Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Heikiles trenētā "Saryarka" izteikusi kvalifikācijas piedāvājumu Tambijevam

Heikiles trenētā "Saryarka" izteikusi kvalifikācijas piedāvājumu Tambijevam
Kirils Tambijevs
Foto: Jevgēņijs Vesins

Krievijas Augstākās līgas (VHL) komanda Karagandas "Saryarka" galvenā trenera amatā apstiprinājusi kādreizējo Rīgas "Dinamo" galveno treneri Kari Heikili un piedāvājusi kvalifikācijas līgumu Latvijas hokeja uzbrucējam Kirilam Tambijevam.

Pagājušajā gadā Tambijevs kļuva par labāko piespēlētāju visā VHL regulārajā turnīrā, bet šī sezona viņam vairs nebija tik veiksmīga. Vispirms uzbrucējs spēlēja sava tēva Leonīda Tambijeva trenētajā Sanktpēterburgas "Dynamo" vienībā, astoņos mačos izceļoties ar diviem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, bet pēc tam atgriezās "Saryarka" rindās, regulārajā turnīrā 20 spēlēs izceļoties ar sešiem vārtiem un desmit piespēlēm.

Sezonas noslēgumā izslēgšanas turnīrā Tambijevam bija divi vārti un divas rezultatīvas piespēles sešās spēlēs, "Saryarka" negaidīti nepārvarot pirmo kārtu, kaut regulāro sezonu tā bija noslēgusi ceturtajā pozīcijā.

Līdz ar to pirmdien "Saryarka" paziņoja, ka galvenā trenera amatā stājies soms Kari Heikile, kurš 2015./2016. gada sezonā trenēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo". Turpinājumā Heikile trenējis arī Raumas "Lukko" vienību, bet nupat aizvadītajā sezonā viņš bija Tamperes "Ilves" komandas sporta menedžeris.

Savukārt otrdien "Saryarka" pavēstīja, ka četriem spēlētājiem veikusi kvalifikācijas līguma piedāvājumus, paužot vēlmi paturēt viņus sastāvā, un viens no šiem hokejistiem ir arī Tambijevs. Tagad Latvijas uzbrucējam jāizlemj vai pieņemt šo piedāvājumu.

VHL turnīrā pašlaik turpinās finālsērijā, Leonīda Tambijeva trenētajai Sanktpēterburgas "Dynamo" komandai ar 3-1 esot vadībā pret citu šīs pilsētas vienību "SKA-Neva". Pirms tam arī regulārajā turnīrā Sanktpēterburgas klubi ieņēma pirmās divas vietas.


Foto: North Bay Battalion
29

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
4

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.