderības koeficentu plus divi. Šī bija Edgara jau desmitā piespēle šajās izslēgšanas spēlēs (kopā 12punkti), savukārt viņa komanda atspēlējusies no 1:2 un sērijā panākusi vadību 3:2. Sērijas sestā spēle notiks parīt.

Tikmēr Kvebekas junioru hokeja līgā Ņikitas Jevpalova Bleinvilas-Buābriānas „Armada” pagarinājumā piekāpusies „Drakkar” komandai (1:2). Jevpalovs atklāja spēles rezultātu otrā perioda beigās, taču „Drakkar” jau pēc pāris minūtēm atspēlētājas, bet pagarinājumā 17 gadus vecais krievu uzbrucējs Valentīns Zikovs viņu sastāvā arī guva uzvaras vārtus.

Rezultāts šajā pusfināla sērijā kļuvis 3:2 „Drakkar” labā, kamēr Jevpalovs nokļuvis viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām.

Savukārt AHL play-off spēles ar zaudējumu uzsākusi Oklahomas „Barons”, kura bez Kristiāna Pelša sastāvā pagarinājumā ar 3:4 piekāpusies Šarlotes „Checkers”.

Izmantotie resursi:
QMJHL Network
WHL Network
TheAHL.com | The American Hockey League | Home...


, 2013-04-27 10:56, pirms 11 gadiem
uz izlasi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
4

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.