Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābols atkal rezultatīvs Zviedrijā, Kārklam 1+1, Ozoliņam piespēle Alpu līgā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ābols atkal rezultatīvs Zviedrijā, Kārklam 1+1, Ozoliņam piespēle Alpu līgā
Rodrigo Ābols (Nr. 18). Foto: Örebro Hockey

Zviedrijas hokeja līgā (SHL) otrajā mačā pēc kārtas ar rezultatīvi izcēlies latviešu uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš gan neglāba "Örebro" no neveiksmes ar 2:4 izbraukumā pret pastarīti "Linköping".

25 gadus vecais Latvijas valstsvienības hokejists šodien laukumā pavadīja 17 minūtes, nopelnot rezultatīvu piespēli (28. (16+12) punkts sezonā), izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku raidījumus, esot pārāks 61,54% iemetienu, kā arī iekrājot lietderības koeficientu -1. Ābola "Örebro" ar 45 spēlēs nopelnītiem 76 punktiem Zviedrijas čempionāta kopvērtējumā saglabāja piekto vietu.

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) uz piekto vietu ar 35 cīņās iegūtiem 64 punktiem pakāpusies cita uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne", viesos ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā salaužot Rapersvīlas "Lakers" pretestību. Ķēniņš dienu pirms savas 30. dzimšanas dienas uz ledus bija 17 ar pusi minūtes, uzvarot abos iemetienos, kuros piedalījās, kā arī veicot divus raidījumus pa sāncenšu vārtiem.

Alpu hokeja līgā tikai otro uzvaru pēdējās septiņās spēlēs izcīnīja Austrijas klubs "Lustenau", kas viesos ar 3:2 pieveica Itālijas komandu Fassas "Falcons". Uzvarētājiem ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās 21 gadus vecais aizsargs Renārs Kārkls (šosezon nopelnījis 20 (8+12) punktus), kamēr uzbrucējs Artūrs Ozoliņš nopelnīja astoto rezultatīvo piespēli un 13. punktu Alpu līgā šosezon tajā aizvadītajās 13 spēlēs.

Citā Alpu līgas cīņā bezierunu sakāvi cieta uzbrucēja Roberta Lipsberga Austrijas komanda "Bregenzerwald", mājās ar 0:4 kapitulējot turnīra līderes Ļubļanas "Olimpija" priekšā. Kopvērtējumā "Bregenzerwald" ar 38 punktiem ir devītā, bet "Lustenau" ar 46 punktiem - septītā.

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) "play-off" pirmo kārtu vēl nav izdevies pārvarēt Novokuzņeckas "Metallurg", kas sērijas ceturtajā spēlē sīvā cīņā ar 3:4 piekāpās Maskavas CSKA fārmklubam Maskavas "Zvezda". Sērijā līdz četrām uzvarām Kuzņai gan pieder vadība ar 3-1. "Metallurg" sastāvā uzbrucējs Edgars Kulda nospēlētajās septiņās minūtēs un 55 sekundēs iekrāja lietderības koeficientu -1.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/gamecenter/qY7-A...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.alps.hockey/
https://www.vhlru.ru/report/1052/?i...