Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Upītim vārti VHL, Kalniņš atvaira 51 no 54 metieniem un uzvar bullīšos

Upītim vārti VHL, Kalniņš atvaira 51 no 54 metieniem un uzvar bullīšos
Juris Upītis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) vārtus guva Juris Upītis, palīdzot Angarskas "Ermak" izcīnīt uzvaru ar 4:1, bet Ungārijas "MOL Liga" uzvaru bullīšos izcīnija Jānis Kalniņš

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) ar latviešu līdzdalību tika aizvadīti divi mači. Angarskas "Ermak" savā laukumā ar 4:1 sakāva Orskas "Yuzhnij Ural" vienību. Uzvarētāju rindās vārtus guva Juris Upītis, kurš spēlēja komandas pirmajā virknējumā, kā arī saņēma divu minūšu sodu par turēšanu ar rokām. Savukārt Mārtiņš Jakovļevs spēlei netika pieteikts. Upītis šosezon desmit aizvadītajos mačos izcēlies ar astoņiem (5+3) punktiem, kā arī ar divām soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +3, bet Jakovļevs 30 aizvadītajās spēlēs guvis astoņus (1+7) punktus, kā arī sešas soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -7.

Citā mačā Leonīda Tambijeva vadītais Karagandas "Saryarka" ar 0:5 kapitulēja "Kazcink-Torpedo" vienībai. Zaudētāju rindās spēli aizvadīja Kirils Tambijevs, kurš spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā un Ēriks Sevčenko, kurš saņēma divu minūšu noraidījumu darbojās trešajā aizsargu pārī, bet Artūrs Kuzmenkovs un Artūrs Salija spēlei netika pieteikti. Šosezon Ševčenko 35 aizvadītajās spēlēs nopelnījis 19 (6+13) punktus , kā arī 41 soda minūti un pozitīvu lietderības koeficientu +6. Kuzmenkovs 41 aizvadītajā spēlē sakrājis 23 (3+20) punktus, kā arī 24 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +10. Savukārt Tambijevs 16 aizvadītajos mačos sakrājis septiņus (2+5) punktus, kā arī 12 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +2. Salija vēl nav piedzīvojis savu debiju "Saryarka" vienībā.

VHL kopvērtējumā "Saryarka" ir pārliecinoša līdere, apsteidzot tuvāko konkurentu par desmit punktiem, lai gan "Saryarka" aizvadījusi par vienu spēli vairāk, nekā otrā vietā esošā "Izhstal" vienība.

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) spēli aizvadīja Deniss Baškatovs un viņa pārstāvētā Minskas "Yunost", kas ar rezultātu 5:3 uzveica Balašihas MVD vienību. Baškatovs spēli aizvadīja trešajā virknējumā, asistējot komandas piektajos vārtos. Šosezon Baškatovam 43 aizvadītajās spēlēs 12 (5+7) punkti, kā arī 50 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +5.

Ungārijas "MOL Liga" uzvaru pēcspēles metienos izcīnija Jānis Kalniņš un viņa pārstāvētā "Dunaújvárosi Acélbikák", kas ar rezultātu 4:3 uzveica "Miskolci Jegesmedvek" vienību. Kalniņš vārtos atvairīja 51 no 54 pretinieku metieniem.