Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Hokeja apskatnieks: "Tambijevam labi klātos arī KHL"

Ints Megnis
Ints Megnis

Hokeja apskatnieks: "Tambijevam labi klātos arī KHL"
Leonīds Tambijevs. Foto: saryarka-hc.kz

Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs ir ļoti respektēts Krievijas augstākajā līgā (VHL) un viņam labi klātos arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), uzskata respektablais krievu hokeja apskatnieks Aleksejs Ševčenko.

Tambijeva šosezon trenē Karagandas "Saryarka" komandu, kas otrdien sasniedza VHL pusfinālu, septiņu spēļu sērijā apspēlējot Aļmetjevskas „Neftyanik”, izslēdzot no turpmākās cīņas regulārās sezonas otro labāko komandu. Līdz ar to Ševčenko par Tambijevu pavēstījis arī savā ikdienas hokeja apskatā.

"Šī ir otrā pilnvērtīgā sensācija VHL pēc tam, kad "Sokol" izslēdza "Lada", tomēr regulārā čempionāta desmitā kluba sasniegums ir vērtīgāks, jo tika izslēgti turnīra favorītus," raksta Ševčenko, velkot paralēles, ka tas būtu apmēram tā, ka ja KHL turnīrā "Traktor" izslēgtu CSKA.

"Protams, "Neftyanik" nav armijas klubs, kuram ir neierobežoti resursi. Karaganda nomainīja treneri un sākumā pie Leonīda Tambijeva negāja, tomēr izslēgšanas turnīrā viņš panāca, ka spēlētāji parāda labāko sniegumu. Pirms tam "Saryarka" trijās spēlēs izslēdza "Ugra", kas arī ar kaut ko rēķinājās," saka Ševčenko. "Karagandas kluba panākumi saistās ar galveno treneri. Latvijas speciālists nav ar vienkāršu raksturu, par to VHL klīst leģendas, bet viņš ir ļoti cienīts starp hokejistiem. Ar Sanktpēterburgas "Dynamo" viņš uzvarēja turnīrā, bet pēc tam nesastrādājās ar vadību un viņu atlaida. Starp citu tas neatnesa panākumus pēterburgiešiem."

"Tambijevs ir slavens ar to, ka lieliski izpēta pretiniekus un saprotami paskaidro saviem hokejistiem, ko tieši viņiem nepieciešams darīt uz ledus. Ja KHL būtu pareiza vertikāle, domāju, ka sensācijas autors nebūtu zaudētājs arī galvenajā līgā. Tikmēr "Neftyanik" zaudējums nepaaugstina akcijas Iļnuram Gizatuļinam, kurš ir galvenais kandidāts uz darbu "Ak Bars," raksta žurnālists.

Tambijevs par "Saryarka” galveno treneri kļuva 2018. gada novembrī. Tajā brīdī komanda atradās ārpus „play-off” zonas, taču ar Latvijas speciālistu tā pakāpās uz desmito pozīciju. Pērn viņš tika atzīts par VHL labāko treneri, jo aizveda Sanktpēterburgas "Dynamo" līdz čempionu titulam.

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/hockey...

  -3 [+] [-]

, 2019-03-27 23:59, pirms 5 gadiem
Ševčenko un respektablais? Viņš ir viens no lielākajiem muldoņam starp krievu hokeja oficiālajiem apskatniekiem.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-28 00:45, pirms 5 gadiem
Nu rezultāti runā paši par sevi
Pagājušo gadu tituls ar Dinamo, šogad arī labu hodu uznēmis ar blici, kas pirms vina pat playoff netika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-03-28 10:23, pirms 5 gadiem
Tambijevam jau sen vajadzēja atdot Dinamo, lai strādā, sliktāk nebūtu