Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevam piespēle karjeras pēdējā mačā un uzvara papildlaikā

Vasiļjevam piespēle karjeras pēdējā mačā un uzvara papildlaikā
Herberts Vasiļjevs
Foto: Dirks Johmans

Starp vairākām šodienas spēlēm īpaši izceļama DEL spēle starp Krēfeldas "Pinguine" un Volfsburgas "Grizzlys", jo tā kļuva par pēdējo bijušajam Latvijas izlases uzbrucējam Herbertam Vasiļjevam. Kapteiņa atvadu spēlē "Pinguine" uzvarēja papildlaikā, bet pats Vasiļjevs 299. reizi rezultatīvi piespēlēja.

Vācija

Krēfeldes “Pinguine” izcīnīja uzvaru papildlaikā pret Volfsburgas “Grizzlys” ar 2:1. Vasiļjeva piespēle kļuva viņam par devīto piespēli sezonas 52 spēlēs, uzbrucēja kontā arī četri vārti. Krēfeldes komanda šosezon ieņēma pēdējo vietu ar 29 punktiem 52 spēlēs.

Vasiļjevs debitēja DEL līgā tālajā 1994./1995. sezonā tieši Krēfeldes komandā. Vācijas čempionātā uzbrucējs atgriezās 2004. gadā, bet kopš 2005. gada tieši “Pinguine” kļuva par viņa pēdējo komandu, jo vairāk nekā desmit sezonu laikā Vasiļjevs spēlēja tikai Krēfeldē, kopš 2007. gada pildot kapteiņa pienākumus. Tāpat Herbertam pieder komandas rekords punkti ziņā vienā spēlē – 2006. gada decembrī uzbrucējs guvis astoņus punktus pret Frankfurtes “Lions”. DEL 639 spēlēs Vasiļjevs guva 211 vārtus, ka arī atdevis 299 piespēles.

Herberts Vasiļjevs: “Arvien vairāk izjutu pēdējos gados gūto traumu sekas. Nekļūstu jaunāks, un šis ir īstais brīdis, lai apstātos. Vispirms paņemšu atvaļinājumu un apciemošu bērnus, visas vasaras garumā būšu Krēfeldē. Vēl nezinu, ko darīšu pēc karjeras beigām, bet daži varianti jau ir. Vēlos pateikties visiem, kas atbalstīja mani un manu komandu priekos un bēdās Krēfeldē. Mēs vēl tiksimies, jo pasaule ir mazāka, nekā jūs domājiet.”

Arvīda Reķa Ausburgas “Panthers” regulārās sezonas pēdējā spēlē piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienos pret “DEG” ar 2:3. Reķis ar punktiem neatzīmējās, bet sezonas laikā aizsargs iekrājis deviņus rezultativitātes punktus 43 spēlēs. “Panther” sezonu pabeidza sestajā vietā ar 87 punktiem 52 spēlēs un ceturtdaļfinālā cīnīsies ar Nirnbergas “Ice Tigers”.

Krievija

Pēc ilga pārtraukuma spēli Jaunatnes hokeja līgā (MHL) aizvadīja Zigurds Podziņš, kura Habarovskas “Amurskie Tigry” pārspēja Čerepovecas “Almaz” ar 4:1. Podziņam viena rezultatīvā piespēle, kas viņam ir sestā turnīra 16 spēlēs, tāpat uzbrucēja kontā ir divi vārti. “Amurskie Tigry” šobrīd ieņem astoto vietu Rietumu konferencē ar 86 punktiem 53 spēlēs.

VHL izslēgšanas spēlēs turpina cīnīties vairāki Latvijas hokejisti. Alekseja Širokova Aļmetjevskas “Neftyanik” pieveica Balašihas “Dynamo” ar 2:1, Širokovs spēlei nebija pieteikts, rezultāts sērijā ir 1:1

Angarskas “Yermak” piedzīvoja otro zaudējumu sērijā pret Ņižņijtagilas “Sputnik”, šoreiz ar 2:3. Artūram Ozoliņam viena rezultatīvā piespēle, kas viņam ir jau otrā izslēgšanas spēlēs, vārtus uzbrucējs vēl nav guvis, bet lietderības koeficients ir -2. “Yermak” atrodas iedzinējos astotdaļfināla sērijā ar 0:2

Čehija

Hradeckrāloves “Mountfield” piedzīvoja zaudējumu spēlē pret Trinecas “Ocelari” ar 1:4. Vienīgos vārtus zaudētāju rindās guva Andris Džeriņš, kuram tie bija 14. vārti 33 spēlēs, uzbrucēja kontā arī septiņas piespēles, +14 lietderības koeficients, vidējas spēles laiks 16:45 minūtes. “Mountfield” ieņem ceturto vietu turnīra tabulā ar 86 punktiem 50 spēlēs.

