Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Didzis Rudmanis

Štālam un Zuševicam vārti, Daugaviņam divas piespēles

Štālam un Zuševicam vārti, Daugaviņam divas piespēles
Juris Štāls
Foto: poprad24.sk

Ar vārtu guvumu Slovākijas Ekstralīgā šovakar atzīmējies Juris Štāls, tādējādi palīdzot Popradas vienībai ar 3:1 pārspēt "HK 36 Skalica" hokejistus, savukārt Austrijā precīzs bijis arī Zintis Nauris Zuševics, kura pārstāvētā Grācas "99ers" ar 3:4 piekāpās Vīnes "Capitals" spēlētājiem. Spēles šovakar aizvadīja arī Kaspara Daugaviņa, Ervīna Muštukova, Ņikitas Kolesņikova, Roberta Jekimova, Māra Jasa un Artūra Ozoliņa pārstāvētie klubi.

Štāls precīzs, Popradai panākums

Mača rezultātu Popradas hokejisti atklāja vien otrās trešdaļas izskaņā, kad precīzs bija Peters Gāpa, savukārt perioda noslēdzošajā sekundē jau 2:0 popradiešu labā panāca Samuels Mlinarovičs. Neveiksmīgs Skalicas hokejistiem bija arī trešā perioda ievads, kad jau tā 38. sekundē vārtus guva Juris Štāls. Mača turpinājumā Skalica vienus vārtus atguva, taču popradieši svinēja uzvaru ar 3:1.

Štālam šis bija jau sestais vārtu guvums un piecpadsmitais rezultativitātes punkts 20 šosezon aizvadītajās spēlēs.

Zuševicam vārti zaudējumā

Zinta Naura Zuševica pārstāvētā Grācas "99ers" šovakar ar 3:4 piekāpās Vīnes "Capitals" hokejistiem. Jau mača ievadā "Capitals" izdevās izvirzīties vadībā ar 2:0, savukārt otrajā periodā jau 3:0 panāca Džeimijs Freizers. Trešā perioda ievadā Zuševics guva pirmos vārtus "99ers" labā, tad Grācas hokejisti panāca neizšķirtu 3:3, taču visbeidzot nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām vairākumu realizēja un uzvaras vārtus "Capitals" labā guva Fransuā Fortjērs.

Latviešu uzbrucējs jau ierasti spēlēja komandas pirmajā uzbrucēju trijniekā kopā ar Olivjē Latendresu un "99ers" jaunieguvumu Rolandu Kaspicu, kurš savu debijas spēli jaunajā komandā noslēdza ar divām rezultatīvām piespēlēm. Zuševicam šis ir trešais vārtu guvums šajā sezonā (21 spēlē 3+2).

Daugaviņam divas piespēles, Ženēva svin uzvaru

"HC Geneve-Servette" vienība šovakar ar 4:1 pārspēja "HC Fribourg-Gotteron" hokejistus. Lai gan pirmā perioda vidū tieši Frībūras hokejisti atklāja mača rezultātu, otrās trešdaļas ievadā 1:1 panāca Rolands Gerbers. Uzvaras vārtus pēc Kaspara Daugaviņa piespēles trešā perioda sākumā guva Metjū Lombardi, tad precīzs bija Džons Fričs, taču izšķirošo 4:1 ar metienu tukšos vārtos pēc vēl vienas latviešu uzbrucēja piespēles panāca Lombardi.

Daugaviņš spēli noslēdza ar divām rezultatīvām piespēlēm, trim metieniem pa pretinieku vārtiem, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu "+1". 23 aizvadītajās spēlēs latviešu uzbrucēja kontā nu ir 18 (8+10) rezultativitātes punkti.

NLA spēles aizvadīja arī abi Latvijas jauno vārtsargu pārstāvētie klubi, tiesa, ne Elvis Merzļikins, ne Ivars Punnenovs šoreiz vārtos nestājās. Merzļikins nebija pieteikts spēlei, bet viņa kolēģis Daniels Mancato "Lugano" vārtos tika galā ar 22 no 23 pretinieku metieniem, palīdzot "Lugano" ar 4:1 uzveikt Bīles hokejistus. Tikmēr Punnenovs palika "Lakers" rezervē, bet pieredzējušais Davids Ebišers atvairīja 27 no 29 metieniem, sekmējot Rapersvilas vienības panākumu (4:2) cīņā ar Davosas klubu.

Mačus NLB (pēc spēka – otrā līga) aizvadīja Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Toms Andersons (19 spēlēs 2+8) un "Thurgau" hokejisti ar 3:6 atzina "Tigers" pārākumu, bet Aleksejs (21 spēlē 7+6) un Maksims (21 spēlē 1+2) Širokovi un "Red Ice" ar 5:0 uzveica "Visp" vienību. Latvijas hokejisti ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Muštukovs atvaira 55 metienus

Ervīns Muštukovs šovakar demonstrēja apbrīnojamu sniegumu, apturot 55 no 57 pretinieku metieniem un ar 5:2 palīdzot Esbjergas komandai pārspēta Ņikita Kolesņikova pārstāvēto Odenses "Bulldogs" vienību, kurā agrāk spēlēja arī pats Muštukovs. Kolesņikovs (10 spēlēs 2+2) šovakar spēlēja komandas otrajā aizsargu pārī.

"Ilves" zaudē pagarinājumā

Roberta Jekimova pārstāvētā Tamperes "Ilves" kārtējā SM līgas spēlē šovakar ar 2:3 pagarinājumā atzina Turku TPS hokejistu pārākumu. Uzvaras vārtus TPS rindās guva Matiass Sointu, savukārt Jekimovs (23 spēlēs 5+5) šovakar spēlēja otrajā maiņā un ar rezultativitāti neizcēlās.

