Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Andersonam un Podziņam vārti, taču komandām smagas sakāves

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Andersonam un Podziņam vārti, taču komandām smagas sakāves
Aizsargs Jānis Andersons (pa kreisi)
Foto: http://sportky.zoznam.sk

Slovākijas Ekstralīgā hokejā ar pirmajiem vārtiem savas jaunās komandas Žilinas "DOXXbet" rindās izcēlies Jānis Andersons, kamēr Lielbritānijas Elites līgā vārtsarga Ervīna Muštukova Šefīldas "Steelers" ar 8:1 sagrāva savu tiešo konkurenti Kērkoldijas "Fife Flyers", kur šosezon spēlē Ričards Birziņš.

Andersona precīzais raidījums spēlē pret "Košici" samazināja Žilinas komandas deficītu uz rezultāta tablo līdz 2:4. Tomēr turpinājumā mājinieki atspēlēties nespēja, piedzīvojot visnotaļ smagu zaudējumu ar 3:6.

Andersona kontā Žilinas "DOXXbet" rindās 11 aizvadīto spēļu laikā tas bija pirmais punkts, kamēr sezonas sākumā "Zvolen" sastāvā latviešu aizsargs 35 spēlēs guva vienus vārtus un vienu reizi asistēja.

Žilinas "DOXXbet" pēc aizvadītām 50 spēlēm kopvērtējumā ieņem stabilu septīto pozīciju.

Deviņu punktu attālumā aiz viņiem atrodas uzbrucēju Kaspara Saulieša, Māra Jasa un aizsarga Artūra Salijas "Nové Zámky", kas šovakar viesos ar 2:6 kapitulēja Banskas Bistricas "iCLINIC". Latviešu hokejisti palika bez rezultativitātes punktiem.

Sešas kārtas pirms regulārās sezonas beigām "Nové Zámky" uz papēžiem min "Liptovsky Mikuláš", kam ir par vienu punktu mazāk. Abas komandas nākamajā kārtā tiksies savā starpā.

Lielbritānija

Pusi spēles vārtos aizvadīja Ervīns Muštukovs (atvairīja visus 15 pa viņa vārtiem izdarītos metienus), kura "Steelers" (#5, 59 pti) jau pēc otrā perioda bija ieguvusi sev septiņu vārtu handikapu (7:0), beigās uzvarot "Fife Flyers" (#4, 60 pti) ar 8:1.

Zaudētāju sastāvā divu minūšu noraidījumu nopelnīja Ričards Birziņš.

Tikmēr kārtējo sagrāvi piedzīvojusi pēdējā vietā esošā Edinburgas "Capitals", kas mājās ar 1:10 piekāpās Notingemas "Panthers". Ar nepilnām trim maiņām spēlējošajiem mājiniekiem goda vārtus guva Ainārs Podziņš, kamēr Rihards Grigors palika bez rezultativitātes punktiem.

Austrija

Sešu zaudējumu sēriju EBEL līgā pārtraukusi uzbrucēja Zinta Naura Zuševica Grācas "Moser Medical 99ers", kas izlaida trīs vārtu pārsvaru, tomēr pagarinājumā ar 4:3 apspēlēja Čehijas klubu Znojmo "Orli".

Latviešu hokejists spēlēja Grācas kluba pirmajā uzbrucēju trijniekā, ar rezultativitāti neizceļoties, toties nopelnot vienu noraidījumu un izdarot vienu metienu.

Polija

Polijas līgas ceturtdaļfinālā uguņot turpina Elvijs Biezais, kurš ar raidījumu tukšos "Jastrzebie" vārtos uzstādīja spēles gala rezultātu - Novi Targas "TatrySki Podhale" uzvaru ar 2:0. Arī sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir identisks.

Vakardienas mačā ("TatrySki Podhale" uzvara ar 4:1) Biezais izcēlās ar 1+1. Kopumā šosezon uzbrucēja rēķinā 36 spēlēs ir 40 punkti (24+16).

Visbeidzot otrajā ceturtdaļfināla spēlē pēc kārtas Opoles "Orlik" ar 0:5 zaudēja vietējai "Katowice". Viesu vārtsargs Jānis Auziņš palika uz rezervistu soliņa. Sērijā rezultāts nu ir kļuvis 2:0 "Katowice" labā.

Jāņa Andersona vārtu guvums aplūkojams no 6:10 minūtes