“Zlin” divas spēles pirms regulārā čempionāta noslēguma izkrita no “play-off” zonas pēc zaudējuma ar 0:3 pret “Olomouc” komandu, kas arī cīnās par iespēju turpināt sezonu. Pagaidām Roberta Bukarta komanda ieņem 11. vietu ar 66 punktiem 50 spēlēs, bet pats Bukarts ir komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 37 punktiem (18 vārti un 19 piespēles) 48 spēlēs.

Slovākija

Jāņa Andersona “Zvolen” piekāpās “Zilina” ar 3:6, Andersons palika bez punktiem. Sezonas 32 spēlēs aizsarga kontā ir sešas piespēles. “Zvolen” ieņem piekto vietu Slovākijas čempionātā ar 73 punktiem 51 spēlē.

Tehnisko problēmu dēļ nenotika spēle starp Artūra Salijas Martinas “Mountfield” un “Banska Bystrica”. Līdz ar to “Mountfield” palika septītajā vietā turnīra tabulā ar 69 punktiem 50 spēlēs. Salija ir aizvadījis 42 spēles, kurās guvis trīs vārtus un atdevis astoņas piespēles, ka arī nopelnījis -1 lietderības koeficientu.

Norvēģija

Kirila Mitrofanova “Manglerud Star” no Oslo ar 2:6 piekāpās “Frisk Asker”. Aizsargs vienu reizi tika noraidīts no laukuma, bet lietderības koeficients -2. Sezonas septiņās spēlēs Mitrofanovs vārtus nav guvis, divas reizes rezultatīvi piespēlēja un viņa lietderības koeficients ir -5. “Manglerud” ieņem devīto vietu desmit komandu konkurencē ar 51 punktu 44 spēlēs.

“Lorenskog” ar tādu pašu rezultātu zaudēja “Lillehamer”. Zaudētāju rindās spēli aizvadīja aizsargs Maksims Ponomarenko, kurš ar rezultativitāti neatzīmējās, bet nopelnīja divas soda minūtes. “Lorenskog” ir Norvēģijas čempionāta vicelīderis ar 89 punktiem 44 spēlēs, bet Ponomarenko kontā ir septiņi punkti 35 spēlēs un +11 lietderība.

Lielbritānija

Jau piekto spēli pēc pievienošanas Notingemas “Panthers” pie punktiem nevar tikt Deivids Sarkanis. Šoreiz viņa komandai zaudējums ar 3:4 pret Belfāsts “Giants”, bet pēdējo piecu spēļu bilance ir divas uzvaras un trīs zaudējumi. “Panthers” ieņem piekto vietu līgā ar 48 punktiem 43 spēlēs.

Ervīns Muštukovs aizvadīja neveiksmīgo spēli pret Kerkoldi “Fife Flyers”, ko viņa Šefīldas “Steelers” zaudēja ar 3:6, Muštukovam atvairot 24 no 29 pretinieku metieniem. Šosezon vārtsargs aizvadījis 45 spēles, kurās atvairījis 91.5% no pretinieku metieniem, vidēji spēlē ielaižot 2,47 vārtus. “Steelers” ieņem drošu trešo pozīciju līgā ar 63 punktiem 45 spēlēs.

Izmantotie avoti:
https://www.krefeld-pinguine.de
Hokej.cz - web českého hokeje
Молодежная хоккейная лига - Игроки
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.telekomeishockey.de/
Úvod | Tipsportextraliga.sk
https://eliteleague.co.uk/

 +16 [+] [-]

, 2017-02-26 21:37, pirms 7 gadiem
Visu cienu Herbim!

  -1 [+] [-]

, 2017-02-26 21:42, pirms 7 gadiem
uz izlasi !

  +2 [+] [-]

, 2017-02-26 21:49, pirms 7 gadiem
Gribētos kādu video redzēt, bet nekur pagaidām nevaru atrast....

  +9 [+] [-]

, 2017-02-26 22:07, pirms 7 gadiem
Sava laika Ikona!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-26 22:20, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: Sava laika Ikona!
Žēl tikai, ka viņam bija jāspēlē salīdzinoši briesmīgajā laikā, kad izlasē notika paaudžu maiņa un īsti nebija ar ko spēlēt un pret lielajiem grandiem vispār nebija variantu. Kad izlase jau bija labā līmenī, Vasiļjevs vairs nebija nekāds puika un tā viņa karjea starptautiskajā hokejā var teikt, ka pagāja daudz sliktāk nekā varēja būt.

