Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Spruktam pirmie vārti Šveicē, Muštukovam sausā spēle Dānijā

Spruktam pirmie vārti Šveicē, Muštukovam sausā spēle Dānijā
Jānis Sprukts
Foto: Vincent Murith/La Liberte

Šodien dažādos valstu čempionātos spēles aizvadīja latviešu hokejisti un viņu pārstāvētie klubi. Jānis Spruktam šodien pirmie vārti Šveices NLA čempionātā, bet Ervīns Muštukovs atvairīja visus 35 metienus, palīdzot komandai izcīnīt sauso uzvaru.

Šveices NLA čempionātā spēles aizvadīja latviešu pārstāvētās komandas. Jānis Sprukts un "Fribourg-Gotteron" pagarinājumā ar rezultātu 4:5 piekāpās "Geneve-Servette" vienībai. Sprukts spēli aizvadīja komandas ceturtajā virknējumā, gūstot savus pirmos vārtus Šveices čempionātā, kā arī izdarot divus metienus pa pretinieku vartiem un nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +1. Citā mačā Elvja Merzļikina pārstāvetā "Lugano" ar rezultātu 4:1 pieveica "Biel" vienību. Merzļikins atvairīja 26 no 27 pretinieku metieniem. Savukārt Ivars Punnenovs un "Lakers" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:5 pret "Bern" vienību. Punnenovs vārtos atradās gandrīz 36 (35:55) minūtes, kuru laikā atvairīja 22 no 25 pretinieku metieniem. Bet Edgars Masaļskis nebija pieteikumā "Ambri-Piotta" uzvarā ar 5:3 pret "Flyers" vienību.

Dānijas "Metal Ligaen" uzvaru izcīnija Ervīna Muštukova pārstāvētā "Aalborg Pirates", kas ar rezultātu 3:0 uzveica "Herlev Eagles" vienību. Muštukovs atvairīja visus 35 pretinieku metienus. Lauris Bajaruns un viņa pārstāvētā "Rungsted" ar rezultātu 6:4 uzveica Rodovres "Mighty Bulls" vienību. Bajaruns, kurš maču aizvadīja komandas otrajā virknējumā nopelnīja rezultatīvu piespēli, kā arī 4 soda minūtes un veica divus metienus pa pretinieku sargātajiem vārtiem.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) maču aizvadīja Edgara Siksnas pārstāvētā Balašihas "Dynamo", kas ar rezultātu 2:0 pieveica Tumeņas "Rubin" vienību. Siksna maču aizvadīja pirmajā aizsargu pārī, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.

Čehijas Ekstralīgā spēles aizvadīja Jēkaba Rēdliha un Koba Jasa pārstāvētās komandas. Rēdlihs un Karlovi Varu "Energie" mājās spēlē ar 1:3 piekāpās "Plzen" vienībai. Latvijas izlases aizsargs uz laukuma pavadīja nedaudz vairāk kā 22 minūtēs (22:08), kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, pielietoja vienu spēka paņēmienu, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2. Jasa pārstāvētā Liberecas "Bili Tygri" ar rezultātu 1:2 piekāpās "Mountfield" vienībai. Jasa uzvārds spēles pieteikumā nebija.

Slovākijā šodien zaudējumu cieta Jāņa Andersona pārstāvētā "Dukla", kas izbraukumā ar rezultātu 3:4 piekāpās "Pieštany" vienībai. Andersonam šajā spēlē pozitīvs lietderības koeficients +2. Savukārt Jura Štāla pārstāvētā "Poprad" ar rezultātu 3:1 uzveica "HK 36 Skalica" vienību. Štālam šajā spēlē vārtu guvums.

Šveices NLB čempionātā spēles aizvadīja Toma Andersona un Maksima Širokova pārstāvētie klubi. Andersons un "Thurgau" ar rezultātu 1:3 piekāpās "Tigers" vienībai. Andersons maču aizvadīja komandas otrajā virknējumā, rezultativitātes punktus negūstot. Savukārt Širokovs un "Red Ice" pēcspēles metienos ar rezultātu 3:4 piekāpās "CHX-DE-FDS" vienībai. Širokovs maču aizvadīja komandas otrajā aizsargu pārī, nopelnot divas soda minūtes.

Vācijas DEL čempionātā sagrāvi piedzīvoja Herberta Vasiļjeva pārstāvētā Krēfeldes "Penguins", kas ar rezultātu 1:9 piekāpās Izerlonas "Roosters" vienībai. Vasiļjevs šajā mačā divas reizes meta pa vārtiem, nopelnīja sešas soda minūtes, kā arī saglabāja neitrālu lietderības koeficientu.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Tipsport Extraliga | Hokej.cz - web českého hokeje
National League
Metal Ligaen
Úvod | Tipsportextraliga.sk
Offizielle Webseite der Deutschen Eishockey...

  +6 [+] [-]

, 2015-01-27 23:42, pirms 9 gadiem
Autor-komandas nosaukums ir Poprad -nevis Popard un Štālam šodien vārti-avots-hokey.sk

  +7 [+] [-]

, 2015-01-27 23:45, pirms 9 gadiem

  +4 [+] [-]

, 2015-01-27 23:51, pirms 9 gadiem
Malači!!
Novelu Jankam mest vairak golus....

