Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ponomarenko zaudējums Čempionu līgā, Vasiļjevam piespēle pārbaudes mačā

Rolands Eliņš

Ponomarenko zaudējums Čempionu līgā, Vasiļjevam piespēle pārbaudes mačā
Herberts Vasiļjevs
Foto: www.wz-newsline.de

Hokeja Čempionu līgas mačā Maksima Ponomarenko pārstāvētā „Lorenskog” bija spiesta ar 1:4 piekāpties Somijas „TPS Turku”.

Norvēģijas komanda „Lorenskog” ar Maksimu Ponomarenko ierindā pirmajā CHL spēlē ar 3:4 piekāpās Čehijas vienībai „Liberec”, taču nopelnīja vienu punktu par neizšķirtu pamatlaikā. Taču šodien izbraukumā bija daudz smagāks pārbaudījums, un Somijas „TPS Turku”, kas pagājušajā sezonā Somijas augstākajā līgā ieņēma septīto vietu, pārspēja norvēģu komandu ar 4:1.

Mača gaitā „Lorenskog” vienība nokļuva vadībā, realizējot vairākumu, taču līdz perioda beigām šī vadība bija zaudēta. Otrajā periodā sekoja vēl divi „Turku” vārti, bet pēdējā periodā vēl viens.

Ponomarenko maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens un izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Čempionu līgas grupas turnīrā viņa komandai vēl palikušas divas spēles, kurās būs jācenšas uzlabot savu pozīciju un ieņemt vismaz otro vietu trīs komandu konkurencē, pretējā gadījumā turnīrs Ponomarenko komandai būs beidzies.

Savukārt Herberts Vasiļjevs izcēlies ar rezultatīvu piespēli Krēfeldes „Pinguine” sastāvā pārbaudes mačā pret Šveices „Servette”. Vasiļjevs, kurš pēc divarpus gadu pārtraukuma šoruden atgriezies Latvijas izlases kandidātu lokā, piedalījās komandas trešo vārtu guvumā vairākumā. Trešā perioda vidū gūtie vārti gan neglāba „Pinguine” no zaudējuma 3:6. Visus sešus vārtus Vācijas komanda ielaida jau pirmajos divos periodos.

Polijas hokeja līgā varētu savu karjeru turpināt Mārtiņš Jakovļevs, kurš šovasar trenējās kopā ar Rīgas „Dinamo”, bet jūlija izskaņā tika atskaitīts un līgumu nenoslēdza. Polijas mediji ziņo, ka viņš ir tuvu līguma parakstīšanai ar „GKS Katowice” vienību, kas pagājušajā sezonā ieņēma devīto vietu Polijas čempionātā 12 komandu konkurencē.

Savukārt Latvijas 18 gadus vecais hokejists Raivo Niks Baltrums izmēģinās savus spēkus Dānijas otrajā līgā „Jutland Vikings” sastāvā. Baltrums iepriekš spēlējis Latvijas Virslīgās HASC sastāvā un kopumā 22 spēlēs izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Viņš arī aizvadījis trīs pārbaudes spēles Latvijas U18 izlases sastāvā.

Izmantotie resursi:
Gamecentre | championshockeyleague.com
Hokej.net - Blisko, bliżej. Dwaj obrońcy o krok...
https://www.facebook.com/JutlandVik...