Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bičevskim pirmie vārti sezonā, Ķēniņam pirmais punkts kopš septembra beigām

Bičevskim pirmie vārti sezonā, Ķēniņam pirmais punkts kopš septembra beigām
Māris Bičevskis. Foto: https://www.mountfieldhk.cz/

Ar pirmo vārtu guvumu sezonā Čehijas Ekstralīgā izcēlies Māris Bičevskis, rezultatīva piespēle Oskaram Cibuļskim, taču tas neglāba abu hokejistu pārstāvēto "Mountfield" no zaudējuma pret "Pardubice" ar 4:6 (0:1, 1:4, 3:1). Tikmēr Šveicē Ronalds Ķēniņš ar rezultatīvu piespēli pārtraucis ieilgušo sauso sēriju.

"Pardubice" trešās trešdaļas ievadā sasniedza četru vārtu pārsvaru, taču "Mountfield" divas minūtes pirms spēles beigām spēja pietuvoties līdz divu vārtu deficītam. Ar to gan nepietika, lai turpinājumā komanda spētu izcīnīt neizšķirtu.

Māris Bičevskis guva komandas otros vārtus un laukumā pavadītajās 13:57 minūtēs izdarīja piecus spēka paņēmienus, trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, saņēma divu minūšu noraidījumu un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Bičevskim šie bija pirmie vārti aizvadītajās 11 spēlēs, līdz šim uzbrucējs atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Oskars Cibuļskis asistēja komandas trešajos vārtos un nospēlētajās 19:48 minūtēs izdarīja divus metienus, veica spēka paņēmienus, taču spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. 14 spēlēs Cibuļskim trīs rezultatīvas piespēles.

Citā spēlē Roberta Bukarta un Gunta Galviņa pārstāvētais "Ocelari" ar 4:1 pārspēja "Mlada Boeslav". Galviņš izcēlās ar otro lielāko spēles laiku komandā , 21:06 minūtes, daudz spēlēja mazākumā (3:39), izdarīja vienu metienu pa vārtiem un vienu spēka paņēmienu, bloķēja pretinieka metienu un saņēma pozitīvu lietderības koeficientu +2. Bukartam 16:45 minūtes, 3:07 no tām vairākumā, taču ar ierakstiem statistikas rādītājos izcelties nespēja un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šveicē Ronalda Ķēniņa pārstāvētais "Laussane" ar 2:1 pārspēja "Biel-Bienne". Ķēniņš piespēlēja komandas otrajā vārtu guvumā, uz ledus pavadīja 20:48 minūtes (2:03 vairākumā), divas reizes meta pa vārtiem, vienu metienu bloķēja un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Ķēniņam šis ir piektais punkts sezonā (2+3), taču pirmais kopš 30.septembra. Tikmēr Elvis Merzļikins ar 34 atvairītiem metieniem palīdzēja "Lugano" ar 5:2 pārspēt "Davos".

Slovākijā rezultatīva piespēle Artūram Salijam, taču "Poprad" ar 2:5 piekāpās "Košice". Salija asistēja komandas pirmajā vārtu guvumā, uz ledus atradās 15:22 minūtes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, saņēma divu minūšu noraidījumu un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Aizsargs 17 sezonas spēlēs guvis vienus vārtus un atdevis trīs piespēles.

Piespēle arī Jānim Andersonam, tomēr "Nové Zámky" ar 2:4 piekāpās "Zvolen". Andersons laukumā pavadītajās 18:27 minūtēs asistēja komandas otrajā vārtu guvumā, divreiz meta pa vārtiem un saņēma pozitīvu lietderības koeficientu +1. Andersonam 17 spēlēs kopumā divas piespēles.

Krievijas Augstākajā hokeja līgā Ērika Ševčenko un Ērika Žohova "Yugra" ar 6:4 pārspēja "Zvezda". Ševčenko 18:19 minūtes viens metiens un negatīvs lietderības koeficients -1, Žohovs "Yugra" sastāvā joprojām nav debitējis.

Vācijas DEL Riharda Bukarta "Wild Wings" piedzīvoja 12 zaudējumu 13 spēlēs - 4:5 papildlaikā pret "Pinguine". Bukartam 14:01 minūtēs negatīvs lietderības koeficients -2. Zaudējums arī Arvīda Reķa "Panther", 0:2 pret "Red Bull". Reķim 16:44 minūtes divu minūšu noraidījums un negatīvs lietderības koeficients -1.

Austrijas EBEL panākums Zinta Naura Zuševica pārstāvētajai "99ers"- 4:3 pret "TWK Innsbruck". Zuševicam spēles laikā viens metiens pa vārtiem, divas soda minūtes un negatīvs lietderības koeficients -1.

Francijā Rolanda Vīgnera vārti un divas rezultatīvas piespēles , kā arī Sanda Zolmaņa piespēle sekmēja "Mulhouse" uzvaru papildlaikā pret "Strasbourg" ar 5:4. Artūram Ševčenko četri metieni pa vārtiem. Martina Lavrova vārtu guvums neglāba "Lyon" no zaudējuma pret "Roen" ar 2:5. Artūram Mickevičam spēles laikā pieci metieni un divu minūšu noraidījums. Tikmēr Roberta Jekimova un Elvija Biezā "Gap" ar 4:2 pārspēja "Angers".

Anglijas Elites hokeja līgā Georga Golovkova un Riharda Grigora "Lighting" ar 3:4 papildlaikā piekāpās "Stars".

Izmantotie resursi:
Hokej.cz - web českého hokeje
https://www.hockeyslovakia.sk
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.erstebankliga.at
https://www.sihf.ch/de/game-center
https://www.del.org
https://www.liguemagnus.com/
https://eliteleague.co.uk