Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Tribuncovam vārti Kazahstānas "play-off" startā, Ukrainas piecinieks iekļūst finālā

Tribuncovam vārti Kazahstānas "play-off" startā, Ukrainas piecinieks iekļūst finālā
Atvars Tribuncovs
Foto: www.hc-arystan.kz

Kazahstānas čempionāta mačā ar vārtu guvumu izcēlās pieredzējušais aizsargs Atvars Tribuncovs, sekmējot "Arystan" panākumu pirmajā izslēgšanas spēlē pret "Nomad" (5:2). Ar rezultativitātes punktiem Atirau "Beibarys" panākumu pār Karagandas "Berkut" (5:3) sekmēja uzbrucēji Edgars Brancis un Aldis Āboliņš, savukārt Ukrainas čempionāta finālā iekļuva piecu Latvijas hokejistu pārstāvētais klubs "Bily Bars".

Kazahstāna

Kazahstānas hokeja čempionātā šodien startēja ceturtdaļfināla sērijas, kuras norit līdz četrām uzvarām. Cīņu par Kazahstānas čempiona titulu turpina arī visi pieci Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi.

Temirtau "Arystan" ar 5:2 uzveica Astanas "Nomad". Uzvarētāju rindās spēlei bija pieteikts pieredzējušais aizsargs Atvars Tribuncovs (45 spēlēs 6+22), kurš šodien izcēlās ar vārtu guvumu, bet ārpus pieteikuma palika vārtsargs Mārtiņš Raitums un aizsargs Kristaps Nīmanis (31 spēlē 0+2).

Kokšetau "Arlan" bez uzbrucēja Andreja Smirnova (36 spēlēs 6+9) un aizsarga Renāra Demitera (28 spēlēs 1+3) pieteikumā ar 4:0 sakāva "Gornyak".

Čempionvienība Pavlodaras "Ertis" titula aizstāvēšanu sāka ar smagu uzvaru pagarinājumā pār "Astana" (5:4). Mačam bija pieteikts, bet laukumā neizgāja "Astana" aizsargs Rolands Gritāns (9 spēlēs 0+0), bet pieteikumā netika iekļauts Astanas kluba uzbrucējs Roberts Maziņš (4 spēlēs 0+1).

Pie panākuma tika Atirau "Beibarys", kas pirmajā spēlē ar 5:3 uzveica Karagandas "Berkut". Uzvarētāju labā pa diviem punktiem nopelnīja uzbrucēji Edgars Brancis (1+1, 28 spēlēs 5+11) un Aldis Āboliņš (0+2, 42 spēlēs 7+14), bet Armands Bērziņš (42 spēlēs 6+18) palika bez punktiem. Spēlei nebija pieteikts "Beibarys" uzbrucējs Vladimirs Mamonovs (34 spēlēs 14+7) un "Berkut" aizsargs Artūrs Salija (20 spēlēs 1+0).

Ukraina

Ukrainas čempionāta finālā šodien iekļuva piecu Latvijas hokejistu pārstāvētā komanda "Bily Bars", kas otrajā pusfināla sērijas spēlē ar 6:1 sakāva Kijevas "Sokil".

Mačam bija pieteikti visi pieci Latvijas pārstāvji, bet vienīgais pie punktiem tika uzbrucējs Jānis Straupe, kura rēķinā vārti un rezultatīva piespēle. Uzvarā roku pielika arī uzbrucējs Vitālijs Hvorostiņins, kā arī aizsargi Edgars Apelis, Ēriks Golubevs un Vladislavs Balakuns.

Finālā "Bily Bars" sacentīsies ar Kijevas "Kompanion-Naftogaz", kas otrajā pusfināla mačā ar 6:1 uzveica Ļvovas "Lvy". Jāpiebilst, ka pēc diviem periodiem "Lvy" hokejisti atteicās doties uz ledus (neizmaksāto algu dēļ), tāpēc spēle beidzās priekšlaicīgi.

Ukrainas čempionāta finālsērija (līdz trim uzvarām) startēs ar spēlēm Kijevā 3. un 4.martā.

Ungārija

"MOL Liga" otrajā pusfināla sērijas spēlē pie panākuma tika latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētais "Dab.Docler", kas ar 3:2 uzveica rumāņu "Corona Brasov" un sērijā panāca neizšķirtu (1:1; līdz trim uzvarām).

Kalniņš spēlei netika pieteikts, bet Peters Sevela "Dab.Docler" vārtos tika galā ar 40 pretinieku metieniem. Rumāņu komandas vārtos Patriks Polcs atvairīja 46 metienus, divu dienu laikā neitralizējot 102(!) Debrecenas kluba hokejistu mestās ripas.

11 spēlēs pieaugušo komandas rindās šosezon Jānis Kalniņš ir ticis galā ar 93,75% metienu un ielaidis vidēji 1,97 ripas, bet jauniešu komandas sastāvā Latvijas vārtsargs ir piedalījies 12 mačos, atvairot 92,76% metienu un ielaižot vidēji 3,29 ripas.

Zviedrija

SHL mačā pamatīgu zaudējumu piedzīvoja Stokholmas AIK ar aizsargu Gunti Galviņu (12 spēlēs 1+0) ierindā, kas ar 2:6 piekāpās līdervienībai "Skelleftea AIK". Galviņš spēlēja nomināli pirmajā virknējumā (18:49), izdarīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja negatīvu koeficientu -1. Galviņa rēķinā arī viens spēka paņēmiens.

Itālija

Itālijas hokeja čempionātā zaudējumu piedzīvoja aizsarga Mārtiņa Jakovļeva pārstāvētais klubs "Fassa", kas ar 2:5 piekāpās "Milano Rossoblu". Jakovļevs (36 spēlēs 2+10) izdarīja trīs metienus pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes.

Citā spēlē ar rezultatīvu piespēli izcēlās aizsargs Ričards Birziņš, palīdzot "Cortina" ar 4:1 uzveikt "Valpellice". Birziņa (13 spēlēs 0+5) rēķinā arī četri metieni pa vārtiem.

Izmantotie resursi:
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана
Официальный сайт ХК "БЕЛЫЙ БАРС"
www.icehockey.hu
Start - SHL.se
Pointstreak Sports Technologies - The Leader...


Foto: North Bay Battalion
37

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
4

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.