Ozoliņam uzvara pār Jasu

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) šodien savā starpā tikās Artūra Ozoliņa pārstāvētā Penzas "Dizel", kas ar 3:1 apspēlēja aizsarga Māra Jasa Kubaņas "Buran" vienību. Kamēr pēc otrās trešdaļas rezultātu tablo vēstīja 1:1, trešajā periodā uzvaras vārtus "Dizel" labā guva Sergejs Dudko, savukārt pašā mača izskaņā Penzas hokejisti raidīja ripu tukšos vārtos, svinot uzvaru ar 3:1. A.Ozoliņš 11 spēlēs ir iekrājis sešus (2+4) punktus, bet M.Jass 11 mačos ticis pie diviem (0+2) punktiem.

Kļaviņam rezultatīva piespēle "Allsvenskan" spēlē

Zviedrijas "Allsvenskan" (pēc spēka – otrā līga) turnīrā pamatīgu neveiksmi piedzīvoja Edgars Kļaviņš un "Timra" hokejisti, kas ar 1:6 atzina "Karlskrona" pārākumu. Kļaviņam (6 spēlēs 0+2) rezultatīva piespēle vienīgo vārtu guvumā un pozitīvs koficients +1.

"Arlan" piekāpjas "Barys" fārmklubam

Kazahstānas hokeja čempionāta spēlē Astanas "Barys" fārmklubs "Nomad" revanšējās līdervienībai "Arlan" par zaudējumu dienu iepriekš. "Nomad" pārspēja "Arlan" ar 3:1. Kokšetau "Arlan" komandas rindās spēlei bija pieteikts Andrejs Smirnovs (sezonā 5+4), bet Renārs Demiters (0+2) palika ārpus pieteikuma.

Libereca uzvar bez savainotā K.Jasa

Čehijas Ekstralīgā pie uzvaras tika Liberecas "Bili Tygri", kas ar 4:3 pēcspēles metienos uzveica Prāgas "Slavia". "Bili Tygri" uzbrucējs Koba Jass (19 spēlēs 3+1) savainojuma dēļ spēlei nebija pieteikts. Plānots, ka Latvijas uzbrucējs nākamnedēļ varētu atsākt slidojumus ar pārējo komandu.

Zeltiņam 1+2 Nīderlandes čempionāta spēlē

Nīderlandes čempionāta mačā rezultatīvs bija Toms Zeltiņš, kurš ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm tomēr nespēja glābt no zaudējuma Eindhovenas "Kemphanen", kas ar 3:5 piekāpās "Noptra Eaters".

Zeltiņam 18 spēlēs ir 19 (5+14) punkti, bet vēl šim mačam bija pieteikti aizsargi Jānis Brakšs (18 spēlēs 3+7) un Raimonds Tūbelis (18 spēlēs 1+8), kurš tika pie viena punkta par rezultatīvu piespēli. Ārpus pieteikuma palika Vladislavs Dobreņķijs (8 spēlēs 6+7).

Knikstam rezultatīvs zaudējums Francijā

Francijas pirmās divīzijas (pēc spēka – otrā līga) spēlē Edmunds Kniksts un "Phenix" hokejisti ar 5:8 piekāpās Bordo vienībai. Latvijas aizsargs (12 spēlēs 0+3) tika pie divām soda minūtēm.

Izmantotie resursi:
HOKEJ.sk
Erste Bank Eishockey Liga - Austria
National League
Metal Ligaen | Officielt site for Danmarks...
Etusivu - Liiga
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана
Svenska Ishockeyförbundet
Hokej.cz - Kompletní výsledkový a zpravodajský...
Nederlandse IJshockey Bond
pointstreak.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-26 23:50, pirms 10 gadiem
Daugava laikam tik tiešām atradis savu līgu!
, 2013-11-27 01:11, pirms 10 gadiem
Komanda atļauj pa saviem vārtiem izdarīt 57 metienus, bet tomēr spēj uzvarēt. Interesanti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-27 07:03, pirms 10 gadiem
aizmirsts E.Kļaviņš. Viņam Allsvenskan vakar (0+1).
, 2013-11-27 09:07, pirms 10 gadiem
Daugavins vakar ielauzas NLA top 30 rezultativako speletaju topa,vel tik 3punkti un klus par komandas top scoreru un atnems dzeltano kiveri Cody Almondam Merzlikinam ari iespaidigi raditaji ielaizstajos atvairitajos metienos 2.95% 2Goli spele, kas vinam dod 4 vietu liga
, 2013-11-27 09:49, pirms 10 gadiem
Štāls paņēmis no Karsuma "brīnumzālītes". Pēdējās spēlēs karsts.
, 2013-11-27 14:35, pirms 10 gadiem
Kāds līmenis ir tajā Nīderlandē?Respektīvi-puikas spēlē nopietni,profesionāli vai atraduši tur darbu un brīvā brīdī padzenā ripu?
, 2013-11-27 18:05, pirms 10 gadiem
Dogmēēēns "!
, 2013-11-27 19:24, pirms 10 gadiem
Biu_Miu rakstīja: Kāds līmenis ir tajā Nīderlandē?Respektīvi-puikas spēlē nopietni,profesionāli vai atraduši tur darbu un brīvā brīdī padzenā ripu?
Ignatjevs jau arī spēlētāja karjeru beidza tieši Nīderlandē.
Dažiem labākajiem komandā maksā - pārējie amatieri.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
4

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.