Eiropas klubos gan viņš ir ļoti stabila vērtība un tiešām Krēfeldes hokeja ikona.

     [+] [-]

, 2017-02-26 22:28, pirms 7 gadiem
Tonna rakstīja: Žēl tikai, ka viņam bija jāspēlē salīdzinoši briesmīgajā laikā, kad izlasē notika paaudžu maiņa un īsti nebija ar ko spēlēt un pret lielajiem grandiem vispār nebija variantu. Kad izlase jau bija labā līmenī, Vasiļjevs vairs nebija nekāds puika un tā viņa karjea starptautiskajā hokejā var teikt, ka pagāja daudz sliktāk nekā varēja būt.

Eiropas klubos gan viņš ir ļoti stabila vērtība un tiešām Krēfeldes hokeja ikona.
Nešaubīgi LV hokeja leģenda, varbūt ne Ozo vai Irbes apmēru, bet vienā plauktā ar Znaroku, Beļavski, Naumovu, ar to domājot gan izlasei doto, gan unikālo klubu karjeru. Kurš vēl tik daudz nospēlējis vienā ārvalstu komandā? Šķiet, Ķēniņš pamazām iet uz to

  +1 [+] [-]

, 2017-02-26 22:30, pirms 7 gadiem
PēterisP rakstīja: uz izlasi !
Šogad jau vecums, šķiet, parādās izteikti. Bet tas būtu skaisti, ja viņš arī izlasē beigtu karjeru šogad.

  -2 [+] [-]

, 2017-02-26 22:38, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Nešaubīgi LV hokeja leģenda, varbūt ne Ozo vai Irbes apmēru, bet vienā plauktā ar Znaroku, Beļavski, Naumovu, ar to domājot gan izlasei doto, gan unikālo klubu karjeru. Kurš vēl tik daudz nospēlējis vienā ārvalstu komandā? Šķiet, Ķēniņš pamazām iet uz to
Atvaino, bet Vasiļevam līdz Znaroka vai Beļavska līmenim ir tālu. Ja viņš spēlētu kopā ar šiem vecajiem, un pats būtu savā labākajā formā, tad, jā, iespējams, ka viņš būtu pat labāks, bet viņam bija jāspēlē ar Ņiživiju, kurš metienu izdara tikai tad kad jau neko citu nevar un Cipuli, kurš kā vējš skrien un kā miets atduras.

Vasiļjevs ir ļoti labs spēlētājs, bet Latvijas hokejā un Latvijas hokejam viņš līdz galam nav spējis parādīt savu talantu. Precīzāk - viņš spēlēja tajā laikā, kad to nevarēja izdarīt, jo kopējais Latvijas hokeja talanta līmenis piedzīvoja strauju kritumu.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-26 22:42, pirms 7 gadiem
Varētu kādu normālu leģendu spēli uzrīkot kādreiz ar īstām leģendām, nevis ar cilvēkiem par kuriem pirmoreiz dzirdi un eliteprispects arī neko daudz nav dzirdējis (Dinamo leģendu sp. 2016). Tad arī varētu skaisti atvadīties no Herbja, Edžas, OZO. Un atcerēties vecos labos laikus (Kerču, Beļavski, Irbi, Semjonovu, Panteļējevu, Znaroku, Hari)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-02-27 02:12, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Savdabīgs traktejums par veco Dinamo gvardi. Manuprāt šādi apzīmeja spēlētājus, kas savas karjeras spilgtākos gadus bija jau pavadījusi Dinamo un pēc tam spēlēja dažados otšķirīgos klubos. Viens no veidiem kā atcerēties vecos-labos laikus bija savakties Latvijas izlasē un parādīt klasi pāris spēlēs. Bija spēletāju saiknes, kas viens otru juta ar pakausi un tapec bieži sanāca fejeriskas spēles PČ. Pie vecas gvardes var pieskaitīt jauno(tajā laikā) Boldaveško vai Ozoliņu, bet ne jau Vasiļjevu, kas 15 gados jau bija Vācijā. Tiesi Vasiļjevs,Skrastiņš, Astašenko reprezentējo jauno hokejistu paaudzi, kas bija augusi jau citos apstākļos un vecie šos ar baltu aci vēl pieņema, bet citus viņi jau vispār par hokejistiem neuzskatīja.
Kam Tu to skaidro? Man liekas produktīvāk būs runāt ar sienu, nekā ar šito miskastnieku.