Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Biezais karjeru turpinās Francijas spēcīgākajā čempionātā

Krišs Upenieks

Biezais karjeru turpinās Francijas spēcīgākajā čempionātā
Elvijs Biezais
Foto: Gints Ivuškāns/F64

Latvijas hokejists Elvijs Biezais vienojies par vienas sezonas līgumu ar Francijas augstākās līgas komandu ''Rapaces de Gap''.

Biezais ir hokeja skolas ''Rīga'' audzēknis, kur arī uzsāka savu karjeru. Karjeras sākumposmā Biezais spēlējis ''LSPA/Rīga'', ''Dinamo Juniors'', ''Ozolnieki/Juniors'' un HK ''Rīga'' komandās Latvijas čempionātā, Baltkrievijas atklātajā čempionātā, kā arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgā.

2012./2013. gada sezonā Elvijs 39 spēles aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas ''Dinamo'', šajā laikā izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli. Pēc tam 47 mači Somijas ''Mestis'' līgā ''Jokipojot'', bet nākamās divas sezonas aizvadītas Kazahstānas vienībā ''Arlan Kokshetau''.

Pēdējos gados Latvijas hokejists uzspēlējis Baltkrievijās ''Neman Grodno'', kā arī Polijā ''Polonia Bytom'' un ''Podhale Nowy Targ'' komandās. Pēdējā sezonā Polijas čempionātā Biezajam 35 spēlēs 23 vārti un 16 rezultatīvas piespēles regulārajā turnīrā, bet 14 izslēgšanas turnīra mačos desmit vārti un deviņas rezultatīvas piespēles.

''Rapaces de Gap'' arī nākamajā sezonā piedalīsies Francijas spēcīgakajā čempionātā, kur citu klubu sastāvos spēlēs arī vairāki citi Latvijas hokejisti. 1991. gadā dzimušais uzbrucējs karjeras laikā pārstāvējis Latvijas U18 un U20 izlases, bet septiņos mačos cīnījies arī nacionālās izlases rindās.

Izmantotie resursi:
Elite Prospects - Hockey Players, Stats and...

     [+] [-]

, 2018-05-25 14:56, pirms 6 gadiem
Tik daudz mūsējo Francijas virslīgā vienlaicīgi, šķiet, vēl nav bijis.

     [+] [-]

, 2018-05-25 15:49, pirms 6 gadiem
zzk rakstīja: Tik daudz mūsējo Francijas virslīgā vienlaicīgi, šķiet, vēl nav bijis.
savulaik tur izlašniekus neņēma

     [+] [-]

, 2018-05-25 17:17, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: savulaik tur izlašniekus neņēma
nesapratu Tavu domu - kādus izlašniekus??

  +1 [+] [-]

, 2018-05-25 17:22, pirms 6 gadiem
...tikmēr vesels latviešu desants Norvēģijas 1. divīzijas klubā Gjøvik piestājis: Diļevka no Liepājas un abi paši rezultatīvākie visā Novēģijas 2. divīzijā pagājušā sezonā - Klāvs Planics un Leonards Rimjans