     [+] [-]

, 2015-01-27 23:53, pirms 9 gadiem
Sprukšters malacis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-28 00:01, pirms 9 gadiem
Sprukts meistars. Ne katrs var spēlēt Šveicē.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-28 00:02, pirms 9 gadiem
vienkāršifans rakstīja: Autor-komandas nosaukums ir Poprad -nevis Popard un Štālam šodien vārti-avots-hokey.sk
Paldies par linku, oficiālā līgas mājaslapa tipsportextraliga.sk nereti kavējas ar statistikas publicēšanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-28 00:03, pirms 9 gadiem
Janka nepārpūlies,nebūs kas spēlē pasaules čempī...

  +7 [+] [-]

, 2015-01-28 00:20, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS2 rakstīja: Atkal pavasarī būs noguris un sieva uz dienvidiem lidojumus rezervēs...
Nepaliec jau banāls ar to nogurumu, cik var!

     [+] [-]

, 2015-01-28 00:24, pirms 9 gadiem
Agris 77 rakstīja: Nepaliec jau banāls ar to nogurumu, cik var!
puišelis iemācījies vienu frāzi, tagad atkārtos pie katra raksta par Spruktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2015-01-28 00:34, pirms 9 gadiem
Totoansi - diemžēl Tavs stulbums ir daudz regulārāks par Jankas nogurumu. Un vismaz Sprukta gadījums attaisnojams. Ar Tevi gan skumjāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-28 10:46, pirms 9 gadiem
vakar Allsvenskan VIK Västerås HK sastāvā spēlēja arī viens no mūsu U18 līderiem - aizsargs Kristiāns Rubīns HockeyAllsvenskan | stats.swehockey.se .

  -1 [+] [-]

, 2015-01-28 10:47, pirms 9 gadiem
Kas noticis ir ar edgaru? Man nepatīk ka viņš tik maz spēl.. Kas sargās latvijai vārtus PČ ja ne edgars???
Sprukt nepārcenties...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-28 10:56, pirms 9 gadiem
daaniels98 rakstīja: Kas noticis ir ar edgaru? Man nepatīk ka viņš tik maz spēl.. Kas sargās latvijai vārtus PČ ja ne edgars???
Sprukt nepārcenties...
Ivars, Elvis, Ervīns... ja tiks tad varbūt Kristers...

     [+] [-]

, 2015-01-28 11:18, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Ivars, Elvis, Ervīns... ja tiks tad varbūt Kristers...
Pirmie trīs bez pieredzes tādā līmenī. Pirmās 4 spēlēs nomētās, pēc tam būs grūti iegūt pārliecību. Gudļevskis visdrīzāk nebūs, bet Masaļskim, iespējams, karjeras beigas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-28 12:04, pirms 9 gadiem
sjamba rakstīja: Pirmie trīs bez pieredzes tādā līmenī. Pirmās 4 spēlēs nomētās, pēc tam būs grūti iegūt pārliecību. Gudļevskis visdrīzāk nebūs, bet Masaļskim, iespējams, karjeras beigas...
absolūti Tev nepiekritīšu. Šveices NLA ir gana augsts līmenis, lai varētu jau runāt par pieredzi...
Arī Masaļski vēl pāragri norakstīt...

     [+] [-]

, 2015-01-28 14:33, pirms 9 gadiem
daaniels98 rakstīja: Kas noticis ir ar edgaru? Man nepatīk ka viņš tik maz spēl.. Kas sargās latvijai vārtus PČ ja ne edgars???
Sprukt nepārcenties...
Nevelk. Paldies Edgaram par to labo ko mums sniedza. Tagad laiks kārt slidas uz nagliņas un Latvijas izlases vārtus uzticēt jaunajiem.

     [+] [-]

, 2015-01-28 15:08, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: absolūti Tev nepiekritīšu. Šveices NLA ir gana augsts līmenis, lai varētu jau runāt par pieredzi...
Arī Masaļski vēl pāragri norakstīt...
Es jau nesaku, ka līmenis NLA ir slikts, tikai jauns vārtsargs, bez pieredzes PČ ir risks Latvijas izlases sekmīgam startam, ja pirmajās spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju un Šveici salaiž pārāk daudz ripas, tā arī var neatrast pirmo Nr. visa čempionāta laikā, kas var beigties ar izgāšanos. Gudļevska debija pirms 2 gadiem bija pārsteigums visiem, un otreiz tik sekmīga vārtsarga debija var arī nebūt. Pirms tam Nolans ar Irbi nesekmīgi iesāka čempionātu ar Jučeru un neveselo Masaļski. Potenciāls skaitās augstākais Merzļikinam, bet līdz šim pārbaudes spēlēs lielajā izlasē, kā arī junioros Punnenovam ir gājis labāk. Par Muštukovu, lai viņam izdodas tkpat laba spēle, kā pēdējā pārbaudes spēlē, tikai turnīrs un pretinieki, sevišķi pirmajās spēlēs būs citā līmenī...