Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jevpalovam vārti AHL, vārtsargam Kivleniekam 1. zvaigzne un spēles sods

Agris Suveizda

Jevpalovam vārti AHL, vārtsargam Kivleniekam 1. zvaigzne un spēles sods
Ņikita Jevpalovs
Foto: sjbarracuda.com

Ziemeļamerikā spēles aizvadīja virkne Latvijas hokejistu pārstāvēto komandu. Devīto punktu pēdējās četrās spēlēs sakrāja Rūdolfs Balcers, ar vārtiem izcēlās Ņikita Jevpalovs un Verners Egle, bet vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks un uzbrucējs Rodrigo Ābols nopelnīja attiecīgi 15 un deviņas soda minūtes.

Amerikas Hokeja līgā laimīgu panākumu svinēja Sirakjūsas "Crunch", kas 71 sekundi
līdz pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu un piecas sekundes līdz beigām izbraukumā izrāva uzvaru pār Ročesteras "Americans" (5:4). Kristers Gudļevskis atvairīja 19 no 23 metieniem. 24 gadus vecais vārtsargs šosezon 28 spēlēs atvairījis 88,9% metienu un vidēji ielaidis 2,79 ripas.

11. vārtus sezonā guva Ņikita Jevpalovs, kurš 25. minūtē panāca 2:1 un palīdzēja Sanhosē "Barracuda" viesos ar 4:3 apspēlēt Tūsonas "Roadrunners". Jevpalovam viens metiens pa vārtiem un pozitīvs lietderības koeficients +1. Šosezon 22 gadus vecais uzbrucējs 46 spēlēs ticis pie 17 (11+6) punktiem un pozitīvas lietderības +10. Savukārt "Penguins" izbraukumā ar 1:2 piekāpās Jutikas "Comets". Teodoram Bļugeram divas soda minūtes un negatīva lietderība -1.

Kvebekas Junioru hokeja līgā deviņas soda minūtes nopelnīja Rodrigo Ābols, kura pārstāvētā "Titan" izbraukumā ar 3:2 apspēlēja "Mooseheads". Vispirms 11. minūtē Ābols un Džoktans Čeinijs nometa cimdus pēc latvieša spēka paņēmiena, taču nopietnā kautiņā situācija neizvērtās. Latvietis saņēma 5+2 soda minūtes, kamēr Čeinijam tika piecas, bet pamatlaika izskaņā Ābols nopelnīja vēl divas soda minūtes. Latviešu uzbrucējam arī negatīva lietderība -1, viens spēka paņēmiens un uzvarēti četri no 17 iemetieniem (23,5%). Citā spēlē "Huskies" viesos ar 5:2 pārspēja "Voltiguers". Mārtiņam Dzierkalam viens metiens, divas soda minūtes, viens spēka paņēmiens un negatīva lietderība -1.

Rietumu hokeja līgā pēc divu spēļu prombūtnes laukumā atgriezās Kristiāns Rubīns, kura pārstāvētais "Tigers" viesos ar 5:4 uzvarēja "Hitmen". Latviešu aizsargam pozitīvs lietderības koeficients +1. Pie rezultatīvas piespēles tika Rūdolfs Balcers, kurš otrajā minūtē palīdzēja atklāt rezultātu, taču viņa pārstāvētais "Blazers" savā laukumā ielaida astoņas ripas pēc kārtas un piedzīvoja pamatīgu sakāvi pret "Rockets" – 2:8. Balceram negatīva lietderība -1. 19 gadus vecais uzbrucējs šosezon 57 spēlēs sakrājis 67 (35+32) punktus, kas līgā ir 26. rādītājs, un pozitīvu lietderību +26.

ECHL sāpīgu neveiksmi piedzīvoja Mančestras "Monarchs", kas trešajā trešdaļā no 2:4 panāca 5:4, tomēr pamatlaika pēdējā minūtē izlaida uzvaru un savā laukumā pagarinājumā piekāpās Bremptonas "Beast" (5:6). Rihardam Bukartam divi metieni un negatīva lietderība -1. Ontārio Hokeja līgā Ošavas "Generals" viesos ar 2:3 zaudēja Otavas "67's". Renāram Krastenbergam četri metieni un viens zaudēts iemetiens.

Savienoto Valstu Hokeja līgā vārtus guva Verners Egle, kurš 35. minūtē panāca 1:2, bet viņa pārstāvētā "Capitols" viesos ar 1:4 zaudēja "Lumberjacks". Eglem viens metiens, neitrāla lietderība un četras soda minūtes – viens no noraidījumiem pārvērtās ielaistos vārtos. Šosezon Eglem 33 spēlēs astoņi (3+5) punkti. Eduardam Tralmakam divi metieni "Steel" uzvarā pār "Gamblers" (3:1), "Lancers" bez Erlenda Kļaviņa zaudēja "Fighting Saint" (2:5), bet Matīss Edmunds Kivlenieks atvairīja visus 17 metienus un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni – 2:0 pret "Stars". 15 sekundes līdz pamatlaika beigām starp komandām izcēlās incidents, kurā "Musketeers" nopelnīja 21 soda minūti (pretiniekiem tika sešas), no kurām 5+10 bija Kivlenieka kontā – tā kā latviešu vārtsargam spēle bija galā, viņa vietā stājās Tods Skots, kurš vēl paguva atvairīt vienu metienu.

NCAA pie negatīva lietderības koeficienta -2 tika gan Haralds Egle, gan Kristofers Bindulis, kuru pārstāvētās komandas "Clarkson" un "Lake Superior State" zaudēja attiecīgi "Harvard" (1:4) un "Ferris State" (4:6). Eglem četri metieni, savukārt Bindulis izdarīja vienu. Tikmēr Kārlim Čukstem viens metiens un divas soda minūtes "Quinnipiac" uzvarā pār "Yale" (3:2).

Izmantotie resursi:
Game Summary | TheAHL.com | The American Hockey...
Game Summary | TheAHL.com | The American Hockey...
Game Summary | TheAHL.com | The American Hockey...
QMJHL – Includes live game day coverage,...
QMJHL – Includes live game day coverage,...
WHL Network
WHL Network
Game Summary | The ECHL – Premier...
Ontario Hockey League – Official Site of...
Game Center
Game Center
Game Center
Game Center
Clarkson vs Harvard - DI Men's Ice Hockey |...
Yale vs Quinnipiac - DI Men's Ice Hockey |...
Ferris State vs Lake Superior St. - DI Men's...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-25 09:11, pirms 7 gadiem
vot, izbojāja Kivlenieks sev sauso spēli...

  -1 [+] [-]

, 2017-02-25 11:08, pirms 7 gadiem
Ābolam nav problēmu ar alkoholu vai attieksmi treniņos? Džeks kā pa viļņiem... Kā pāraugušajam vajadzētu demonstrēt stabilāku sniegumu. It kā jau komanda uzvar, šajā ziņā viss kārtībā.

     [+] [-]

, 2017-02-25 12:38, pirms 7 gadiem
Kad mes varesim kadus Jevpalova golus redzat? Kads ir skatijies kaut kur?
Vinjam pedejas 10 speles vajadzetu but pieklajigai statistikai. Katraa zinjaa, spriezhot pec iemestajiem vartiem, araa no vadoshajam mainjam nekrit.

     [+] [-]

, 2017-02-25 15:51, pirms 7 gadiem
Uz Dinamo!