Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Rīgā dzimis speciālists 24 gadu vecumā kļūst par DEL kluba vadītāju

Rīgā dzimis speciālists 24 gadu vecumā kļūst par DEL kluba vadītāju
Sergejs Saveļjevs. Foto: Samla Fotoagentur/Samla

Vācijas Hokeja līgas klubs Krēfeldes “Pinguine” ceturtdien pieņēma Rodžera Nikolasa atlūgumu, par ģenerāldirektoru un sporta direktoru apstiprinot vien 24 gadus veco Sergeju Saveļjevu, kurš dzimis Rīgā.

Atkāpjoties Matiasam Rosam, vasarā par Krēfeldes “Pinguine” vadītāju kļuva Rodžers Nikolass, kurš savā komandā piesaistīja arī Sergeju Saveļjevu. Tomēr Nikolass ceturtdien pavēstījis, ka atkāpjas no amata, jo uzskata, ka laiks nodot kluba vadību jaunās rokās. Tādējādi turpmāk visus svarīgākos lēmumus pieņems 24 gadus vecais Saveļjevs. Nikolass gan palicis “Pinguine” padomnieka lomā. “Priecājamies, ka pie kluba stūres stājies Saveļjevs - jauns un dinamisks cilvēks, kuram hokejā ir labi kontakti,” izteicās Stefano Ansaldi, “Pinguine” padomes vadītājs.

“Man viss notikušais bija liels pārsteigums. Kad man tika uzdots jautājums, vai vēlos amatu, atbildēju apstiprinoši. Ceturtdiena bija gara diena. Es ticu savām spējām. Pretējā gadījumā nebūtu piekritis,” pauda pats Saveļjevs. Viņš 1996. gadā dzimis Rīgā, pats spēlējis kā vārtsargs, bet Latvijas hokeja lappusēs nav atrodams. Pēdējos gados Saveļjevs strādājis kā vārtsargu treneris, līdz “Pinguine” viņu šovasar piesaistīja kā skautošanas direktoru. Tagad Saveļjevs kļuvis par kluba vadītāju.

Pagājušajā sezonā “Pinguine” 14 komandu konkurencē ierindojās 12. vietā. Komanda 52 mačos izcīnīja 15 uzvaras. Nesen līgumu ar klubu parakstīja latviešu aizsargs Kristofers Bindulis, tāpat "Pinguine" rindās ir Mihails Svarinskis, kurš ir galvenā trenera asistents. Vairāk nekā 500 spēles Krēfeldes klubā savulaik aizvadīja Herberts Vasiļjevs, desmit sezonas viņš bija “Pinguine” kapteinis.

Izmantotie resursi:
https://www.wz.de/sport/eishockey/k...
https://www.wz.de/sport/eishockey/k...


, 2020-10-25 13:04, pirms 3 gadiem
Rīgā dzimis speciālists 24 gadu vecumā un kļūst par DEL kluba vadītāju
, 2020-10-25 15:50, pirms 3 gadiem
klaass rakstīja: Rīgā dzimis speciālists 24 gadu vecumā un kļūst par DEL kluba vadītāju
varbūt kluba īpašnieku radinieks vai tml... vai arī vunderkinds.
, 2020-10-25 17:12, pirms 3 gadiem
Argonauts rakstīja: varbūt kluba īpašnieku radinieks vai tml... vai arī vunderkinds.
varētu veikt padziļinātu izpētes darbu un iepazīstināt visus.
p.s. negribu apgalvot bet man liekas šis džeks ir peldējis Latvijas medijos saistībā ar kaut kādu biezu biznesu manuprāt.
, 2020-10-25 17:21, pirms 3 gadiem
Krēfeldei latvieši nav sveši. Vasiļjevs ilgu laiku tur bija. Varbūt viņa ietekme.
, 2020-10-25 17:33, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: varētu veikt padziļinātu izpētes darbu un iepazīstināt visus.
p.s. negribu apgalvot bet man liekas šis džeks ir peldējis Latvijas medijos saistībā ar kaut kādu biezu biznesu manuprāt.
Šis džeks ir precējies ar Maligina meitu Niku. Viņa sencīts, kurš ir saistīs ar autobiznesu, man šķiet, ka vienu brīdi pat bija Olainfarm valdē.
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
2

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Foto: North Bay Battalion
37

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.