Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Tambijeva "Saryarka" izslēdz vicelīderi "Neftyanik" un iekļūst VHL pusfinālā

Tambijeva "Saryarka" izslēdz vicelīderi "Neftyanik" un iekļūst VHL pusfinālā
Leonīds Tambijevs (attēla vidū). Foto: www.vhlru.ru

Leonīda Tambijeva trenētā Karagandas „Saryarka” izcīnīja uzvaru Augstākās hokeja līgas (VHL) ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā mačā, apspēlējot Aļmetjevskas „Neftyanik” ar 3:1 un iekļūstot nākamajā „play-off” kārtā.

Divas pēdējās spēles bija ļoti saspringtas, un katrā no tām tika aizvadīti trīs papildlaiki. Pirms divām dienām „Saryarka” bija tuvu, lai izstāties no cīņas, taču komandai izdevās panākt neizšķirtu sērijā un septīto spēli. Šajā sērijā Karaganda vēl nebija uzvarējusi viesos, bet pēdējais mačs norisinājās tieši izbraukumā, Tatarstānas pilsētā Aļmetjevskā.

„Saryarka” atklāja rezultātu pirmā perioda beigās, kad Aleksandrs Removs bija precīzs vairākumā – 1:0. Otrajā trešdaļā uz noraidīto soliņu devās „Neftyanik” aizsargs Eduards Hugo Jansons, un arī šajā gadījumā viesiem izdevās iemest vairākumā – 2:0. Trešajā periodā Daniels Nasibulins samazināja deficītu, bet viens no diviem asistentiem bija Nikolajs Jeļisejevs - 2:1. Tomēr Kazahstānas vienība spēja nosargāt pārsvaru, un pēdējā minūtē Maksims Kicins iemeta ripu tukšos vārtos – 3:1.

Leonīds Tambijevs kļuva par „Saryarka” galveno treneri 2018. gada novembrī. Tajā brīdī komanda atradās ārpus „play-off” zonas, taču ar Latvijas speciālistu tā pakāpās uz desmito pozīciju. „Play-off” pirmajā kārtā trīs mačos tika apspēlēta Hantimansijskas „Yugra”, bet ceturtdaļfinālā Tambijeva vadītajai vienībai izdevies izslēgt no turpmākās cīņas regulārās sezonas otro labāko komandu.

Kopā ar Tambijevu sezonu turpinās aizsargs Edgars Siksna (1+3 astoņās spēlēs) un trenera dēls Kirils Tambijevs (1+3 četros mačos). Savukārt, aizsargam Eduardam Hugo Jansonam (0+1 astoņās cīņās) un Nikolajam Jeļisejevam (2+1 septiņās spēlēs) sezona ir beigusies.

Alpu hokeja līgā „Ritten/Renon” ar 1:4 zaudēja Ļubļanas „Olimpija” ceturtdaļfināla piektajā spēlē. Nedz Imants Leščovs, nedz Oļegs Šišļaņņikovs pie rezultativitātes punktiem nav tikuši, un abi maču noslēguši ar neitrālu lietderības koeficientu. Rezultāts sērijā ir 2:3.

Ronalda Ķēniņa „Lausanne” ar 1:3 piekāpās „Zug” Šveices līgas pusfināla pirmajā mačā. Latviešu uzbrucējam otrais lielākais spēles laiks komandā – 22:04 minūtes. Ķēniņš vienu reizi meta pa vārtiem, bet spēli noslēdza ar negatīvu lietderību -1.

Šveices pusfināli

KomandasRezultātiSērijā
Bern (1.) – Biel-Bienne (4.)2:40:1
Zug (3.) – Lausanne (2.)3:11:0

Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva trenētā „Davos” izcīnīja pirmo uzvaru „play-out” sērijā pret „Jona Lakers” – 3:2. Lai paliktu Šveices elitē, latviešu speciālistu vadītajai vienībai jāuzvar vēl trīs mačos.

Tikmēr Francijas turnīrā par palikšanu Ervīns Muštukovs ielaida sešus vārtus „Mullhouse” zaudējumā pret „Anglet” ar 3:6. Artūrs Ševčenko un Sandis Zolmanis nevienā no komandas vārtu guvumiem nepiedalījās.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Alps Hockey League
Home | Swiss Ice Hockey Federation

  +2 [+] [-]

, 2019-03-26 20:45, pirms 5 gadiem
Ļonam sanāk,ne pirmo sezonu uzrādīt ko iespaidīgu ar nebūt nē stiprāko komandu.

     [+] [-]

, 2019-03-27 08:59, pirms 5 gadiem
Nebūtu slikti viņu piesaistīt Dinamo korpusam.

     [+] [-]

, 2019-03-27 09:14, pirms 5 gadiem
Labs treneris!